Přejít na výpis diskuzí
Nintendo si nárokuje příjem z uživatelských videí na YouTube, Let’s Play scéna se bouří
18.5.2013 | Miloš Bohoněk
271 příspěvků
-
Např.
http://www.youtube.com/user/ProtonJonSA
A lidi kolem něj.
Nějaký další si jistě najdeš sám, nejsi přece neumětel.
PS: Vtipná pasivní agrese ve slově "Dekuju".
PS2 obecně: Vtipných -8. Někteří asi pořád nepochopili co je realita. Počkyte pár let, pak možná dojde k velké změně v autorském právu. A nebo taky ne. Uvidíme. Asi by to bylo potřeba, protože to co máme nestačí na dnešní internetový svět. -
Chválím článek. Kauzu jsem zaznamenal a tohle shrnutí oceňuji.
-
MajorSlackVideos
http://www.youtube.com/user/MajorSlackVideos
Není to vyloženě Let's Player, většina jsou poctivé walkthrough, ale taky tam má několik sérií, kde jede naslepo.
Nikoho jiného už vlastně nesleduju. Pouze když se zajímám o nějakou hru, tak si najdu pár videjí, abych se podíval, jak to vlastně vypadá v pohybu. Dřív jsem toho sledoval víc, celkem dobrá zábava na noční šichty, ale teď už mám docela problémy u toho vydržet dýl. Vadí mi, že spousta vlastně neví, co má ve hře pořádně dělat a přesto své "dílo" nazývá Walkthrough. Čest vyjímkám. -
Link na ty lepsi co to nedelaji pro prachy? Dekuju
-
sry, dneska jsem trochu prepracovany *1*.
-
Neminul, jen jsem dál rozvíjel sarkasmus.
-
Osobně si stejně myslím, že už toho nadávání a retardovaných vtipů má za ty léta dost. Z toho, co dělá na Cinemassacre jasně vidíš, že má mnohem radši filmy - jejich tvorbu.
Osobně bych nebyl vůbec překvapenej, kdyby po vydání AVGN: The Movie pověsil celýho AVGN na hřebík. -
díky bohu.
-
Ne.
-
Jo, docela chápu, že někteří lidi se ztotožňují se svými oblíbenými Let's Playery a toto berou jako útok na ně (= na sebe).
Ale autorské zákony jsou autorské zákony. Jo, je těžké si to přiznat, ale je to tak.
Nintendo se stalo partnerem YouTube a u videí s novými hrami od Nintenda budou reklamy na Nintendo hry. A zisk z nich půjde Nintendu. Co je na tom špatně? Váš oblíbenej teplo-hlasej Let's Player bude mít míň peněz? Doporučuju sledovat Let's Playery, kteří to nedělají pro peníze a toto se jich nedotkne... bývají totiý neskonale lepší než ti, co to pro prachy dělají.
Asi tak. Slepý diskuzní sensualismus si strčte někam. -
Mám docela strach o Angry video game nerda.
Natáčí vides ze starých konzolích(i počítaču) a jeho primární konzole je nintendo.
Myslíte že se ho to týka? *9* *6* -
To asi ne, ale když je tam tuna sra*ek, tak se kvalita hledá dost stěží, to má recht...
-
nahodou me letsplaye baví, hodne her jsem si koupil prave kvuli letsplayerum. jinak ti dva co jsi spomenul jsou spíš recenzenti než letsplayeri a ja je moc nemusím
-
Mamka ti drzi pistoli u hlavy a nuti te se na ne divat, nebo co?
-
me jde ale o recenze a kritiku hlavne. viz Fair Use cast z DMCA:
"17 U.S.C. § 107
Notwithstanding the provisions of sections 17 U.S.C. § 106 and 17 U.S.C. § 106A, the fair use of a copyrighted work, including such use by reproduction in copies or phonorecords or by any other means specified by that section, for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching (including multiple copies for classroom use), scholarship, or research, is not an infringement of copyright. In determining whether the use made of a work in any particular case is a fair use the factors to be considered shall include:
the purpose and character of the use, including whether such use is of a commercial nature or is for nonprofit educational purposes;
the nature of the copyrighted work;
the amount and substantiality of the portion used in relation to the copyrighted work as a whole; and
the effect of the use upon the potential market for or value of the copyrighted work.
The fact that a work is unpublished shall not itself bar a finding of fair use if such finding is made upon consideration of all the above factors." -
Tím samozřejmě nechci tvrdit, že tímto krokem za to zaplaceno nedostanou; ale je diskutabilní, jestli jim plné zisky z videí vynahradí masivnější zisky nižší.
Jinak Nintendo docela chápu.
Úplně vše, co LPer dělá (kromě mluvení), je jen díky enginu, který museli vyvinout, je tam hudba, za kterou zaplatili etc. Nicméně mi jejich řešení připadá skutečně radikální, byť to oni sami tak neprezentují :) -
asi jsi minul tento clanek: http://games.tiscali.cz/tema/ea-nema-ve-vyvoji-zadne-hry-pro-wii-u-62865
pripadne taky:
http://www.ign.com/articles/2013/05/17/ea-senior-engineer-the-wii-u-is-crap -
Moc je nechápu.
Kdyby si nárokovaly určité procento výdělku, tak by proti tomu nikdo ani necekl a navíc by měli reklamu, za kterou ještě dostanou zaplaceno :) -
Skur*ene palačinky!!!
-
udelat je jedna vec prodat druha a to je vzdy narocnejsi a nakladnejsi jejich blbost ze chteji prichazet o reklamu zdarma