Přejít na výpis diskuzí
Next-gen konzole patrně nenabídnou zpětnou kompatibilitu
13.2.2013 | Petr Poláček
158 příspěvků
-
Softwarove emulovat třeba PS3 by byla pěkně náročná sranda. Nemyslím si že na to bude dostatek výkonu.
-
malleth
Pc by bylo úplně jiné než dnes.. Veškeré peníze by se točili v pc a tím by byla větší snaha piráctví zmírnit na minimum (jestli je to realistické o tom jsem nic nepsal). Ostatně hry spojené online NEJDOU NELEGÁLNĚ STÁHNOUT. -
To je ovšem ARM architektura, ale rozumím co jsi tím chtěl naznačit a jak směšně next-gen hardware v porovnáním s tímhle vypadá. *1*
-
Konzole nejsou PC. Je to jendoúčelové zařízení na domácí zábavu. Tedy žádná zpětná kompatabilita je relativně logická. Navíc by to zvyšovalo cenu konzole.
Pokud chcete herní zařízení, na kterém rozjedete i 15let staré hry, tak si konzoli nekupujte! -
Nejsem odborník, ale počítám, že k přeportování hry na jinou hardwarovou architekturu asi jen nestačí spustit compile v jiném překladači... bude to asi chtít i nějakou úpravu kódu a to nikdo zadarmo dělat nebude.
-
To si to s prominutím představuješ jako Hurvínek válku :) Bez urážky. PS4 bude jiná architektura, jinej systém, takže těžko můžeš vzít zdrojový kódy a zkompilovat všechno pro PS4. To bys každou hru musel převádět asi tak složitě, jako když se dělají konverze z konzolí na PC.
-
No vzhledem k tomu, že se jedná o rozdílné architektury, tak se nedivím, ale mohly zapracovat na nějaké softwarové emulaci. Výkonu na to budou mít určitě dost, stejně jako na to mají určitě i lidi a peníze, tak proč to neudělat ? Možná proto, že takhle když si budete chtít zahrát i starší hry, tak si budete muset koupit i starší konzoli *7*
Kdepak, viva la PC ! *3* -
Můj tablet má čtyřjádro každé na 1,7 Ghz:-D
-
proc by to museli nutne emulovat? maj zdrojovy kody, na ps3 je snad neco jako ke kazdy konzoli online ucet, v cem by byl problem tenhle ucet prenest na ps4 s "aktivnima" hrama? a tim padem ke stazeni ps4 verze danych her? jedinej duvod, neslo by ovce podojit znova za stejnou hru, celej pribeh *5*
-
Ty máš k dispozici víc výpočetního výkonu než nabízí osmi-jádro taktované na magických 1,6 Ghz ? Nevěřím ! *1*
-
Uz davno jest mozno koupit remaky z PS1 a PS2 na PS Store za prijatelny ceny. Pravda ne vsechny, ale stale se to rozsiruje. Faktem zustava ze pokud ma clovek doma placku a konzole to ne ze neumi ale neni tam podpora tak to je k prdu.
-
PS4 si časem určitě pořídím. Kdyby byla (bavíme se v té říši snů a fantazie) na PS4 kompatibilita s PS3, tak bych byl samozřejmě rád, ale jelikož vím, že nahrazení jiné architektury je zhola nemožné emulovat Cell, na to výkon opravdu není, tak se s tím dokážu smířit a chápu to. Pokud si budu chtít zahrát starší hry, tak prostě vytáhnu a připojím tu PS3, zas tak nic hrozného to není.
-
František Cecvárek: Chceš říct, že kdyby nebyly konzole, tak by lidi nepirátili? Hezká představa.
-
a ted te robotron a surikata sezerou za onu pravdu bez obalu
-
XXX: myslím, že by jsi měl přehodnotit svůj slovník, nechci urážet mladší osazenstvo, ale přijde mi, že jsi mladší než 25. Co se týče mě tak nějakou historii za sebou již mám, a rozhodně vím, co bylo před 25 lety, těsně před převratem.
Každopádně, ja tí neberu konzole z rukou, je to tvá volba klidně si hraj. Já tu dávám pouze svůj názor na věc. A obhajuji tu převážně PC. Finito *7* -
Ak sa nemýlim, na X360 ide hrať aj staré Xbox hry, takže keby by to firmy mohli urobiť aspoň tak, že by súčasné hry šli hrať na nástupcoch konzolí. Ale prečo, keď môžu zarobiť na "HD" remakoch?
-
Jump: Psal jsem o dnešních konzolích a taky tam bylo i něco v závorce, co většinu těch her co si vypsal škrtá. Assassins Creed by třeba nevzniknul zcela určitě. Je to port z konzolí.
Dobrá Star Wars hra taky už nějakej pátek nevyšla natož pc exclusive. Witchera beru, ale to je spíš zvláštní úkaz. Studio který dokáže udělat AAA hru za málo peněz. -
Má to ale háčik. Nový Xbox a PS si majú byť hardvérovo veľmi blízke. Procák majú mať tuším dokonca takmer navlas rovnaký, takže až tak nepravdepodobne by som to nevidel :)
-
Ved v poriadku, nech neni, ale nech pekne krasne kazda hra z predoslej konzole je portovana v HD next gen remaku, a k dispozici k stiahnutiu zadarmo.
Fantazia z rise snov.
Proste clovek kupujuci tieto zariadenia na ktorych si nezapnete starsie hry, a nedovolia vam bazarovky je idio*. Nic viac sa k tomu povedat neda, a pokial to ludia kupovat budu, tak im tieto spolocnosti budu stale kadit na halvu. -
Robotron: Ano, pokud zaběhneš až k automatům, které jsme hrávali na poutích, tak nejspíš máš pravdu konzole to začali :D Ale fakt je to jen o tom, jaké konzole bereš. Přiznávám, že je možné, že mé myšlení je mírně zdeformováno proti konzolím. Ale rozhodně způsob vytváření her na konzole není správný a měl by se změnit.
Ani bych se nezlobil, kdyby se nalezl nějaký prunik her na PC a konzolí. Ale kvalitní, ne brát si to špatné z obou platforem. Ja prostě vnímám velmi hodně prvky přebírané z konzolí do her dost negativně a vidím, co se mi na nich nelíbí, a bohužel "konzolisti" obhajují konzole jako cele a proklínají PC do horoucích pekel z herního hlediska.