Přejít na výpis diskuzí
Next-gen konzole patrně nenabídnou zpětnou kompatibilitu
13.2.2013 | Petr Poláček
158 příspěvků
-
robotron3: Herní svět, to je oč tu běží :D
-
Oddělený je můžeš mít i na jiném disku, ale jinak to, že hraji na PC a mám převážně windows neznamená, že jsem zastánce windows, ale to patří zase jinam.
Každopádně jak řikám, pro mě je to nepochopitelné a když jsou lidi ochotný si rozšiřovat sortiment věcí, tak proč ne. Opravdu je to tvá věc a pokud ti vyhovuj proč ne :) -
Souhlasím, herní scéna díky nim zakrněla. A projevuje se to více či méně na PC.
-
Nemám PC na hry, protože to nechci, ale mám PC. Nepsal jsem na začátku nic o tom, že konzolisté hrají na PC (i když někteří určitě taky), ale že to PC samozřejmě mají :)
-
Tím jsi potvrdil, že nemáš PC na hry a potvrdil jsi moji původní myšlenku o tom, že opravdu málo lidí hraje na obouch zařízení stejným poměrem. Protože většina z nich by zůstala podle mého u PC.
-
Ano, máš pravdu ty mizerný úpravy ve hrách díky konzolím jsou příšerný. Jak se změnil interface, orientace v něm, ovládání a způsob hrání je neskutečný. A jestli v těchto větách cítíš náznak sarkasmu tak jsi blízko. Protože já osobně pociťuji za těch spoustu let razantní změnu k horšímu díky konzolím.
Omlouvám se všem hráčům na konzolím, ale já osobně vnímám konzole jako to špatné, co nás v herním průmyslu potkalo. Konzolema v tomto bodě myslím PS a X360, nikoliv konzole do ruky na cestování. -
Na druhou stranu, prostřednictvím emulace by mohli implementovat alespoň PS1, to železo na to bude silný dost.
-
Já třeba většinou hraju na konzoli hry který na PC nevychází a navíc mě na ní hraní baví mnohem víc.
-
A taky nemám ani Windows. Jeden počítač je Mac a na druhym mám Linux na programování. Mít hry oddělený a na konzoli je pro mě mnohem pohodlnější.
-
Mno nic proti, vyhovuje, vyhovuje. Ja to využívám na obojí a nemám s tím problém, naopak. Jen je mi to prostě záhadou.
-
Protože mám počítač na práci a ne na hraní. Na hraní mám právě tu konzoli a tak mi to vyhovuje víc. Hry si taky kupuju a na PC se mi nelíbí DRM ochrany, nutnost ověřování na Steamu, Origin, někdy i dokonce hraní jen s internetem, atd...
-
Ale hrál by na tom jen mizerný konverze z konzolí
-
Zatim má konzole pár objektivních předností před PC. Nemusí se člověk starat o konfiguraci / hardware, zapnout a hrát je snazší než u PC a hry nemají žádnou drm ochranu a nemusí být připojení k internetu i u single her (zatim teda). I když samozřejmě každý podle toho, co mu vyhovuje...
-
V tom případě nechápů proč si nepořídíš raději lepší PC, a nepřipojíš PC přes sít nebo HDMI k televizi a nepoužiješ jen controler a máš z toho konzoli, která umí i něco víc.
-
Ale Linux a dnes už i MAC mají stejnou architekturu jako PC (x86), rozdíl je jen v operačním systému, což není taková překážka. Ale každá nová konzole je založená na někdy více, někdy méně, uplně jiném hardware a to už je problém. Proto se do těch prvních PS3 dávaly vpodstatě i střeva z původní PS2, aby staré hry jely.
-
to je ten svet konzoli, dojit, dojit a dojit, ovecky radi plati, tak proc je nepodojit, a loupeznici ze sony a ms to dobre vedi
-
Dobrá a v čem je tedy horší PC od konzole (nebo naopak konzole lepší) ? Zahraji si stejné hry jako vy, pokud si daný vydavatel neudělá propagandu jen na konkretní konzoli. Nemusím dávat více peněz za konzoli a za hru dělanou pro konozli.
Viz ceny v obchodech. PC verze 1000,- PS3 verze 1299,- X360 verze 1299,-
Výmluvy typu, že konzole je levnější neberu, vy ty hry potom můžete vyhodit nebo si koupíte novou konzoli stejně a budete mít pod televizí dvě konzole. Dále spousta lidí, co má konzole má i PC. Používají ho pro komunikaci (emaily, chaty, socialní sítě), prohlížení webových stránek, atd. PC v dnešní době nezastarává tak rychle jako tomu bylo dřív. Dnes 4 roky staré PC je stále dostatečně použitelné a v dobré kvalitě tam je možné hrát i nové hry. -
Ono se na to musíš umět podívat i z druhý strany. Emulace X360 a PS3 nepřichází moc v úvahu, protože na to stále není výkon ani u dnešních PC. Jedinou cestou by bylo, aby nová generace konzolí obsahovala taky HW konzole starý, což by tu novou krabičku poměrně prodražilo. A kdo to pak zaplatí?
-
.. na pc je to stejný jen se to většinout dá ochytat nějak softwarově, při nejhorším přes emulátor.
-
Neznám ani jednoho konzolistu, který by neměl i počítač, včetně sebe samozřejmě.