Přejít na výpis diskuzí
Nové obrázky ukazují různorodost světa v Grand Theft Auto V
12.11.2012 | Petr Poláček
106 příspěvků
-
unreall: to nejseš schopnej přečíst čtyři slova a pochopit jejich význam? GTA je SANDBOX, FYZIKÁLNÍ, z MAJORITNÍ části. tzn.: ano, pořádný fyzikální engine dělá z GTA4 dobrou hru. Hru, kterou samo GTA chce být a vždy bylo - FYZIKÁLNÍM SANDBOXEM.
"Dobrá grafika dělá ze střílečky dobrou hru", "dobrá fyzika udělá z tetrisu dobrou hru", "dobrej příběh udělá ze Need for Speed dobrou hru" a "dobrá fyzika udělá z RPGčka dobrou hru" jsou všechno ekvivalentně debilní prohlášení, která tu já nečiním.
Ono je to ve finále trochu jinak. Důležitost prvku se asi nejlíp posoudí tak, že si řekneme "byla by hra X horší, kdyby neobsahovala prvek Y?". Já nevím jak ty, ale já když si dosadím za X GTA4 a za Y fyziku, tam mi vychází jedno velké "ANO, byla by o hodně horší". Naopak pokud si za X dosadíš MoH:WF a za Y grafiku, kterou ta hra má, vyjde ti "NE, byl by to stejný šit, akorát by byl technologicky lehounce zastaralejší".
Další důležitou součástí GTA4 jsou souboje a skladba misí. a v obou je GTA4 dobré. Jen mise dokázal vytáhnout na ještě vyšší úroveň datadisk Ballad of Gay Tony.
A na závěr, aby bylo mezi náma jasno, já GTA4 za revoluční neoznačil a nehodlám to dělat. *3* -
Ano alespoň ještě jeden příklad.
-
darmo to tu budeš vysvetlovať zasranom, ktorý nemajú ani poňatia o tom čo tu tárajú.
-
Zadny wau sice GTA4 neprineslo, ale porad vysoce zabavna hra v porovnani s dnesnim trashem. Uz jen pro ty dialogy stoji za to ji zahrat.
-
Ono dost záleží právě na těch vedlejších blbostech. Bez nich bylo třeba GTA IV někde kolem 10 hodin, ačkoliv tam i po dohrání byla zábava na další hodiny.
-
Tak v GTA IV byl posun ve fyzice lidí a vozidel.Nebyli to takové papírové jako předchozí díl.
Proto se ve městě pak dobře blblo.Také se vozidla lépe ničila.
Ten pohyb lidí,vozidel a samotné město bylo pro mně více uvěřitelné než předchozí díl.
- Také se myslím,že to nebylo tak šílené jako předchozí díly,kde jsem mohl chodit s rotačním kulometem po ulici a kosit vesele co se dá.Navíc hrdina byl v minulosti dost odolný. -
co bys tam pak chtel ? mafia manager DLC ?
-
Obrázky zajímavé,ale dle pečlivě vybraných obrázků toho nejde moc odhadovat.Záleží jak to bude vypadat ve hře a hlavně v pohybu.
Různé triky které něco zvýrazní atd. toho moc nevypovídají. -
AI je asi nejvetsi fail GTA serie...bud waypoint script nebo sloup.
Porad ale jedna z mala serii, co si zachovala kvalitu. -
smejki : Ano, fyzika v hrach je fajn vec, ale sama o sebe zrovna dobru hru neurobi (pominiem radsej fyziku aut v stvorke). Medal of Honor Warfighter ma tiez jednu z dolezitych sucasti hier - dobru grafiku, ale hra samotna stoji za velke...netvrdim samozrejme,ze GTA 4 je spatna hra, ale oznacovat ju za revolucnu a odovodnit to len fyzikou? ta bola predsa na svoju dobu kvalitna aj v Red Faction 1.
-
Neni si jediny, ale tuto otazku zatial nechavam iba s otaznikom :)
-
unreall: ve fyzikálním sandboxu? mnoho
-
A co stará dobrá jednička?
-
Asi sem jedinej, kterýmu se nápad se 3 hlavníma hrdinama nelíbí. Přepínat mezi postavama se mi nelíbí už vubec.
Radši bych měl jednu postavu u které si určim jestli ze mě bude dobrák pomáhající důchodcům na přechodu nebo hajzl střílející důchodce na přechodu. V GTA SA mě bavilo vytvářet si vzhled podle sebe, aby mi hrdina co nejvíc pasoval (ikdyž byl černej...). Kdyby ktomu přidali i ty povahovy rysy, možnost splnit úkoly bud vystřilenim všech nebo vystřílením jen poloviny... (aspoň)
Podle mě má GTA slabej příběh a co je hlavni, že ikdyby jste zabili prezidenta USA, tak je z vás pořád obyčejnej poskok a to mě vyloženě frustrovalo. Proč se zvás v pozdější fázi hry nestane člověk co naopak dáva rozkazy niemandum? Je to směšny, když máte 5 mil. dolaru na kontě jezdite v lambu a vzápěti dostanete za úkol ukrást dítěti bombón (v nadsázce). -
neodpovedal si síce na otázku, ale iné som od teba ani nečakal
-
Jo dobře :),já hrál GTA IV cca 60-80 hodin když jsem to hrál prvně,což je dost když si člověk veme že tam není co dělat *1*
Pak jsem to hrál sem tam,pak i znova od začátku apod ,takže GTA V pro mě bude určitě 100+ -
Téměř dokonalé hry se zapisují do historie her, což GTA IV rozhodně ne;)
-
Pamatuji si, jak jsem u III a VC propařil neskutečně mnoho hodin, to stejné přišlo se SA, u čehož už to ale hraničilo se závislostí. GTA byla prostě modla. Pak přišla čtyřka. Nebyla nic extra v porovnání se třemi zmíněnými díly, ale byla dost solidní a dohrál jsem ji dvakrát. Zkrátka bavila a na optimalizaci jsem si stěžovat nemohl, neboť jsem ji začal hrát až když už bylo vše v pohodě.
A proto silně doufám, že R* přinesou s pátým dílem něco, co dá zapomenout na "dost solidní" čtyřku a naservírují něco, co překoná zábavností všechny doposud vydané díly. Nemožné? No uvidíme... -
Asi tak. Třeba se rozhodnou, že "nevděčný PCčkáři na poslední GTA nadávali, tak jim na*erem!" *1*
-
And remember - Respect is Everything!