Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dneska jsem si sednul s kalkulačkou a papírem ke stolu a začal počítat. V Total war sérii, mám odehráno asi 1500 hodin. Z toho asi 400 v Romu. Nemám co dodat.
  • Dobře ty
  • Ale prosimte, nebud zas takovej detailista, v zadne serii TW, krev nikdy nehrala roli a osobne je mi uplne jedno, jestli tam bude nebo ne, radeji bych privital vylepsenou YntelYgencY pocitace.
  • Ještě jsem našel zajímavý odkaz, jsou tam celkem pěkný obrázkym ale nemám teď čas abych si to četl... http://historum.com/ancient-history/41287-ancient-artillery-siege-engines-2.html

Btw. díky za info *3*
  • Ne asi
  • TheGGG
    Koupím až podle toho jestli vyjde Blood pact dlc, nebo bude možnost zapnout krev přímo ve hře. Shogun 2 bylo celkem dobré RTS, ale až s krví to byla ta skutečná řežba. Fanoušci dětinských blbinek jako pán prstenů si asi myslí že ve středověkém boji se plácali po zádech meči, ale realita byla trochu jiná. Krev a usekané končetiny a to musí být i v rome 2. Není nic trapnějšího nežř když se v shogunovy 2 válely po zemi mrtvoly a nikde ani kapka krve.
  • a ty pánové postupovali podle známých pramenů a snažili se ji udělat co nejvíc věrohodnou.. takže to je asi tak vše k velikosti ballisty...

http://www.geekologie.com/2008/10/ebay_castle_crashing_with_your.php
  • tak něco pro ty co jim tolik nevoní velká ballista...

• No byli balisty různcýh velikostí do ruky, balisty na vozítkách, balisty na lodích, dobívací balista, dokonce balista "kulomet" polybolos... Takže bych se nedivil kdyby byla balista ve většim provedení na vrhání větších koulí (jako je to vidět ve videu to vrhá celkem velké koule) navíc jde o egyptskou armádu takže nemusí jít o klasické římské provedení ale nějakou úpravu. každopádně by to nebyl problém. A na závěr něco čemu říkají Full sized roman balista... A ty hoši asi vědi o čem mluví když ji postavili.
  • Co já vím co si říkal, asi fuck this sh*t... zkus mi najít nějaký podklad pro ty balisty, celkem bych se na to rád podíval *3*
  • Ono vůbec napadání trénu bylo v antice celkem běžné... většinou se nechával nějaký silnější oddíl na hlídání tábora, kde často pobývali i civilisté nějakým způsobem spjatí s armádou (rodiny vojáků, kurvy, obchodníci...). Pěkně to je popsané např. v Xenofónově Anabázi. Takže boj o zásoby ano, ale musí to mít nějaký logický základ... těžko říct, jestli budou mít pořešené např. to, když do impéria vpadnou barbaři a přepadou vás v nějakém lese ve vašem území (tudíž zde starost o zásoby asi mít nebudete), potom by takový boj o trén neměl smysl (leda pro útočníka, kterému by zásoby docházeli).
  • Jako určitě bude TWII výborná hra, jen má asi každý přehnaně moc velké očekávání... ale ani se není divu, po té reklamní masáži a všemožných slovech vývojářů... *3*
  • Trochu kostrbatě by to mohlo znamenat napadání nepřátelských zásob, těch, které má zrovna u sebe. Často, pokud bylo vojsko daleko mimo domov, bylo odkázáno na plenění místních lokací a jídlo se stalo velkým problémem. Můžu jmenovat hned alespoň dva příkaldy, jeden byl vpád Hannibala do Apeninské peninsuly, kde byl odkázán na lootování místních lokací. Řím dokázal vítězit nad Hannibalem až když se vyhnuli přímému boji a napadali jeho dodávky, a napadali skupinky vojáků, které posílal lootovat do okolí. Tato "Fabiusova" taktika byl jediný způsob, který, v té době dokázali čelit Hannibalovi. Dále pak co se týče zásobování to byli konflikty v Galii za dob J. Caesara, například se známým Vertingetorixem, který používal taktiku spálené země, která pak znepříjemňovala J. Caesarovi pronásledování a obléhání Alésie.
  • Navíc zkušený logista si s takovou malou věcí v phodě poradí. Co měl říkat Alexandr v Indii když musel táhnout lodě po souši několik desítek kilometrů, prostě je rozmontoval a u řeky je zase smontoval... Neni problem...
  • Jo no stavěli se ještě mnohem větší věci co třeba trebuchety, ALexander postavil u Tyru celý most při obléhání a na tom mostě postavil obléhací věže, J. Caesar obehnal Alésium ne jednou hradbou ale hned dvěma když ho dobíval... A přitom to zdánlivě nebyla běžná obléhací praxe. Tyhle balisty nejsou ani běžné balisty na velké šipky ale jsou to vrhače koulí. To je jako tvrdit že neni potřeba dělat balistu když si vystačíš s kuší... Když balista je v podstatě velká kuše.. jde hlavně o velikost nábojnic. Pokud z toho chceš střílet velké koule tak to musí být velké.. navíc neni pravda že nevydrží.. nebylo to pouze dřevo ale také vystužené různými pláty z kovu a dalšími materiály...
  • Tikov
    Bojovat o trén není zase tak ahistorické- takhle z hlavy mne napadá jen bitva u Lechu a na Moravském poli- ve středověku bylo vcelku běžné, že hlavně "horší" jednotky přestaly jevit zájem o bitvu a jaly se plenit trén. Odhaduji, že ve starověku to obvzlášť u "barbarů" fungovalo obdobně. Vcelku by to tedy byla zajímavá 'fíčura'- kdyby se tím nedala vyhrát bitva (třeba jen rychlejší ztráta morálky) a odlákávalo by to necvičené jednotky z boje.
  • Mě osobně třeba to přehánění nevadí. Je to sice divné (nehodí se to do konceptu realistické historické hry), nicméně jak bylo řečeno, můžou to velice snadno upravit do normálnější podoby. A i kdyby ne tak bych se i vsadil, že nějakou dobu po vydání vyjde mod, který to dá do pořádku.
    Ke zbytku co se tu lidi baví, o těch bodech k obsazení, mapě, velkých obléhacích zbraních apod. Shrnul bych to asi tak, že jsem v případě TW:RII schopný odpustit mnoho. Her jako tato moc není a přitom jsou pro mě neskutečné zábavné. Shogun mě nesedl východním světem (jsem spíš na tu antiku), Medieval zas byl takový.. divný, něco mě na něm nesedělo. Ze všech TW her jsem desítky a možná stovky hodin proseděl jen u Říma. Takže pokud těch blbostí a nepřesností nebudou tuny, jsem schopný odpustit téměř vše.
  • Mně se to stříkání krve líbilo :P I když pravda že v Shogun 2 měli vyjáci trochu vysoký tlak :D
  • Myslel jsem že trochu přeháníš :D Ale ke konci mu to jen tak neopustil :D
  • Jsem velkej fanda total war serie a na tohle se tesim hodne, ale tohle video me uplne nepresvedcilo. Prilis veci co se mi tam nezdalo, vetsinou to tady uz vsechno padlo. Taky mi prijde, ze to vizualne vypada o neco hur nez ten prvni prezentovanej gameplay...no uvidime.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit