Přejít na výpis diskuzí
Nový loot systém v Diablo III datadisku by měl aukcím sebrat vítr z plachet
30.8.2013 | Petr Poláček
134 příspěvků
-
Aukci zabije jedina vec a to, ze kazdemu padne nejlepsi vybaveni behem par hodin hrani. Coz se nestane, takze aukce bude bez problemu fungovat dal, pouze se zmeni nabidka a ceny.
Aukce taky neni problem tyhle hry, ale nastaveni lootu, takze je jen dobre, ze se to zmeni. -
dobra myslenka - me zase napadlo, ze by mohli jednoduse udelat novou obtiznost napr. pracovni nazev Collector s tim, ze by hrac pri teto obtiznosti mel aukci zamcenou
-
-
no jo...na tom uz se pracuje a pracovni nazev ma ,,konzolova verze,, ;]
-
odpoved - Kuba
-
-
"Aukce představují pro Blizzard zjevně velký problém. Jejich uvedením sice vyřešili kupčení s předměty na černém trhu, jak tomu bylo u Diablo II, ale zároveň si tím do své hry takříkajíc nasadili kukačku. "
Ano vsadím se, že to Blizz opravdu, ale opravdu trápí. Trápí je to o to víc, že z té aukce, kde lidé tráví to "šílené množství času", mají další "pasivní příjem" a místo aby předměty získali při hraní, tak je tak strašně nudně kupují za goldy nebo dokonce za peníze. A protože je to trápí tak moc a je to opravdu komplexní problém, tak se to rozhodli řešit až v novém datadisku....
Jsem opravdu rád, že se rozhodli tento problém včas a velmi rychle řešit... Hned v prvním datadisku... -
-
"Aukce představují pro Blizzard zjevně velký problém. Jejich uvedením sice vyřešili kupčení s předměty na černém trhu, jak tomu bylo u Diablo II, ale zároveň si tím do své hry takříkajíc nasadili kukačku. "
A největší pecka je, že kupčení na černém trhu stejně nevyřešili. Kupčí se dál. Itemy mají totiž na AH/RMAH omezený limit (mám pocit nějak kolem 2mld zlata a 250 euro), takže se to obchází prodejem mimo Blizzardí teritorium. Opět ten samý problém jako u Diabla 2. Celý tento projekt Blizzardu byl jen za účelem si ukrojit kousek koláče. Nejabsurdnější na tom, je, že ty "poplatky" Blizzardu z prodejů na vývoji té hry vůbec nejsou vidět. Blizzard z toho musí mít tolik, že bych čekal nový obsah, jako v MMO, ale oni jen vydají po 1,5 roce datadisk, kde jakože něco opraví, ale musíte za to dát dalších 40+ dolarů. Nehorázná ždímačka. Neznám hru, za kterou bych dal plnou cenu a ještě musel platit výrobci za to, že jí můžu efektivně hrát, protože hraním hry se nikam nedostanu. Tohle fakt nedávám... -
Tulda, +1000, so true and hilarious! *15*
-
Ono je to trosku slozitejsi. Diablo je zalozene na lootu. Vsichni jej hraji kvuli lootu a kdyz zacne byt loot zbytecny, zacne byt zbytecna cela hra. Hrace prestane bavit chodit v dungeonech a zacne byt zbytecna i aukce. Takze Blizzard o hrace prijde.
Aukce jsou pro blizz dobre a rozhodne je nezabije, to je jenom hype. Cim vic predmetu se bude objevovat ve hre, tim driv opet zaplni aukcni sine a problem zustane. Jedine, co tim ziskaji je, ze do nich nebudou chodit HC hraci D1 a 2, kteri jako ja cekali, ze dokazou dohrat hru bez cheatu.
...doufam. -
-
Ehm ... zadna hra neni zalozena na lootu. Hra je zalozena na tom, ze hrace bavi, a samozrejme soucasti toho je hledani lepsi vybavy ... ale vazne nechapu, jak muze nekoho bavit sbirat vybavu jen proto, aby ji mel, kdyz mu stejne knicemu neni, protoze nikam dal se kvuli ni uz nedostane.
D1/2 melo jisty kouzlo ... a i kdyz primarni Qsty byly dycky stejny, tak to okolo se menilo ... v D3 je staticky naprosto vse.
Uz sem tu psal - prikladem budiz neverwinter ... hru projdes za par hodin, nalevelujes postavu driv, nez stihnes splnit vsechny Qsty = k nekterym se ani nedostanes ... a co pak? Muzes chodit porad dokola stejny dungy a cekat, az ti neco padne ... a po 2-3 hodinach hrani, zcehoz polovinu cekas nez se postavi tym ... ti padne cosi, co je ti nanic, a v aukci to ma hodnotu 00prd.
Po vyexpeni postavy sem si v aukci koupil sice nikoli top, ale kompleti fialky za par zbrdli ... jednoduchym naklikanim, protoze to uz jednoduse padlo tolika lidem, ze hodnota je nepatrna a cekat, nez ti to padne v dungu = hrat nekolik mesicu. Mno a tim sem defakto dohral, protoze dal uz jaksi nebylo proc hrat. Jiste, moh bych hrad dalsich par mesicu a bud syslit $$$ na top set, nebo do hry nalejt par tisicek a koupit si to za real prachy ... nebo pokouset variantu, ze to v dungu padne a ja budu ten stastlivec, kerej vyhraje need.
Ale proc bych to delal? Tomu se rika zabava? Jit po 150 stejnej dung kterej znam zpameti? jiste, mozna za par mesicu pridaj dalsi ... pripadne v tomhle pripade muzu chodit hracsky mise ... jenze ty prevazne nestoji za moc a to ani ne proto, ze by se tvurci nesnazili, ale proste nemaj moznost postavit nejakej pribeh ... navic to je proste o naloadovani nejaky instance ... a ne o openworld hre ... -
-
To je velký omyl. Diablo bylo vždycky založené na lootu. Doporučuju nastudovat žánry hack and slash nebo dungeon crawling, kam ta hra spadá. A Diablo 3 je na lootu založeno maximálně, protože tam není žádný vývoj skillů, nic (veškeré skilly se vypočítávají z damage zbraně, nemají svůj vývoj). Postava na 60 levelu bez itemů je horší, než postava na 1 úrovni s mečem 20 damage. Je to celé jen o itemech. Diablo 2 je proti tomu hardcore RPG.
-
-
Ja sem teda obchodoval i v Diablu 2. A ne malo :) Obchod neni cheat podle me.
-
-
a já to dohrál i bez toho heč :D
-
-
-
-
Teda... Na jazyk se mi dere věta "A co jako čekali?". S tím mizerným drop ratem, kde mně osobně padl první legendary předmět po celých cca 130 hodinách hry s jednou postavou až v prvním aktu Inferna, se není čemu divit, že spousta hráčů raději utratí pár eur než aby donekonečna grindovali jeden akt v napůl naivní a napůl zoufalé snaze o nějaký alespoň trochu ucházející drop. *7*
Změny v RoS docela vítám a jsem na ně zvědav, ale do té doby D3 moc času věnovat nebudu. -
-
Hrali jsme ted s kamosem o vikendu od zacatku (Normal(10)) a vcera mu padly ve 3. aktu hned 2 legendary za sebou v intervalu asi 5 minut. Dobra hrani: 15 hodin, Magic Find: 165. Mne tedy nepadlo nic, ale cekam.
-
-
Chyba je jen v NAZVU! Tak jako Football Manager neni hra kde si zahrajete fotbal tak Diablo 3 neni hra kde si zahrajete RPG melo by se to jmenovat "Auction manager" proste staci updatem prejmenovat a ma to activizion-blizzard bez prace *3*
-
-
AUkce je nepovinna, pouzivat ji nemusis *3*
-
-
Hra je taky nepovinna ... hrat ji nemusis ...
-
kdyby tam aukce nebyla tak by loot byl "normalni" ted ji pouzivat MUSIS a nebo se smirit s tim ze solidni 1 vec ti padne za 1000h hrani a nez vybavis hrdinu 5 zivotu utece proste hra pro nolifery
-
-
Já taky farmim inferno bez používání aukce. A 1000h fakt nahráno nemám. Zas takovej blázen nejsem. Tak tady nepiš nepravdy prosím.
*1* -
Pises nesmysly sorry. Ja sem za 200 hodin hrani hc nafarmil plno super veci. Hraju inferno uplne v pohode. Teda jesi jsou pro tebe veci v hodnote stamilionu "solidni". Ani jednu vec na sobe nemam z aukce...
-
-
asi nemas monka
-
-
-
-
-
takže nejdřív ta aukce MUSÍ být součástí hry, aby pak po roce s hrozným překvapením zjistili, že vlastně zas tak úplně ne ("fuj, ošklivá aukce!"), a budou se jí snažit podrazit nohy? proboha, to jsou žvásty! prostě řekněte, že jste se potřebovali zpočátku napakovat, a teď se snažíte zalíbit masám!
-
-
To dělají všichni.
-
-
Na Diablo 3 se hodně nadává. Já ho ještě nehrál, ale mám v plánu si ho konečně koupit, protože jednička a dvojka jsou v akčních RPG dodnes stálice (nikdo přesně neřekne proč, ale je to tak :D).
Tak jsem s kamarádem, který ho hodně a docela dlouho paří, probíral na co se mám (ne)těšit a popravdě jsem byl docela v šoku z toho že tam např. není nějaký ekvivalent Horadrické kostky, která byla ve druhém díle vyložený dar z nebes a nápad za milión (někdy i za víc, záleželo jak jste si s ní poradily :D).
Kdybych já osobně měl v Blizzardu nějaký slovo jakožto vývojář, tak co by bylo na prvním místě by byl právě takový prvek, který v době internetu a častých updatů s novými předměty byl vyloženě nepřekonatelný (a podepsalo by se to i na aukcích - teď si představte, že kdyby se schopnosti takového zařízení ještě trochu poladily, tak by hráči, kteří naleznou různá vybavení, které bych v aukcích neumožnil vůbec nakupovat, mohli vytvářet zcela unikátní předměty, které ve hře nikdy nenajdete, pak by i ty aukce možná začaly dávat nějaký smysl). -
-
V D3 mas celkem slozitej craft system. Muzes si vyrobit i hodne dobry veci (pridal je nejakej pozdejsi patch). Proto tam neni horadric cube, proste ten craft uz funguje jinak.
-
-
COZE??? SLOZITEJ CRAFT SYSTEM??? pane...hrál ste vůbec nějakou hru kde je opravdu craft systém? Protože to co je v D3 je jen výsměch nějakému craftu....
-
-
Obávám se ale, že výsledkem by byl opětovný AH hunting za cílem zjistit, co se komu povedlo vyčarovat za předměty a jejich případná koupě. Myslím, že řešení, kdy se enchantingem stane předmět account-bound je lepší. V Blizzard mám víru a vím, že i když to třeba neudělají tipťop, tak to bude obrovská změna k lepšímu a případné nedostatky zjištěné z odezvy hráčů budou ladit patchema, jako tomu bylo ostatně do teď..
-
-
Nevím, ale ta hra před vydáním prodělal dost zásadních změn (např. systém léčení apod).
Bylo v tom dost vidět, že si uvědomily, že hráči nechtějí aby jim tu hru maximálně zjednodušovali (což stejně udělali, když si ani nemůžu sám přidělovat atributy, což je prakticky popření samotného RPG principu)
-
-
-
Od blizzardu som podobne praktiky necakal. Najprv to AHcko narvu do hry kde ju kopa ludi vobec ani nechcelo a ked po roku sa z toho dostatocne nabalili tak zacnu nato kydat, ze ako to cele nici hru?! WTF?!
Mne AHcko nevadi, ale pravdou je, ze hra je lepsia bez nej. Ani D2 nebolo o 40hodinovom dohrani na inferne. Ja si rad zahram aj kopec hodin a furt sa tesim ak mi padne nieco co mi zvysi DMG/staty co i len o kusocek.
Problemom je ze dnesna ufnukana generacia maloletych hlada vsade len ten najjednoduchsi sposob dokoncenia hry. A kazda vyzva ktora ich mozgy potrapi len trosicku je im strasne proti srsti. Cele to potom usti do neustalych narekov vo forach a nakoniec Blizzard upusti a zjednodusuje kde sa da.
Spomeniem napriklad ceny za opravy ktore rychlo opatchovali lebo vraj boli pridrahe atd..
Ja nie som ziaden uber hrac a nemam DMG pol miliona ale hru si uzivam. A napriek vsetkym tymto negativam som don investoval stovky hodin a vobec nelutujem.
Na datac sa tesim. A novu postavu si vyskusam hned ako bude dostupna. Snad cena datadisku nebude privelka. -
-
To mas jednoduchy, defakto to probiha v kazdy online hre - proste inflace ... vsechny itemy casem ztracej hodnotu. Ono by to tak fungovalo i samospadem, ale vyvojari to radi urychlujou ... a samo to vzdy vede k nasrani spousty hracu. Ostane viz wow a jeho datace ... nekdo chodil mesice aby mu napadal nejakej set ... prisel patch ... a z prvniho moba padlo neco 10x lepsiho ...
Tohle vyvojari proste posi…raj a to zcela obecne, prave i kvuli tomu pak je 90% sveta prazdnyho, protoze kdo by tam co delal, kdyz na tom kousku z posleniho patche padaj lepsi veci ...
-
-
Konecne mi vratili milovaneho paladina...vlastne crusadera *14* *14*
-
-
taky doufam, ze pujde postavit hammerdin... teda vlaste hammrader =)).
-
-
snad se tomu bude řikat jinak, hemrdyn je hrozný slovo :D
-
-
hamrdér je lepsi =D
-
-
-
-
No....úprava lootu je jedna věc ale podle mě to nevyřeší ten hlavní problém s předmětama diabla a to jest jejich přílišná orientace na DPS a primární stat...