Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Jako ono můžu mít i horší, ale i lepší. Parametry nejsou známé:) Ale pokud by to odpovídalo těn, co "unikly", tak mám výkonnější sestavu. A o pracovní ani nemluvím:)
  • Upřímně já bych zpětnou kompatibilitu u nových konzolí uvítal ;). U PS3 tato featurka byla pouze u verze s 60 GB HDD, což vážně nechápu, proč to u novějších systému již nebylo podporováno :P. Podle mého je zpětná kompatibilita důležitá a měla by být v nových konzolích. Lidé si totiž rádi zahrají starší tituly :).
    Doma mám pouze PS3 SLIM 160 GB, jsem s ní nesmírně spokojen, jen bych rád uvítal tuto featurku no :P.
    Jako i ta se budou nové konzole prodávat jistě masivně, ovšem ještě lépe by na tom byly s tímto v sobě ;).
  • jump - píšeš úplné hlouposti. Konzole existují min. 25 roků a také tenkrát mohly za vývoj PC her? Ale to si tenkrát nebyl na světě že? Je to jen o vývojářích co naprogramují a co lidé kupují, současné konzole za nic nemohou. A vždy si stejný titul raději zahraji na té špatné jak ty říkáš konzoli. Tak sklapni...
  • Malleth: Ano, AAA hry by skutečně bez konzolí nikdy neexistovali:
    Celá serie The Elder Scrolls, World of Warcraft, Warcraft, Deus Ex, XCOM, Starcraft, Witcher, Diablo, Assassin's Creed, Dota, League of Legends, Mass Effect, Star Wars, Dungeon Siege a mnoho dalších..
  • Robotron3
    Ale na to nepotřebuješ studie, stačí pamětník, co si ještě něco pamatuje :) Hry vznikly na konzole, prakticky první hra by se dala přirovnat ke konzoli mnohem víc, než k počítači, ale to není ani tak důležité. Větší rozmach her pak přinesly arkádové automaty a teprve podle nich se snažili výrobci konzolí i počítačů takovou kvalitu her přivést domu na obrazovky televizí, nebo monitoru. Už v té době začátků Nintenda ale ten trh byl rozhodně na straně konzolí, protože na počítačích se šílenym způsobem pirátilo a některé značky na to samozřejmě dojely. Jediný co se dá přičíst k PC dobru, je brutální výkon tehdejších PC 386 a 486 na tu dobu, které už dokázaly zobrazovat pořádnou 3d grafiku ve hrách a konzole to teprve musely dohnat. V téhle éře začala ta slavná éra PC, díky jejich výkonu, ale už hned od prvního PSX se to srovnalo. Jediný co ovlivňuje PC hry z konzolí je určitě to ovládání a inventář třeba a tyhle věci. To akceptuju. Ale po obsahový stránce ne, protože PC se stejně tak přizpůsobuje zájmu hráčům jako konzole.
  • Malleth
    Jseš moc spojen s tím, že tady konzole jsou. Kdyby byl herní pouze počítač a konzole by nikdy neexistovali tak to bude s pc úplně jiné než dnes.
  • Gordar
    Popravdě bys ten hardware měl mít o dost silnější aby ty konverze dobře šlapaly. Nezapomínej že nemůžeš papírově poměřovat parametry konzolí a PC. Na konzoli se ze stejným hardwarem vždycky vytáhne mnohem víc výkonu.
  • Radioaktivni_surikata
    Jojo, pomocí PCSX2.
  • smejki
    no jo, miláčku, jenže PC je furt stejná architektura (x86). Na PC navíc jede software na vrstvách hardwarové abstrakce. Z toho plynou dvě věci:
    - je celkem jedno, jakej hardware se pod vrstvou skrývá. OS to přeloží a interface pro přístup k HW je furt stejný
    - efektivita využití výpočetního výkonu na PC je významně snížena

Tohle pro konzole neplatí. Hry na nich jsou úzce svázaný s konkrétním hardwarem. Proto potřebujeme papírově silnější PC, abychom rozjeli konzolovou hru ve stejné kvalitě. Konzole jsou zatraceně efektivně ve využívání výkonu. Jenže z toho taky plyne, že na jinym než onom konkrétním železe to nepoběží.
  • Zabíhat až takhle do historie podle mě není nutné, mohli bychom o tom polemizovat, a ještě pak rozlišovat, co byla konzole a co počítač. Já osobně jsem se učil a hrál na ZX spectru (didaktik) a už tam se hráli pěkné hry, ano po nějaké době po mě se kámoš dostal k nějaké konzoli, kde hrál Maria. Ale na druhou stranu v té době nebylo lehké získat počítač.

Faktem je, že abychom mohli na stoprocent tvrdit, že konzole nebo PC můžou za rozvoj her, tak by byla potřeba nějaká pořádná studie. Můj osobní názor je, že konzole ničí hratelnost her, které byli na PC. A může za to dle mého názoru hlavně ovladač, ano spousta lidí si ho pochvaluje a věřím, že se někdě hodí a netvrdím, že klávesnice v některých hrách je na překážu přímo ve hře, ale rozhodně by mě chyběla a to včetně myši a lepší navigaci.
    Pokud by byl controler jen jako doplněk a náhrada za klávesnici a myš, pak bych to mohl brát pozitivně.

Právě controler dost ničí u spousty her UI (user interface).
  • smejki
    už se emuluje i PS2? good
  • Robotron3
    Ico, Shadow of The Colossus, Okami, Heavy Rain, Metal Gear Solid třeba... to jsou hry, které jsou rozhodně mimo prvoplánový konzum. Na PC jsou taky mainstreamové hry pro konzumí hráče, je to stejné a i na konzolích jsou ty hodnotnější hry, jen se musí hledat...
  • Malleth
    Už sem tady ten názor psal několikrát a už mě to trochu unavuje, ale plno lidí si pořád neuvědomuje, že nebejt dnešních konzolí, v podstatě by vymizely velký trojáčkový hry (který nejsou online nebo nemaj na pc velkou tradici). Kvůli pirátství by jejich vývoj nikdo nezaplatil.
  • hatuju cirej konzum, kteryho je konzole ikona, tak promin, ze jsem si sahnul na boha *5*
  • Veskoslav
    Popravdě? Vylepšil jsem pc na úroveň, že nejspíš next generace konzolí na tom bude +- stejně a Xbox mi stačí:)
  • V tom máš z části pravdu, ale upřímně mé tři roky a něco staré PC zvládá i nejnovější hry a to jsem si kupoval průměr na trhu, nemusím nijak řešit konfiguraci. Po nainstalování systému a se většina ovladaču stáhne sama přesně na mojí sestavu, pokud si pořídím nějaký neznámý levný hardware, tak tam může nastat drobný zádrhel jinak je to v pohodě.
    Co se týče DRM musím s tebou souhlasit, ale zase zaleží na vydavateli, co tam narve za balast a v dnešní době jsou i vydavatelé a společnosti, které se staví proti DRM.
    Co se týše single her a připojení na internet, tak to se dělo jen převážně u MS a Ubi vydavatele, opět záležitost vydavatele a otravování platicích zákazníků. Ostatní tam většinou mají zakomponovaný multiplayer.

Ale opět jsme u toho, vyhovuje vyhovuje :) takže proč ne.. *3*
  • Radioaktivni_surikata
    Prvotřídní populistickej kec. Jak vystřiženej z diskuze na Novinkách...
  • TheFeardemon
    ...a přišli hateři konzolí aby zničili celou konverzaci.The End
  • Robotron3
    Konzole jsou starší než PC, a hrálo se na nich ještě než PC existovalo. Je dost krátkozraké tvrdit, že tu byla nějaká PC éra a až pak konzole začly hry ovlivňovat. Konzole tu byly ještě před PC a vždycky to byly tahouni prodeje her. Takže je možné, že bez konzolí by ten trh byl jen zlomek toho, co je teď.
  • Radioaktivni_surikata
    Podle mě i PS2, když to už pár let starý PC zvládnou. Ale PS3 těžko.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit