Přejít na výpis diskuzí
Nové hardwarové nároky PC verze Watch Dogs jsou ještě vyšší
8.10.2013 | Aleš Smutný
180 příspěvků
-
Ježiš vždyť je to pitomost, nevim, co tím sledujou. BF 4 taky doporučuje mít 8 GB RAM. Což přesně mám a víte kolik jí podle task managera žere? 2,2 GB. Jo, 2,2 GB. A další 2 žere Windows. Ale ten se jak víme umí uskromnit a klidně se vleze pod 1 GB, když je potřeba. A jedu to na vysoký detaily v 1920x1080. Zas akorát pruděj. Jsem zvědavej, jak naučej Xbox360 a PS3 Direct X11. Že přeju hodně štěstí :)
-
-
Tak kdyby dali 4GB tak už to podle tvojich informací dobře nepojede *2* a proč psát 6GB když většinou to jde po násobcích :) 6GB se moc nedělá, max. u starších triChannel RAMek pro nějaké ty staré Intely i7.
-
-
Ale stačí. Říkám, Windows se uskromní. On to umí moc dobře, mám vyzkoušeno z notebooku, kde jsem musel pracovat s 4 GB. Taky nemusí mít v mezipaměti kdejakou blbost, kterou během hraní stejně nikdo nevyužije. Podle mě akorát pruděj, aby se nenadávalo, že nevyužijou plnej potenciál novejch konzolí.
-
-
Nakonec to stejne skonci na tom, ze po kazdejch 10ti minutch hrani budes 5 cekat na load.
-
-
-
Nenaucej, pojedou na dx9
-
-
To už sů terazky hen také mašiny?
-
ta pamet je strasne prestrelena 6gb? mno jestli si chteji kopat hrob tak prosim. sice patrim do kategorie 8GB ale i tak mi to prijde strasne prestrelene. videjka co jsem koukal me nezatlacila do zidle stim ze je to opravdu evoluce. mno uvidime az realne pozadavky. ted je trend ty naroky hodne zvelicovat. prece jen urcite procento lidi si kvuli tomu koupi novou masinu. mno a pak bude ohlaseni jak na tom vyvojari zapracovali pro dobro svetoveho miru tzn polovicni naroky v nekterych kategoriich
-
-
Dost pochybuju, že se vývojáři snaží lidi postrašit, že jim ta hra nepojede, když by mohla. To by byli sami proti sobě.
-
-
robot: tak ja bych stebou i souhlasil ale mrkni se do historie, pred nekolika lety vyvojari slibovali jak to pojede i na sumce (myslim tim ruzne hry) ale trend poslednich her je ze strasi lidi neskutecnou sestavou. podle me to ma dva duvody, prvni: lidem v podstate rikaji ze to bude graficka atomovka, druhy: muzou v tom mit prsty i firmy ktere delaji HW komponenty.
treba nemam pravdu ale to se uvidi az pri vypusteni jaka ta grafika bude a zda 6gb bude fakt minimum. ted je v kratkej novinkach zprava o konfiguraci noveho COD nahodou je tam take 6gb ram i kdyz se jedna o dost starej engin + 50gb na hdd.
ja jsem spis skeptik a myslim si ze konfigurace bude uplne nekde jinde, popripade bude strasna optimalizace. preci jen se jedna o zacatek "next-gen" je taky mozny ze se to po par titulech uklidni. aled to uz bude mit jiste procento hracu nove sestavy. a o to slo:) jen dedukce samozdrejme -
-
Nějaký dohody s výrobcema hardwaru a takový věci podle mě nejsou. Teda existují, ale v tomhle si myslim ne. To by přece žádnej efekt nikomu nepřineslo, spíš negativní. 6GB se určitě uvádí, protože to jsou už ty verze společný a podobný co dělaj i na next-gen a to je asi velikost paměti, na kterou cílí i ty nextgeny.
-
-
rikam do toho co maji spolecnosti za dohody bezny smrtelnik jako ja nebo ty nevidi. kazdopadne kdyby hra vyuzila 6GB smysluplne tak mi to nevadi. 8gb je podle me uz takovej standart. vetsi pamet je na nic kdyz nepocitam profiky co delaji grafiku. mno nechame se prekvapit jak to nakonec dopadne. ale v tomhle nejsem naivni a vyrobci HW urcite sleduji trend vyvoje her. urcite bych se nedivil kdyby byly tajne dohody (verejne samozdrejme skoro ani byt nemuzou pokud by se jednalo o neco vetsiho, nepocitam podporu vyvojaru grafik atd jednomu vyrobci) preci jen high end a velkou cast pc segmentu prodavaji hlavne diky narocnym hram. navic v posledni dobe se z evoluce stal jakejsi hybrid kde mas ve hrach vice stinu, vice odlesku a veci kterych si skoro nevsimnes. to znamena ze delaji hru ale jen ji mene osekaji i kdyz nepridaji v podstate nic noveho. HW naroky se zvednou a vsichni jsou spokojeni. osobne se tesim na novou generaci enginu jako Unreal4 a jejich UDK popripade sourc "2" pokud se ho dockame. frostbite je u me na urovni toho co je v cod, bohuzel je to tak. BF3-4 jsou dukazem ze tenhle engin ma hodne problemu a neda se moc srovnavat napriklad s UDK ale tak to uz jsem zabocil od tematu:)
-
-
robot: to neni nic spikleneckeho. kdybych byl vyrobce ram pameti tak to udelam. staci pouzit selskej rozum. a pokud bych to udelal ja je pravdepodobne ze to napadne i jejich vedeni. to ze do neceho nevidime presne neznamena ze si to nemuzeme spocitat. viz nedavny velky pokrok v chapani vesmiru. taky clovek neni buh aby ho pochopil, presto nekteri lide vypocitaji veci ktere se potvrdi za cele dekady. hold jak rikam staci mit selskej rozum. a nevim proc by jim nemelo hrat do karet to ze si lide hromadne upgrejdujou pc napriklad ramkama. obchod proda, exporter proda, tovarna udela, zakaznik pouzije, vsichni jsou stastni..:) ale tak to nema cenu se v tom hrabat nekdo to vidi hold jinak. spikle. teorie taky nemam rad viz pristani na mesici nebo 11 zari ale fungovani trhu si lze predstavit kdyz vis ze kola ekonom se musi porad tocit. kdyz nad tim budes premyslet prijdou ti i lokalni valky celkem logicke a ekonomice hrajici do karet.
-
Pokud do něčeho nevidíme, tak neni hned potřeba vymýšlet spiklenecký teorie *3* Logicky jsou takové dohody nesmysl, protože by to škodilo těm vydavatelům a výrobci hardwaru by prakticky museli platit jim ušlý zisk a škody, který jim takovou nesmyslnou dohodou způsobí a ještě spoustu peněz navíc.
-
-
-
bude to exkluzivne zmrsenej port, dyt to vydaj i na ps3/xb360 *6*
-
-
-
-
a komu tím prospějete *1*
-
Je skutečně hra skokově "lepší" tak jako jsou skokově větší HW nároky? Když vidím co dokázali na konzolích s GTA5, tak o tom upřímě pochybuju.
-
Hmm... A to jsou novy konzole na urovni doporucenych požadavků?
-
6 GB RAM na minimální nastavení ? Ještě, že už mě tahle hra nějakou dobu nezajímá...
-
Rychle, napište tu zase všichni svoje sestavy, ať se můžeme ujistit, že nám to pojede. *1*
-
-
Tak nekecej a začni. Já ji už napsal
-
-
i5 2500, 8gb, 560GTX, to bych mohl dát na střední detaily, když hraji v rozlišení 1650x1050.
-
-
Som na tom podobne ale mam 560 Ti.
Ale k veci. Presne ako pises, nedam si full HD al zmensim rozlisenie a zrazu vsetko pofrci.
Tam ti poziadavky, sice pisu co za zostavu, ale nenapisu ze je to pri Full HD :D
A povtsinou v kazdej hre, staci zmensit kvalitu tienov a ziska sa vela FPS naviac.
Napada ma dalsia vec, zverejnili naroky a kolke halo je okolo toho.
Nahoda ? Mozno.
Ale dobra reklama :) -
-
Vypnes stiny, vyhlazovani, nejaky odlesky a poletis i na fullhd
-
-
-
/care