Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Tak na to mají určitě průzkumy a nějak jím to vyšlo. Jinak by to na prachy nedostali.

I když často se to zveličuje. Jako 3D kina. Pořád se tvrdí jak to 90% vadí a pak je v Imaxu narváno...
  • Mart9
    Ano, lidstvo díky mozku překonalo větší problémy, jenže teď je problém ten mozek.
  • wenceslaus
    To si lidé říkali, když tvrdily, že je země placka. Vycházíš sice z faktu, ale ignoruješ, že tu může bejt spousty jiných (i neznámých) který se daj třeba využít. Podle toho, co píšeš, jsou všechny výzkumy zbytečný, protože se stačí logicky zamyslet (ad absurdum). Myslím, že lidstvo už překonalo větší problémy. To tvé logické zamyšlení, je zkrátka jen předsudek...
  • rozhodně to nechci hejtovat, každýmu se líbí něco jinýho..někdo rád s myší a klávesnicí po staru, někdo rád s brejlema a pytlíkem na blití po novu no *1*
  • Sem si říkal jak se na tuhle technologii těším, ale teď mě napadlo jako se budou ovládat herní periférie jako volant, řadící páka nebo klávesnice když na to neuvidím.
  • řikám jen svůj současnej pohled na věc..nic víc, nic míň. technologicky se mi to líbí, zkoušel jsi to vůbec nebo jen tak střílíš od boku?
  • wenceslaus
    Ta kamera bude asi sekundární, už teď je tam tracking nějak udělanej (netuším jesli je to gyro). Na youtube už je vidět, jak to funguje ve War Thunder a rozhlížení v cockpitu vypadá bezproblémově. Na kombinaci se simulátorama jsem taky zvědavej. Snad to bude podporovat IL-2:BoS.
  • Mart9
    stačí jen logicky uvažovat...
  • Naprosto souhlasím. Tyto reakce nejsou namístě. Tito lidé pouze kvákaj to samé co slyšeli.
  • Tak za mě je to zatím zklamání - čekal jsem, že brýle uvnitř budou mít nějaká čidla podobně jako mobily, která budou snímat polohu hlavy. Řešení přes diody a kameru už má Free Track a Track IR a pokud člověk natočí hlavu moc, kamera to prostě nesejme. Takže tam bude muset být převodový poměr (otočení hlavy v reálu o 45 stupňů dá ve hře třeba 135 stupňů).
    Uvidíme, jak to pořeší, ale jako fanda leteckých simulátorů se na tohle zařízení fakt třesu... :)
  • wenceslaus
    Nechci působit jako fanboy, ale tyhle reakce vyvolávaj pocit, že jsem se ocitl v 18. století...
  • wenceslaus
    Není to trochu předčasný? Soudit to podle low-res dev kitu? Zvláště, když tu píšeš o kvalitě obrazu pod článek, který oznamuje, že bude Oculus používat jiný OLED a vývojáři se stále snaží zlepšit rozlyšení a spacing - což už je u další verze dev kitu...
  • Musíš si uvědomit, že to máš napláclý rovnou na očích, to neni jako sledovat telefon ze 30-40cm. Bude to vypadat přesně tak, jakobys měl monitor jak stodolu s rozlišenim 1080p.
  • Mart9
    90% lidí se z toho stejně bude při trochu delším hraní dělat blbě. Mozek člověka prostě nepobere, že se pohybuješ, ale nepohybuješ. A s tím nikdo nic neudělá.
  • Keyz
    Tak pak tam mají dát 4k anebo se na to vykašlat. :)
  • měl jsem možnost zkoušet...je to super technologie jak z demolition mana,ale bohužel totálně v plenkách..displej na nic, kvalita obrazu na nic..to nemluvim o tom,že se z toho fakt dělá po delší době zle..nevim, já bych za to peníze nedal.
  • walltar
    K tomu aby ti vyřešili problémy se Screendoor efektem a ostrostí ... aspoň trochu. 720p je nepoužitelné, 1080p to trochu zlepšilo, ale pořád ještě není použitelné, 1440p by mohlo být použitelné s přimhouřenýma očima ... a byl by to dobrý základ, než bude 4K rift, který konečně bude použitelný.
  • walltar
    Problém je, že OR těch 1080p prostě nestačí ... 1440p varianta by tenhle problém trošku zmírnila, než bude 4K verze která už jím tak trpět nebude.

To že jsou filmy v 1080 mě nějak nevadí ... já si na tom filmy pouštět nebudu a hry umí jak 1440, tak 1600 bez problémů.

Ale ono jde o to jaký seženou displej ... 1440 OLED nebude zachvíli problém. Už dneska jsou 1440p téhle velikosti takže OLEDY nebudou daleko pozadu. 4K verzi počítám tak za 2-3 roky, takže já bych radši do té doby používal lepší rozlišení, které trochu pomůže vyřešit zbytek problémů, které tam jsou, než 1080, které pořád trpí screendorem a není pořád dost ostré ... každý pixel dobrý.
  • Keyz
    Hlavně k čemu takové rozlišení na stejné ploše? To je komedie viz mega rozlišení telefonů. To abych měl doba monitor jako stodolu :)

Raději bych kdyby se soustředili na fyziku a další věci a ne, že tam dají prostě větší rozlišení kde ten přínos není tak znatelný.
  • Nevim kolik lidí by o to mělo zájem, aby se to vyplatilo. Mám raději trochu standartizace, takže z mého pohledu má smysl pouze 1080p a časem 4K a nic mezi tím.

Pár pixelů navíc za cenu další optimalizace sw i hw pro pár pixelů ...navíc pokles výkonu. V 1080p je dnes nativně všechno, hlavně filmy ... a též z hw ... tv, mobil ...proč ne OR. Až na to bude výkon, tak klidně víc ... 4K. Ale 1400p, to jsi jen krečovitě hledal problém. Kdyby byla varianta 1400p, doufal by jsi v dražší variantu 1821p Oo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit