Přejít na výpis diskuzí
Nová verze Oculus Rift přináší OLED displej a systém pro snímání pozice
8.1.2014 | Petr Poláček
131 příspěvků
-
Tak to jste mě uklidnili. Ještě se chci zeptat na něco. Znamená to pro mě, že díky oculusu bych teoreticky vůbec nepotřeboval monitor?
-
Hele, to se nemusíš bát, brýle v sobě gyroskop tak i pohybová čidla mají (ta kamerka co k tomu přibyla má pouze zlepšit detekci pohybu v prostoru), sám jsem zkoušel prototyp toho staršího Oculusu na výstavě v Praze na For Games. Je to naprostá paráda, už se na to těším jak malé děcko :)
-
A ten 1080 prototyp co ukázali tak před půl rokem měl kolik?
-
pruzkumy si delali uz pred edesti lety i u VFX1 taky jim to nejak vyslo jen ten prodejni uspech nevysel *1*
-
Tak nebudeš mačkat M ale dáš si to někam blízko WSAD. Výhoda klávesnice. Lze to lehce předělat. Pak budeš vědět, že máš vše v určitém okruhu.
-
A tou řadící pákou myslím třeba i tu základnu s čudlíkama u Logitechů. Samotnou páka asi trefím. I když bez toho periferního vidění bych se nedivil kdyby si člověk do ní nechtíc drknul
-
To nedává vůbec žádnej smysl. Vůbec nezáleží, že je problém v hlavě, nebo kdekoli jinde. Ti lidé přece nezkoumají v tu chvíli, když jim je špatně :-D
-
Nevim no...jasně že vím kde je ASWD a čudlíky kolem, ale když zavřu oči tak na poprvé tam ruce položím jen z těží ( natož zmáčknout třeba M a vrátit se zpět aniž bych hodil periférně očko kde tu pazouru mam ) a když to bude hra co bude vyžadovat víc ovládacích prvků jako třeba letecké simulátory nebo něco jako Arma tak si ani neumím představit periferii která by to řešila.
-
Problem je predevsim v tom, ze OR ani tech 1080p stale nema ... a pokud to chteji letos zacit prodavat ... tak jim prestavam verit, ze nekdy mit bude.
-
Ja si myslím, že je to len otázka zvyku a cviku. Príklad zo života, keď som začal cestovať vlakmi, vždy mi bolo nevolno, keď sa začal hýbať iný vlak a ja som si myslel, že sa hýbe ten náš. Veď to určite poznáte. Už ten problém vobec nemám. Tak isto je vačšine ludí zle od žalúdka, keď prvýkrat idú na horskú dráhu, ale keď už ideš na svoju 20tu jazdu tak ti je to jedno.
-
Tj ale kdo bude hrát simulátor spisovatele?
U MP bojů by to měl řešit mikrofon. V ideálním případě. I když jsem viděl jak na public serveru hodně šílenců to rušilo a pouštěli tam různé komické zvuky. *15* -
Nepsala jsem že to nepůjde, jen bude s klávesnicí největší problém. Nezapomeň, že neuvidíš ani stul:-D O co mi šlo především. Když si koupím OR na hraní třeba letadel, tak mě jde asi o zážitek, tzn mám i joystick s plyn. pákou, či u aut volant. Na hraní FPS mi OR stejně sedí nejmíň.
-
Ty sleduješ volant při hraní, nebo řadící páku?
Klávesnice taky nebude problém ... při hraní se na klávesnici snad nedívá nikdo, jediný problém budou mít někteří při psaní, ale aspoň budou mít důvod se naučit psaní všema 10 bez dívání se na klávesnici. -
přesně tak
-
Jak jsme psal. Myš je vyřešená. Pohyb vidíš ve hře. A nerad bych se vzdával klávesnice ve prospěch další hovadské periférie. To opravu nejste schopni nahmatat v noci WSAD, CRT, SHIFT, MEZERNÍK, Q,E,R,F,YX,C apod? To někdo hraje, tak, že kouká co mačká?
Borci znají i kde dané čudlík přesně jsou :) -
A to snad znamená, že se nedá řešit?
-
Mě zajímají hlavně FPS a RPG hry z prvního pohledu.
Jestli lze hlavou vykukovat tak to je zajímavé. Pak jak otočíš hlavou tak otočí postava hlavou a tělo bude otočeno pořád původním směrem. To je supr. Konečně se půjde rozhlížet bez otáčení se jako poleno kde se otáčí celé postava a hlava je furt rovně.
Anebo o horror na tom bude supr. Nakoukneš za roh, poděláš se, vyměníš prádlo a jedeš znova. Supr, že ani nepotřebuješ projímadlo. -
Tak volant, gamepad či joystick nebudou problém...možná jen trochu. S klávesnicí už to asi taková sranda nebude, ale OR si přímo říká o herní periferie ;-)
-
Střílím :-) Ale to každej, kdo nezkoušel finální verzi - tj. každej. Nesoudím to, jen mě ořekvapuje, kolik lidí vyřklo ortel na základě tak mála.
-
Zcela logicky poslepu. :)
Míření uvidíš na té obrazovce a pohybovat myší lze i poslepu. A základní čudlíky taky nahmatáš poslepu. Tedy na konzolovém ovladači určitě když jich tam je pár a na klávesnici taky když již hraješ nějaký pátek.
Řidič taky poslepu najde kde je volat páka a pedály :)