Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mechwarrior_bw
    prosim ta prečitaj si to fórum na ktoré hodil odkaz, ok ?

nad 200m je možné dostreliť aj slabým typom lukov (100-110 lb) a s najvýkonnejšími 130-150bl aj 250-300m vzávislosti od váhy šípu. Jednoducho napísať, že "Dlouhý luk měl například dostřel jen něco málo přes 200 m" je nezmysel.
  • Hairy_Ass
    Mechwarrior: No víš, on psal o anglickém dlouhém luku, což je přesně jedna z těch výjimek, tedy opravdu silných luků, které se právě používaly na vzdálenost 200+, takže se znovu ptám, kde si to jako odporuje?
  • Hairy_Ass
    Sorry, ale kolem půlnoci a ještě k tomu řádně ospalej poněkud ztrácím smysl pro ironii. Každopádně jsem na Games.cz už četl podobný příspěvky, kdy to pisatel myslel naprosto vážně, takže si už kolikrát nejsem jistej, jestli se mám na internetových diskusích smát nebo spíš plakat. *4*
  • Mechwarrior_bw
    jasne ti tam napísal, že je dostrel 220 - 300 yardov (200-270m) čo priamo odporuje tomu čo si písal predtým : "Nad 200 metrů dostřelí možná tak ty nejsilnější luky jako byl anglický dlouhý, ale dostřel většiny luků byl do těch 200m."
  • Škoda Hairy, že máš tak malý smysl k vycítění té staré dobré a poctivé špetce ironie.
    Samo, že sem si dělal srandu.
    Lukem se dá samozřejmě po té pěkné balistické křivce střílet na až těch 250m.
    Jenže já a můj kámoš Legolas to stejně máme nejradši ze 30cm do krku - a zkus nám tvrdit, že to nejde.
  • Hairy_Ass
    Jo? Že jsem si nevšiml, že by Janek někde můj příspěvek vyvracel.
  • Cahir
    Musím říct, že to vypadá správně temně, skoro až gothicovsky. Atmosféra chladného severu a tajuplných hradů na mě dýchla opravdu moc. Asi tomu dám šanci.
  • MrSanta
    Tak tak drahý kolego.
  • No.. sice to není tak dobré, jako Ezio Auditore, ale ujde to *6*
  • Cahir
    Jó tehdá, tehdá, když ty hry ještě za něco stáli... Ty bys nám moh všem vyprávět, viď Johnny? Ty ses určitě něco napařil. Radši táhni o dům dál.
  • Mechwarrior_bw
    Hairy: sry ale nemáš pravdu, napokon prečítaj si príspevok od Janeka. A čo sa týka Robina tak on to myslel samozrejme ironicky.
  • K té debatě o lucích. Jsem členem brněnské skupiny lidí, kteří se zabývají střílením z anglických vojenských luků. Tedy 90 - 130 liber v nátahu na 32 palců. Luky ve stoleté válce byly od těch 90 (nejslabší a nebylo jich moc) až ke 150 librám (který nikdo z nás nenatáhne).
    Kdosi tady psal, že se ve středověku (jakým?) považovaly dva metry za ideální vzdálensot k tréningu. To je samozřejmě kravina. Přirovnám to k tomu, jako kdyby v NBA trénovali střelbu na koše z 50 cm. V Anglii za doby největšího rozmachu dlouhých luků byla tradice v trénování střelby už od zhruba pěti let věku. Kdo nedokázal trefit terč velikosti člověka na 100 yardů (něco pod 100 metrů), tak byl považován za nevhodnýho k vojenské službě (kniha The Great Warbow). Učinnej dostřel luku je po celou dráhu letu šípu. Když šíp padá k zemi, tak ztrácí cca 15% síly. Takže na celé vzdálenosti dokáže spolehlivě zabít. Dostřel je cca 220 - 300 yardů. Záleží na váze šípu.
    Pokud o něčem víte prd, tak aspoň nemaťte lidi, kteří si tady ty příspěvky čtou. Pokud máte jakýkoliv dotazy ohledně střelby nebo se k nám chcete přidat, mrkněte sem: http://forum.brodec.org/viewforum.php?f=56

A ten člověk s těma dvěma metrama na trénink má ode mě zlatýho bludišťáka. Gratulace!
  • Hairy_Ass
    Robin Hood:
    O střelbě nad 500 metrů můžeš psát možná dnes, ale ve starověku a středověku si o tom mohli nechat leda zdát. Dlouhý luk měl například dostřel jen něco málo přes 200 m, do 250 stříleli jen opravdoví mistři. Jinak se s lukem v pohodě střílelo i na vzdálenost několika desítek metrů, i jen metrů vis Stoletá válka, nebo jakákoliv bitva s jízdními lukostřelci. A 2km? To si děláš prdel, nebo to myslíš vážně?! 2 km mají dnes problém dát i odstřelovači s nejlepším vybavením.
  • ale to si predstavuju tak (ted nevim ktere to bylo historicke obdobi), ze stojí skupina lucisniku a vystreli hromadu sípu do vzduchu a ty letí obloukem a zasypou nepratele. To pak jo. Ale jestli se bavime o fantasy, tak to ma bliz k luku jak ho pouzivali indiani, a ti urcite nestrileli na 200 metru ale podstatne min, no mozna se pletu
  • Mechwarrior_bw
    angl. dlhý mal účinný dostrel až cca 250m... tých 200m bol úplne bežný účinný dostrel u dobrých lučištníkov. A samozrejme tu sa bavíme o účinnom dostrele, maximálny dostrel je ešte podstatne väčši.
  • Hairy_Ass
    Nejmenovali se náhodou Twin Lamps a neměli sídlo v Ebonheartu?
  • Ne, ne Hairy pleteš se.
    Víše je to napsáno zprávně luk se do 200m nedá vůbec použít, nelepší je to tak od těch 500-800m a tak od těch 2-3km to je samej deathshot.
    Vím to, v těchhle věcech sem kovanej.
  • Pamtuju jak v morrowindu byla skupina bojujici proti otrokarum nepamatuju jak se jmenovala...vždycky jsem si jako Khajit(bývalý otrok) přál kontakotvat tuto skupinu a plnin za ně mise:-) v to marně doufám já....

vypadá to dobře těším sen a pátek.
  • Tak za to neutrácej a poctivě si to stáhni
  • Hairy_Ass
    ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit