Přejít na výpis diskuzí
Next-gen konzole patrně nenabídnou zpětnou kompatibilitu
13.2.2013 | Petr Poláček
158 příspěvků
-
Dobře Vám tak konzolisti leniví, jen seďte ve svém velikém pro***ném křesle a pařte do němoty ty vaše staré hity. My rozumnější máme počítač a takové věci nás netrápí.
-
Že u PS4 nebude zpětná kompatibilita je uplně jasný, když je to jiná architektura. Ale v tomhle jsem právě rád, že mám konzoli od Sony a výhledově si pořídim určitě zase PS. Sony totiž i po uvedení nové konzole dlouho podporuje tu starou, takže s koupí PS4 netřeba spěchat a počkat si, až bude výhodná cena a řada her už po slevě.
-
Tvoje PC má pořád stejnou architekturu, bez ohledu na hardware co v něm máš. Logicky pak není problém s kompatibilitou. Pokud teda nepřejdeš na Linux či MAC.
-
Mozna za desitky let, za predpokladu v te dobe bude hw mnohonasobne vykonejsi nez dnesni, coz neni tak uplne jiste. Pak by se to mozna dalo nejak rozumne emulovat, ale koho budou za 20 let zajimat dnesni hry, malokoho. Takze to bude spise na urovni emulatoru pro PC :)
-
Hlavně to nebude možné z právního hlediska. Takhle podobně začal velký krach videoherního průmyslu v 83 roce. Dnes je to vyloučeno.
-
Ups, tak jsem si to přečetl ještě jednou a už jsem pochopil. Každý se tu baví o trošku jiných věcech, sorry :-) Ano, na PS3 se přestanou dělat nové hry, stejně jako tomu bylo po příchodu PS3, s tím se nedá nic dělat. Problém je ten, že pokud mi umře moje PS3 a budu si chtít zahrát něco ze své sbírky, tak budu muset koupit jetou někde v bazaru v bazaru. Ale s tím nic nenaděláme :-(
-
Why not? :)
-
mozne to urcite je, podivej se na kazdy druhy scifi film...tam prileti ufoni a za par dni v nekterych pripadech par hodin a vyjimecne okamzite, jsou lide schopni sestavit kompatibilni zarizeni s jejich HW i SW. Tak proc by to neslo treba mezi PS4 a X360
-
Mě se libí jak se to pořád obhajuje tou architekturou, něco je špatně :).
Já si starou hru na PC např. Skyrim (o kterém vím, že je jak na PS3 tak X360 a PC) zahraju i za rok i po upgradu nového PC, ale na PS4 a X720 nejspíš nepůjde :( -
Tak pro majitele Ps32 zadna novinka, jsou uz na to ze na ne Sony sere zvykli. *1*
-
Prestan me prosim pod kazdym prispevkem urazet, je to zcela zbytecne. Dusevni mrzacek jako ty me urazit nemuze, jen tu za*iras diskuse.
-
Spíš by ten dotyčnej byl porád u soudu...
-
Přesně to jsem sem chtěl napsat a koukam, že to tu je :) a ať si říká kdo chce co chce, konzole jsou jen dojné mašiny na ty otroky, které je kupují. Dyť na tom PC jde fakt spousta věcí a krasně to shrnul Gabe Newell z Valve, který sám obhajuje PC jako hlavní nastroj a vše ostatní včetně konzolí bere jako pomocné gadgety :) (mobily, tablety, konzole atd.)
Btw. na pc fungují hry přes emulatory z let, kdy jsme hráli hry na ZX Spectru a upřímně některé mají stále své kouzlo. Takže kompatibilita je prostě super věc, upřímnou soustrast konzolisti, ah just kidding *5* -
nejsem odborník abych mohl říct, že to není možné, ale obvykle jsem dost otevřený novým myšlenkám a tak nerad říkám, že něco není možné. O obeplutí zeměkoule si ve středověku taky mysleli že to není možné. A takových příkladu je dost. *1*
-
Když se přechází na nový architektury, jde to těžko. Šlo by to dobře jen v případě, kdyby se vyvíjely podle standardu, tedy jako PC, jenže tím nejsou, že jo. C'est la vie.
-
Ale zpětná kompatibilta je o tom, že hry DĚLANÉ JEN NA PS3, by jeli na PS4 ne obráceně, už tomu panimaješ? Nikdo se tu nebaví o tom, že hry přímo pro PS4 by jeli i na PS3. Už nevím, jak jinak ti to vysvětlit. MDK to napsal vcelku jasně.
-
S takovou krabickou ale nikdy nikdo neprijde, protoze to proste neni technicky ani softwarove mozne.
-
občas mi přijde, že lidi z tohohle byznysu myslí jenom peněženkou a zadkem... Protože buď je jejich nápad na prd, nebo jenom tahá ze zákazníků zbytečně prachy. V tomhle případě je to obojí. Ideální situace podle nich je asi taková: V obýváku televize, ps3, ps4, xbox 360, xbox720 a ještě pc... hry vydávat ideálně tak aby každá šla hrát jen na jedné platformě, popřípadě na každou platformu tu hru udělat s jiným přidaným obsahem, aby mě to nutilo (pokud jsem zapálený fanda) koupit si na každou platformu novou kopii té samé hry... Ve chvíli kdy přijde někdo kdo řekne, tady jsem vymyslel krabičku do který můžete zapojit jakoukoliv televizi/ovladač/klávesnici/myš; ve které můžete přehrát jakýkoliv obsah dvd/cd/blu-ray/ps3 hry/ps4 hry/xbox360-720 hry atp... tak se stanou dvě věci: vydělá majlant, ale hlavně ho někdo z těch velkých firem zastřelí...
-
No vzhledem k tomu, ze jsem nikdy zadnou konzoli osobne nevlastnil, tak me to az tolik nebere. Je ale fakt, ze bych si docela rad treba v budoucnu koupil PS4 a zahral si na ni Metal Gear Solid 4, coz je jedna z velmi mala her, kvuli kterych uvazuji o konzoli. Jenze az se za takove dva roky ke koupi dostanu, nebude se mi logicky prilis chtit kupovat PS3, kdyz uz tu bude rok nova generace.
-
Jenže to tomu instantnímu blbcovi těžko vysvětlíš...