Přejít na výpis diskuzí
Nové RPG od tvůrců Fallout či Planescape řádí na Kickstarteru
15.9.2012 | Petr Poláček
206 příspěvků
-
Jooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!! *14*
Konecne zprava, kterou denska pujdu poradne zalejt coca colou :)))
Hodne stesti vyvojarum!!! Vsechny palce nahoru!!! -
O Dungeons & Dragons bych nemluvil – tohle bude jejich vlastní nová značka. Žánr fantasy je, jaký je. A že se Obsidiani pro něj nakonec rozhodli? No, není lepší, aby ti borci dělali na něčem, čemu za ta léta autorské tvorby skutečně rozumí? Navíc: my nevíme, jaký ten svět nakonec bude. „Fantasy slátaninu plnou klišé“ však od Obsidianu nečekám. A i kdyby ten svět nebyl špičkový, vadit mi to nebude – pořádné RPG totiž dělají dobře napsané postavy + příběh ~ zažrání se do hry. Zbylé věci jsou v kontextu výtečně napsaného děje podřadné.
-
To je fakt, ve Falloutu 2 lelzl do snů šaman
edit: Ale je fakt, že v 15 mě u BG bavil hlavně boj, protže jako děcko jsem nedocenil dospěost něktzerých okmažiků a drobné nuance, které tomu dodávali šťávu. Hold to není rpg pro děti. Za to před nedávnem jsem si to vychutnal v plné kráse. Po letech se mi to díky tomu líbí o něco víc. -
víceprezident naštěstí nikomu nelezl ve snech do hlavy, obrovská snůška zbytečného žvatlání.. a kdyby jen jednou... a když si vzpomenu na ty texty BG1 v přechodu mezi kapitolami... to bych nenapsal ani na toaletní papír
ale někomu se to třeba líbí a někdo se u toho možná i uspokojuje -
Hmm... i Fallout měl to co vyčítáš BG *7* ... I tady se hodně diskutovalo a záporáci vedli monology. Mimochodem ve Falloutu 2 zabíjíš bose (viceprezidenta) na 2x
-
další fantasy slátanina plná klišé, teploušských rozhovorů BG1, nekonečných siláckých monologů hlavního záporňáka BG2 spolu s bojem natřikrát a zabití nadvakrát á la Hollywood ? nebo snad interaktivní kniha planescape torment ? proč neudělají nějaký rpg inspirované falloutem, postavený částečně na skutečných dějinách, isometrické se střelnými zbraněmi, technologiemi, věcnými dialogy nepostrádající humor a bez fantasy balastu ?
rpg mám rád, ale ti elfové, trpaslíci, skřeti a podobná verbež mi leze ven už i ušima *11* -
http://i55.tinypic.com/25stp40.jpg xD
-
I mainstream se může vyvíjet.
-
Mám to stejně jako ty. A ano, souhlasím s teobu. Mluvil jsem spíš o té zabugovanosti...
-
Odpověď na tvojí otázku ti dávají ve videu, v textu pod videem i v diskuzi. *3*
-
Nemyslím si, že na to mají sami peníze ani že jim je na takový projekt nějaký klasický publisher dá a ten KS chápu.
Na druhou stranu to je ale je asi první KS projekt od větší firmy, kde mi to přijde už takové trochu za hranou. Působí to na mě jako by si z toho dělali místo pro předobjednávky, ta kampaň mi zatím přijde taková lehce arogantní - je jim jasné, že to vyberou, k té hře skoro nic neřekli a i to video mi připadá být v jiném duchu než DFA nebo Wasteland. Chtějí min. 25 dolarů (ok, zatím 20), což je o dost víc než minulé projekty tohoto typu a klidně by to mohla být skoro normální cena hry tohoto typu. Odhad vydání někam minimálně na půlku roku 2014. Já samozřejmě celkem věřím, že to udělají a že to bude kvalitní, ale působí to na mě fakt špatně, snad během té kampaně k tomu aspoň uveřejní víc informací (jo, interview jsem četl). -
Taky jsem jim včera 20 doláčů dal. Je to můj první Kickstarter, tak doufám, že to dobře dopadne.
-
Ty jsi taky dobrý Wtf.
-
Při představě, že bych se třeba 2 hodiny pachtil s nějakým úkolem a těsně v závěru by mi to nějakej rádoby trol skazil, by mě to tak zábavný nepřišlo.
-
Tak toto je co za abuse kickstartera.
Jak si moze super zavedene obrovske multimlionove studio vobec dovolit a neprepadnut sa od hamby ist na kickstarter.
To mala byt vec pre inde devs, ludi co inak nemaju sancu prerazit, alebo ziskat peniaze, ukazat svoje napady.
A ne nato aby si naky marketingovy frikulin lestil karavatu.
Ako sorry, tu hru mohli kudne spravit aj bez KS, penazi nato maju dost, a urcite by ziskali aj nejakeho publishera, pretoze obsidian neni kdejaky krpec s lopatkou ale zavedeny pojem.
A za dalsie, z tej hry neukazali nic, trapne video.
Cela ta KS mania sa uz zacina vymykat. -
nechápu tohle myšlení :) alespoň by to bylo zajímavější
-
Distributor: když jsem v alpha protocolu šel kolem skleněného zábradlí, které mělo tloušťku tak 20 cm, tak jsem si uvědomil ten strašlivý modelářský a grafický šlendrián - za to distributor asi nemůže. Obsidian má u mě pardon jen proto, že osobně stavím vyprávění na první místo, art styl až na druhé, techniku někam daleko. Ale hádám, že tohle má každý jinak.
-
Což by vyvětlovalo, proč se tomu říká mainstream
-
Faktem je, že teď je nehoní žádný publisher. Ale jestli z toho vyleze zabugovaná hra, nebude pro to omluvy...
-
Tak Fable 1 jsem nehrál, ale je vidět, že občas někoho napadne přijít s něčím novým. Bohužel mainstream se tím moc neřídí.