Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já osobně let's play s reklamou rád nemám, pokud někdo chce dělat let's play, ať to dělá jako fanoušek bez reklam, pokud na tom vydělává, tak chápu, že nintendo chce podíl.
  • Nechápu je. Let´s play a walkthrough jsou v podstatě reklamy na jejich hry, tak proč to takhle komplikovat?
  • Nikdy mě nebavilo sledovat někoho, jak sedí u mého PC a hraje (a nejde mu to tak jak mně lol), proto nikdy nepochopím popularitu letsplayů... Možná lidi jsou dnes tak líní si něco zahrát, že raději sedí na youtube a čumí, jak to někdo hraje za ně. Druhá věc jsou příjmy, určitě by to chtělo mít na youtube nějaký blok, protože přivydělávat si tím, že ukazuji cizí dílo, je fakt nesmysl.
  • Jediný herní videa který na youtube sleduju jsou lvlcap a jeho dual vision masakry v BF3, Robbaz protože je to z.as.r.a.n.e.j. magor a samozřejmě Angry Joe a TotalBiscuit. Lets Play nemám rád a nebaví mě a je to krutotrapnost
  • Ty jsi v matematice chyběl, co?
    Nemít 10 000 = mít 0
    Mít 10 000 = mít 10 000
    Rozdíl mezi nulou a 10 000 je?
  • Preji Nintedu pomalou a bolestivou smrt, at jeho akcionari pomalu vykrvaci do posledniho jenu...
  • x_ander
    Upřímně moc nechápu, co je na LP tak atraktivního. Pár jsem jich viděl, jak českých, tak anglických, a hrůza a děs. Dívat se, jak někdo hraje a plácá do toho naprosté nesmysly, k čemu to je? Nechci tu vyvolávat žádný flame, jen by mě to skutečně zajímalo. Něco jiného je samozřejmě poctivý walkthrough, kdy hrající člověk tu hru zná, vysvětluje co a jak a cílem je pomoct ze zákysu. Ale ty šílené LP celé hry od začátku do konce, kde se dívám, jak někdo (často špatně) hraje a skřeká tam, místo abych si to zahrál sám... Jediný smysl vidím v tom, že se takhle podívám na hru, která mě zajímá, ale zahrát si ji nemůžu, protože třeba nemám příslušnou konzoli - tohle jsem asi u dvou her sám udělal, ale byl to jen zaznamenaný průchod hrou bez těch keců, protože LP video by mě strašně vytáčelo a zkazilo dojem ze hry.

    Pokud mi tedy někdo řekne, proč se vlastně na LP dívá, rád se nechám poučit.

    Jinak abych se držel tématu, nic to nemění na tom, že Nintendo si tímhle podřezává větev.. zisk z toho bude mít prakticky mizivý a jen si naštve hromady fanoušků. Ale kdo chce kam...
    • http://www.youtube.com/watch?v=8MkLGPS6RFY
      • Jako anonym nemůžu editovat, jde o velmi pěkně provedené let's play z mé oblíbené hry (Vamires the Masquerade: Bloodlines). Je to překvapivě populární a baví mě to sledovat i když jsem hru hrál několikrát.
    • Protože, věř tomu nebo ne, každého baví něco jiného.
      Já se zase rád nechám poučit, co je to špatné hraní; doteď jsem měl hraní za subjektivní styl zábavy :)

      Ale ať do tebe jen mírně nerýpu. Popravdě ti na to nemůže odpovědět asi nikdo, když jsi neuvedl ani jedno jméno, na které jsi koukal. Taky mě absolutně nebaví koukat na to, jak se nějaký 13-letý upír strašně ukrutně leká, až z toho spadne ze židle tři metry daleko.
      Naštěstí LP scéna nejsou jen oni. LP je například právě o těch tipech a tricích, které jsi nepřímo zmiňoval. Bývají tam ukázky, jak oni něco staví v Minecraftu, jak oni vyřeší situaci, kdy tě obklíčí 15 mutantů se sniperkama; prostě jejich způsob hry. Oni se snaží cílenou skupinu zabavit, takže třeba "hrají špatně" a umřou, proč ne, když to podají vtipně. Prostě ukazují, jak oni hru hrají, jak ji oni prožívají. Taky třeba umožňují hrát ostatním skrze ně, hráčům, kteří nemají možnost hru rozjet, kterým nejde, kteří nemají vytrvalost deset hodin kopat tunely.
      O tomto je například LP.
      Nebo taky o tom, že někdo stokrát urazí mámy všech kolemstřílejících a rozmlátí u toho konzoli, no.
      Mně se třeba z cz/sk scény líbí (trošku zareklamuju) PedrosGame, je to takový příjemný odpočinek, když jsem večer líný už i klikat na myš, vyhovuje svým koukačům ohledně obsahu her, dělá(l) všemožné tutoriály...

      Ale chápu, že tě jejich komentář může obtěžovat a že když už se na video koukáš, tak chceš vidět hru a nic než hru, prostě každému, co jeho jest :)
      • x_ander
        Vím, že každého baví něco jiného. Jen jsem chtěl vědět, co někoho baví na sledování LP, nemyslel jsem to nijak zle, byla to čistě zvědavost. A "špatným hraním" jsem v tomto smyslu myslel třeba to, že sleduješ, jak někdo např. dlouho bloudí ve hře a neví, kam dál, nebo není schopný přejít nějaký úsek hry, protože ho tam pořád dokola někdo zabíjí/někde padá. Což samozřejmě patří ke hře, když ji hraješ (potud ta subjektivita, kterou zmiňuješ), ale dívat se na to mě nebavilo.

        Pokud jsou nějaké "profesionální" LP, kde, jak říkáš, to ten člověk zajímavě podá a dává třeba tipy, jak situace řešit atd., tak to dává samozřejmě smysl. To už se pak blíží videonávodu, o kterém jsem mluvil. Asi jsem jen narazil na špatné videa.
        • Tak fajn, já to vnímal tak nějak pasivně agresivně, asi jsem to špatně četl :)
          Ano, naprosto souhlasím, že bezcílné bloudění a hledání, kdy se autor stokrát zasměje, jaká je strašná lama, že to nemůže najít, je nudné, a každý trošku lepší LP to pak vystřihne.

          LP je (nebo by mělo být) právě o tom zajímavém podání; v Simících třeba vybavuje dům a vysvětlí, že teď to rádio za 200$ nekoupí, protože by se obyvatelům stejně nelíbilo a je výhodnější si dva dny počkat a našetřit na to lepší, v MC ukáže svůj způsob zapojení farem, svůj design... Jako videonávod bych to ale určitě nebral :)
          LP je prostě pro mě původně určeno pro sandbox hry, kde můžeš dělat cokoli a jakkoli. Takový LP u Bioshocku 3 prakticky nemá význam, všichna NPC ti do toho neustále kecají, je to prakticky koridorovka, tak tam není moc čím vynikat... (A to tu hru zbožňuju, i když jsem ji ještě nedohrál :))

          A vůbec bych se nedivil, kdybys narazil právě na ta špatná videa. Z LP se stal hodně trend a zkouší to příliš mnoho lidí, kteří se nemají tendenci zlepšovat a ta videa na youtube prostě visí.
          • Black_Hand
            jeste bych pripojil moznost pridavani backstory a vubec charakteru postavam, ktere zadnou nemaji, nebo maji jen minimalni. sims jsou na to super, skyrim taky, a i saints row to celkem dobre podporuje (treba u gangsteru).

            ad posledni odstavec: jednou za cas clovek omylem vystoupi z kruhu ostrilenych, dobrych lets playu a skonci treba u pewdiepiee ci dokonce horsich (i kdyz behat s prasetem na tyci a neustale rvat "znasilnim te, znasilnim te" uz je hodne nizko) a dojde mu, ze LP opravdu jsou v drtive vetsine pripadu neskutecne stupidni :).
          • x_ander
            A to je přesně to, co jsem chtěl vědět. Díky za odpověď *3* .
    • Pethulla
      Když už nevycházejí dema, tak místo nich používám právě LP. Člověk si aspoň udělá jakž takž přehled.
    • Obcas se divam, protoze se zasmeju u jejich prupovidek. Kazdy se bavi necim jinym, tak nechapu duvod, proc zjistovat, proc lidi delaji to co je bavi.
      • x_ander
        Tak zjišťuju to proto, že nejsem žádný hater typu "mě to nebaví a koho ano, tak je debil", ale protože mě opravdu zajímá důvod brutální sledovanosti LP videí. A pár odpovědí jsem se dočkal.
        • Promin, ale cely mi to pripada jako pokus o urazku tech, co to sleduji, protoze neznam rozumneho cloveka, ktery by mel potrebu ptat se v zabavnim prumyslu, proc se na to koukam/hraju a zcela jasne by sam nedosel k zaveru, ze je to proste bavi!
          • x_ander
            Tak to ti připadá špatně. Myslím, že dole jsem to vysvětlil dostatečně. Nikomu samozřejmě neberu to, co ho baví, lidí mají různé zájmy. Spíš mi šlo o to, proč někdo kouká na to, jak někdo jiný hraje hru. A obecná odpověď "protože ho to baví" mi nic neřekne. Moje otázka byla myšlená spíš "Proč se někdo kouká na LP, místo aby si tu hru sám zahrál?" A jak jsem psal, dole se pár odpovědí dostalo, tak se toho nechytej...
  • njn, nejlip to resi v Cine
  • ringmancz
    zajímavý, jak tyhle velký firmy jsou proti (ne jenom u her, i v hudbě) a ti nezávislí a menší to až tak neřeší
  • Osobně mi stačí pár minut dlouhé ingame video, nebo videoreceze na herním webu abych zjistil, jestli se mi hra líbí. Nenechám si překvapení a pocit ze hry zkazit sledováním hodin videa s komentářem člověka, který stejně jen popisuje to co se děje na obrazovce a doplňuje to trapnými rádoby vtipnými komentáři. Hraju rád a často, ale letsplaye jsou mi naprosto u prd*le.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit