Přejít na výpis diskuzí
Novinky o bitvách, animacích a multiplayeru Total War: Rome II
18.6.2013 | Aleš Smutný
74 příspěvků
-
Právě že nás zajmá asi nejvíc jak to bude probíhat u prostřed bitvy tak tady nekecej.
-
v tom videu to zakecal tím, že se AI bude chovat a vyhodnocovat tvé chování vůči němu... to mi vůbec nepřijde jako vylepšená AI ale velmi jednoduché skripty typu /vstup na neutrální území/=snížení reputace=zvýšení šance na zaútočení
-
tie body pri prepadových bitkách a mori mi pridu divne.. pri moze ešte pochopim lebo rovna plocha, ale pri prepade? preboha to prečo? O akom zasobovani je reč? ved prepad je na celu armadu, Tie boje netrvaju tyzdne a mesiace v akých by prišlo zásobovanie, trvaju hodiny. To akože chchu simulovať zasobovanie tym ze pri bytke musim mysliet na to že raz niekedy za mesiac tadial pojdu zásoby? To je predsa hluposť.
To hratelnost zvrhne hlupim spôsobom a to pre to že sa snažia takýmto umelím sposobom riešiť AI aby sa točila okolo nejakých bodov, ktoré budu pre hru stále (=lahko nastavitelné) a nám hráčom sa to snažia predať ako super užastnu fičuru.. -
Možná to není doba kamená, ale 9 metrů? Vynecháme-li otázku, kdo by se s něčím takovým tahal, tak všechna práce na nic, protože větší výkon z toho nevydupou (šlachy, lana a dřevo prostě nevydrží).
EDIT- BBC projekt- proti ukázce ze hry asi tak poloviční, proti historii asi tak čtvrtinový výkon http://topyaps.com/wp-content/uploads/2010/08/ballista.jpg -
Efekty a podobné věci beru jen jako fajn přídavek. Ale mě spíš zajímá diplomacie, intrikaření, mpožnosti, jak spravovat stát, druhy jednotek, vlastnosti generálů, rozdíly mezi jednotlivými národy, historické popisky budov a jednotek, nové kamery a spousta dalšího. A taky ty bitvy, hlavně, jak zkloubit pozemní bitvy s námořními, to je samozřejmě půlka zábavy.
-
Snáď sa vytvorí mód na štýl crimson tide pre medieval total war 2.Tam vyzerala krv a špina dobre, pričom nebola prehnaná ako oficiálne vytvorená krv v shogunovi
-
Je to nádhera.. těšim se.. akorát ten moderátor byl nějakej divnej.. posedlej slonama.. :)
-
Balisty měli různé rozměry. Byli velké i menší. Menší byli více mobilní a často se víc ukazují. Ty větší vyžadovali víc času na mobilitu a konstrukci ale existovali normálně, často na obléhání měst taky. Pro starověké inženýry taková balista nebyl nejmenší problém. Jakmile víš jak ta balista má být sestrojena tak už pak neni problém měnit velikost.
-
lol? To neni doba kamená...
-
Nikdy tato série nebyla arkádou, ale tento nový TWII jí už celkem připomíná... všechno je dělané hrozně pro efekt... viz. ty balisty, vždyť to jsou kolosy a navíc ten efekt při dopadu střely... zrychlily animace jednotek, jejich přesun... no nechám se překvapit, jak to všechno dopadne
-
Až nato,že gladiem nikoho nerozsekáš. Aspoň si stej historie niečo prečítajte než idete diskutovať. Gladius bola primárne bodná zbraň. V celých dejinách do vynájdenia pušky bolo najčastejším smrtelným zranením bodnutie a tak sa i bojovalo v bitkách. Turnajový šerm je na pohľad efektívnejší,ale v bitke málo použitelný. Pre ilustráciu skús seknutím preťať brnenie,krúžkovku. Oveľa efektnejšie je bodanie.
Rímsky sposob boja,bol krytie sa štítom-seba a kolegu po lavej ruke a gladiom bodať do protivníka. -
No že jsem se na to video díval *7* . Tak snad opravdu přeháněli :)
-
Germánští bersekři jsou něco podobného. Když zešíleli (jako třeba sloni) tak byly prakticky nezabitelní při boji zblízka a protivníky svými údery vyhazovali pár metrů do vzduchu.
-
Mě teda nejvíc sere absence Cesty Avatara. Proč to odstraňovat, když to fungovalo... Navíc, lidi chtějí sbírat věci, chtějí aby jejich generál vypadal co nejhezčeji, tak proč to. Bitvy aspoň měli nějaký smysl.
-
Já ti nevím, ale když někoho rozsekáš gladiem, věř, že tý krve na sobě budeš mít docela dost, stejně tak po tupých zbraních, u bodných už asi tolik ne, i když neberte to doslovně, forenzní detektiv nejsem *3* .
-
Jo, v Shogunu ten Blood Pack nic moc, čekal jsem něco decentnějšího, ne takový gore fest ( i když to sekání hlav má něco do sebe). Sice to vypadá efektně, jak jsou vojáci během bitvy víc a víc potřísnění krví, jak krev sříká i na obrazovku. Říkám, vypadá to efektně, ale připitoměle a do hry to holt nesedí. Jinak se to dá vypnout v menu grafiky pod položkou vpravo dole "efekty krve" (v anj jsem to nehledal)
-
Myslím že máš pravdu, Když vezmu velikost těch vojáků a porovnam s velikostí té balisty tak mi přijde větší.
-
Když tě trefí do tepny, tak je to pořádnej svinčík... Ale ve většině variacích na středověk jsou stejně postavy navlečený ve zbrojích, takže máš pravdu, je to blbost.
BTW, trochu mě chlapci děsíte, jak si tady notujete za pořádný reálný bojiště! *1* Nejsem si jistej, jestli bych někdy chtěl věrnou simulaci utrpení ve hrách... Jó to byly doby, když jsi v BG jednou seknul mečem a sprite se rozlítnul na malý kousky! -
já jsem teda totální nevzdělanec co se týče starověký bojový techniky, ale co nebyli balisty (pokud to ovšem jsou balisty) tak cca pětinový ?
-
Ty balisty mně taky přijdou přehnaně obrovský... nevím jestli takový kolosy vůbec někdy existovaly