Přejít na výpis diskuzí
Nintendo si nárokuje příjem z uživatelských videí na YouTube, Let’s Play scéna se bouří
18.5.2013 | Miloš Bohoněk
271 příspěvků
-
V tomto je ten problem kupis si nejaky program na tvorbu napr AutoCAD a ked v nom nieco vytvoris tak je to tvoje nepytaju od teba dalsie peniaze, za to ze si pouzil ich program. Ale taka hra oni si myslia ze ti predavaju len povolenie hrat sa, aa nic ine. A to tiez staci na to aby si mohol produkovat videa z hrania. Stale je to v pohode, nemozu od teba pytat ziadne prachy.
-
-
Pokud chci sdílet svou radost ze hry natáčením videí, mělo by to být bez profitu. Ale chápu, že letsplayeři se teď díky tomu stanou mučedníky v očích části společnosti frustrované systémem.
-
-
No kdo na tom doteď jen vydělával se prostě Nintendu do budoucna vyhne , případně si nasadí sponzorské slipy a pětkrát vám v průběhu hry ukáže hýždě , protože už bude mít zaplaceno .
Asi jsem naivní , ale jakákoli herní videa by měla buď ukazovat holou pravdu o nepodarcích , nebo prostě konkrétní hře vzdávat hold ... s výdělky a čachry s odměňováním (Nintenda) si to zavařil Google sám a zastávám názor , že jakákoli práce dělaná jen pro peníze se prostě pozná *3* . -
Chválím článek. Kauzu jsem zaznamenal a tohle shrnutí oceňuji.
-
Jo, docela chápu, že někteří lidi se ztotožňují se svými oblíbenými Let's Playery a toto berou jako útok na ně (= na sebe).
Ale autorské zákony jsou autorské zákony. Jo, je těžké si to přiznat, ale je to tak.
Nintendo se stalo partnerem YouTube a u videí s novými hrami od Nintenda budou reklamy na Nintendo hry. A zisk z nich půjde Nintendu. Co je na tom špatně? Váš oblíbenej teplo-hlasej Let's Player bude mít míň peněz? Doporučuju sledovat Let's Playery, kteří to nedělají pro peníze a toto se jich nedotkne... bývají totiý neskonale lepší než ti, co to pro prachy dělají.
Asi tak. Slepý diskuzní sensualismus si strčte někam. -
-
Link na ty lepsi co to nedelaji pro prachy? Dekuju
-
-
Např.
http://www.youtube.com/user/ProtonJonSA
A lidi kolem něj.
Nějaký další si jistě najdeš sám, nejsi přece neumětel.
PS: Vtipná pasivní agrese ve slově "Dekuju".
PS2 obecně: Vtipných -8. Někteří asi pořád nepochopili co je realita. Počkyte pár let, pak možná dojde k velké změně v autorském právu. A nebo taky ne. Uvidíme. Asi by to bylo potřeba, protože to co máme nestačí na dnešní internetový svět. -
-
2Chod: Na te pasivni agresi ve slove "dekuju" jsem si dal hodne zalezet. Jsem opravdu rad ze si ji nekdo vsiml. Dekuju :D
PS: Jak jsi poznal ze to nedela pro penize? Dik maj videa u vetsiny videi pres 100k shlednuti a jsou tam i takovy co maj pres milion? Na tom uz se prece neco vydelat da.
2MrSanta: Tak ten to pro penize fakt nedela -
-
ProtonJon je legenda mezi Let's Playery. Podívej se na některý jeho LP, jak si dává záležet aby byl informativní a zajímavej. Třeba Let's Play Superman 64, z toho se dozvíš informací, že jsi to ještě nezařil. Taky se podívej na frekvenci s jakou postuje.
Miliony shlédnutí nasbírala jeho videa za dlouhý roky. Zvláště ta legendární z ROMhacků Super Mario World. Hlavně toto video je slavnější než si dovedeš představit.
https://www.youtube.com/watch?v=Ua6pbz3ROvQ
Rozdíl mezi lidmi jako ProtonJon a nějakýma hejhulákama, co denně vypouští 3 videa, který jsou jenom oni dělající retardovaný zvuky nad nějakou indie hrou, je asi jako mezi Frantou Omáčkou bruslícím na zamrzlým rybníku a hokejistou ve švédským nároďáku.
A takoví si zaslouží uznání za svý LP. A jich se nějaká malá změna od Nintenda vůbec nedotkne.Jeste neco? *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* -
-
To jsem bohuzel z toho jejich tiskoveho prohlaseni uz nevycetl ale podivne je ze co jsem slysel tak jeste nez se vydali touto cestou a videa blokovali tak blokovali i LP ze starych her ktere se uz dneska nedaj ani sehnat ale vim prd kde je pravda.
-
Protip: Podle toho, co jsem četl, se to týká LP jen ze současných her Nintenda.
-
Uz ne, dekuju. Myslim ze jsi mi do to docela vycerpavajicim zpusobem vysvetlil. A to myslim bez pasivni agrese a ironie.
Ale stejne si rikam ze je skoda ze Nintendo dela co dela protoze ja bych rekl ze lidi co delaj let's playe indie her a legracni zvuky se to dotkne mene nez lidi co delaji let's playe starych her od Nintenda. Teda alespon pokud u tehle politiky zatim zustane jen Nintendo.
-
-
-
autorsky zakon treba cely zmenit ak nie zrusit a navrhnut nieco ine
-
-
MajorSlackVideos
http://www.youtube.com/user/MajorSlackVideos
Není to vyloženě Let's Player, většina jsou poctivé walkthrough, ale taky tam má několik sérií, kde jede naslepo.
Nikoho jiného už vlastně nesleduju. Pouze když se zajímám o nějakou hru, tak si najdu pár videjí, abych se podíval, jak to vlastně vypadá v pohybu. Dřív jsem toho sledoval víc, celkem dobrá zábava na noční šichty, ale teď už mám docela problémy u toho vydržet dýl. Vadí mi, že spousta vlastně neví, co má ve hře pořádně dělat a přesto své "dílo" nazývá Walkthrough. Čest vyjímkám.
-
-
-
Mám docela strach o Angry video game nerda.
Natáčí vides ze starých konzolích(i počítaču) a jeho primární konzole je nintendo.
Myslíte že se ho to týka? *9* *6* -
-
Ne.
-
-
díky bohu.
-
-
Osobně si stejně myslím, že už toho nadávání a retardovaných vtipů má za ty léta dost. Z toho, co dělá na Cinemassacre jasně vidíš, že má mnohem radši filmy - jejich tvorbu.
Osobně bych nebyl vůbec překvapenej, kdyby po vydání AVGN: The Movie pověsil celýho AVGN na hřebík.
-
-
-
-
Moc je nechápu.
Kdyby si nárokovaly určité procento výdělku, tak by proti tomu nikdo ani necekl a navíc by měli reklamu, za kterou ještě dostanou zaplaceno :) -
-
Tím samozřejmě nechci tvrdit, že tímto krokem za to zaplaceno nedostanou; ale je diskutabilní, jestli jim plné zisky z videí vynahradí masivnější zisky nižší.
Jinak Nintendo docela chápu.
Úplně vše, co LPer dělá (kromě mluvení), je jen díky enginu, který museli vyvinout, je tam hudba, za kterou zaplatili etc. Nicméně mi jejich řešení připadá skutečně radikální, byť to oni sami tak neprezentují :)
-
-
Angry joe videa pozeram aj ja a od totalbiscuit tiež ostatné lets player-e sú vacsinou nudné ...
-
-
nahodou me letsplaye baví, hodne her jsem si koupil prave kvuli letsplayerum. jinak ti dva co jsi spomenul jsou spíš recenzenti než letsplayeri a ja je moc nemusím
-
-
jen at to udelaji..aspon tam budou jen lets play videa ktera za neco stoji a ne stovky traparen kde nejakej blb kokta a a mele kraviny..
-
-
Mamka ti drzi pistoli u hlavy a nuti te se na ne divat, nebo co?
-
-
To asi ne, ale když je tam tuna sra*ek, tak se kvalita hledá dost stěží, to má recht...
-
-
-
Jediný slovo: Trapáci.
-
Skur*ene Nintendo!!!
-
-
Skur*ene palačinky!!!
-