Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mno ... oni to spis podelali predevsim po technicky strance ... proste neni nad to mit doma starej strep, na nem win 9x a na tom si poustet tyhle stary pecky.

A jako nejvetsi tragedie .. "cestina" ... jako kdybych si to downloadnum nekde od nejakyho plasana, co to protah translatorem ... reknu si neco o idiotech ... ale kdyz je to soucasti hry! ... a zenska mi mluvi jako chlap ...
  • Viktor_H
    Tak dvojka je např. mnohem méně otevřená než jednička... Takže jo, spoustu věcí vylepšila, ale ten feeling "celej svět tu leží přede mnou" se u dvojky ztratil. A už se u žádný Infinity hry neobjevil... Navíc je jednička celá taková neotesanější, přízemnější a má mnohem blíže k opravdovému pen and paper sezení. U dvojky se tohle ztratilo - je jednoduše až moc epic, mnohem ambicióznější a tak nějak "filmově" osudovější. Jediné dvě hry, které mají opravdu ten pravý DnD feeling jsou IMHO právě první BG a Greyhawk. A takhle to vnímá spousta lidí.

Ale uznávám, nechal jsem se trochu unést, a tak ti přiřknul víc věcí, než jsi řekl. Ale stejně jsi mě s tou jedničkou zklamal. *1*
  • Viktor_H
    Sleduju tenhle mód už nějakou dobu a je to neskutečný, co za práci dosud odvedli.
  • Viktor_H
    Temple of Elemental Evil je důkazem, že celý tvůj příspěvek je žvást. *3*
  • tak samozrejme ze ted pod vlivem vasich argumentu to pusobi jako hovadina..necekal jsem ze se zacnete ohanet vecma co se hry vubec netykaji a byli udelany z uplne jineho duvodu nez hra baldurs gate..myslel jsem to v ramci hry..tohle me vubec nenapadlo.
    priste az se nekde budu bavit o lore tetrisu si dam pozor aby me neutloukli argumentama ucebnic,fyziky,matiky a dalsich veci z ceho tetris vychazi:)
  • Baldur52
    zapomeňte na EE a zkuste raději obě hry s módem Baldur's Gate Trilogy-WeiDU, fixpacky, widescreenem a Unfinished Business opravami... komplet postup zde:

http://www.gog.com/forum/baldurs_gate_series/baldurs_gate_2_essential_mods/page1

máte tak BG1 v enginu BG2 a zajištěnu lepší kontinuitu s druhým dílem po systémové i příběhové stránce, opraveno je taky spousta chyb a nedodělků... je třeba si dát trochu práci s instalací, ale opravdu se to vyplatí
  • Robotron3
    Ty to mas podle me ale nejak popleteny. Podle me to, cemu rikas omezeni, je prave zjednoduseni pravidel DaD te konkretni hry, ze si to dela po svem. Ale ty skutecny pravidla DaD jsou prave o tech moznostech, ze si muzes vzit i zbroj neodpovidajici tve rase. Skutecny pravidla jsou podle me prave ty hodne propracovany a ty mluvis o hrach, kde to bylo zjednodusene.
  • To je sice pravda, ale stále to nemění nic na tom, že LORE BG JE SOUČÁSTÍ FORGOTTEN REALMS, ergo to co jsi napsal na začátku je stále hovadina...
  • ja mluvim o baldurs gate, a ne o NWN (coz je asi nejlepsi hra z tohohle sveta, pro me). Je to uz dlouho co jsem ji hral, ale vim ze me tam taky stvaly urcity veci svazany pravidlama DaD.
    mno,radsi to ukoncime nebo mi da do auta nekdo bombu..pa:)
  • Robotron3
    sedm: Ale to prece vubec neni pravda, co rikas. Co si pamatuju, tak bylo docela malo her, o kterych by se dalo rict, ze maji presne stejna pravidla jako nejaka verze DaD. Vzdycky to bylo o nejake inspiraci a vlastni implementaci, jak s temi pravidly hra pracuje po svem a po svem si je prizpusobuje. Vzdyt to same dela dnes i Skyrim, taky to z tech pravidel vychazi, i kdyz uz to vypada jinak, ale pricnipy te hry, principy RPG (programove) zas tak odlisne nejsou.
  • Placas kraviny. Pravidla AD&D jsou daleko promakanejsi nez jakakoli jina, dnes dostupna hra.
    BTW: muzes mit kouzelnika i v kozene zbroji, i ve fulplatu. Viz napr. stary Neverwinter.
  • era rpg ze sveta DaD uz skoncila, a hlavne z toho duvodu ze implemantace pravidel do hry je spatna. Plno fandu tyhle serie by me asi dala po tlame, ale proste uz tyhle hry nikdo nedela..delaj se podobny hry, ale maji svoje pravidla..a ne bezduvodne.
  • tohle ja moc neberu. kdyz neco ma nekolik desitek romanu a vseho moznyho a pak na ty motivy udela nekdo hru je to celkem snadna prace a zadarmo to pak vydavat za lore hry.
    lore TES vzniklo kvuli hre, a to je pro me podstanej rozdil. Dost pochybuju ze v BG1,2 najdu nejaky lore odkazy ke vsem tem romanum ci vysli..asi tezko.
  • Robotron3
    Je to uz davno co jsem hral Baldurs Gate, ale podle me BG nema uplne stejna pravidla DaD, jen se jimi inspiruje? Sem si jistej, ze bylo predtim spousta RPG podle DaD, kde jsi mohl si brat jakou zbroj chces, ale nevhodna ti spis uskodila, ale to uz bylo na tobe. To je proste o implementaci te dane hry, to nemuzes odsuzovat vseobecne.
  • Gordar
    Lore Baldurs Gate = Forgotten Realms, který je spojený s celým multivesmírem D&D.. prakticky žádný jiný vymyšlený svět co existuje nemá větší Lore než tohle. Ani Tolkien ani Star Wars se na tohle nechytají.
  • Lore BG je součástí Forgotten Realms a odstřihnou ho od něj asi úplně nejde, to že nebylo vytvořeno pro hry na tom nic nemění.

To je jako bych Skyrim odstřih od lore ostatních TES her, taky by na tom pak asi nebyl tak slavně.
  • Pokud si dobre pamatuju tak v BG kouzelnik nemohl jine zbroje vubec oblect proste to neslo.
    tak samozrejme ze tezka zbroj by zlodeje zpomalovala, ale urcite jsou situace kdy by ji vyuzil, ale proste nemuze, pac pravidla rikaji ze nesmi. Nebo treba helmy, naco byli v BG helmy..vetsina z nich byla jen na to aby kouzelnik nedostal ranu do hlavy a neprerusilo mu to kouzleni, ale tam uz se jaksi neresilo ze ta hlema byla z kovu,asi tezka jak blazen a jeste v ni prd videl. Kovovou helmu nosit mohl..ale kovovy rukavice uz ne, proste nesmysl..a jen proto ze to takhle fungovalo pri hrani u stolu..kde, jak jsme rikal si to mohli odpravedlnit jak chteli.
  • samo, ze kouzelnik muze kozenou zbroj nosit... ale jsou tam omezeni... nez tu zacnes placat tak si o tom nejdriv neco precti
  • Robotron3
    Ja teda neznam novy pravidla DaD, je to uz hodne dlouho, co jsem hral Draci Doupe a tyhle veci, ale podle me i v tech starejch hrach, i v tom papirovem je preci normalni, ze mas nejake rasy a k nim vhodne vlastnosti jak se profilovat, nebo jake nosit obleceni. Je asi logicke, ze kouzelnik ti nebude nosit tezkou zbroj, stejne jako zlodej, protoze by je to omezovalo. A kdyz si ho prece jen vezmes, tak dostanes nejaky body minus k atributum. Nebo tim chces rict neco jineho? Uplne nechapu.
  • bavime se o lore co se tyka primo hry, udelane primo pro hru. kdyby to melo byt brane takhle tak by treba batman mel lore jak nikdo:p

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit