Přejít na výpis diskuzí
Nový patch pro Skyrim konečně přináší podporu 4GB RAM
21.12.2011 | Aleš Smutný
89 příspěvků
-
ty si neměl problém s rozhlíženim? v horizontále se myš chová dejme tomu normálně,ale ve vertikále se rozhlížet-to je děs. Doufám,že to tenhle patch spraví. Skyrim je hra,která bez problému funguje na mym starym železe. Což od vývojářu jen a jen kvituju. Jednojádrovej P4 HT 3,5Ghz,3GB RAM DDR2 a Nvidia 9800GT s 512MB. V pokročilim grafickym nastavení mám všechno na 9/15 a hra je naprosto plynulá-jediný,kdy hra škubala,když sem s bouřnejma hávama osvobozoval pevnosti od císařskejch. Jak tam najednou bojovalo 20,30 NPC tak šel framerate hodně dolů,ale jinak si tu hru se svojí starou rachotinou docela užívám. Zatím mám level 43 a odehraných cca 92 herních hodin a jediný problém s bugem jsem měl,když mě Esbern nechtěl v těch dírách pod cechem zlodějů otevřít tu svojí špeluňku-musel sem stahnout nějakej esbern hotfix. Ale jinak s tou hrou nemám žádné větší problémy, osobně nechápu,co všichni máte s tim, že je hra zabugovaná takovym způsobem, že musíte plnit guesty přes příkazovou řádku :-O to hrajete nějaký stáhlý betaverze ne? protože já to hraju pořád ve verzi 1.00 a jen ten Esbern nechtěl otevřít,jinak všechny questy ok
-
no ja třeba mám po zkušenostech z bugpatche - u skyrimu aktualizaci vypnutou a mám dojem že tento patch pro českou verzi na steamu ještě není
-
Aaah a hned v první větě. Mea culpa.
-
Ja nevim, ale pokazdy co sem tak koukal, tak si hra brala kolem 750 MB... v cem konkretne nestacily 2GB? Nebo sem proste mel fakt jen "smulu"? pritom vsechno mozny nastaveni na max...
Ukazte mi nakou lokaci, nebo neco, proste chvili kdy si ta hra bere treba 3 GB... prosim :) -
Také to v článku píšu...:)
-
Tak aby Skyrim uměl pracovat se 4 GB vyřešil už jeden z prvních modu.
-
I v oblivionu to tak bylo, morrowind sem hrál před lety, tak už si to nepamatuju *1*
-
No u mě se ta zábava pohybovala taky od počátečního rozčarování, přes nadšení až po nudu. A ten problém je stejný jako u Oblivionu - zkrátka to leveluje moc rychle. Já se zpočátku jen tak toulal, prolízal kobky a najednou jsem byl level 40 a to jsem se hlavního úkolu téměř netkl. A ono na levelu 40 a výš to už taková zábava fakt není. Navíc díky tomu, že okolí leveluje s hráčem je drop o ničem, všechno je dobré tak akorát na prodej, využití téměř žádné. No a questy jsou kapitola sama o sobě - méně je někdy více. Takové úkoly pro zloděje, no škoda slov...
Tak to zase bude na modderech, aby z dobrého Skyrimu udělali Skyrim skvělý. -
Kdyz hra alokuje 2GB tak si myslim, ze u Win staci prave tech 4Gb. Win by mely pamet uvolnit pro hlavni spustenou aplikaci, takze celych 2GB je volnych pro hru. Takze si myslim, ze u hry ktera umi jen 2GB se nejakyho znatelnyho zrychleni clovek nedocka, pokud by mel treba 8GB ram misto normalnich 4GB.
-
Tak ten nový NotOblivion engine už umí 4GB v roce 2012 jo, to si stím teda dali práce, vygenerovat nové mapy přes generátor, předskriptovat draky a šup do obchodu za 1500. :-P
-
Spousta her ano ale většina novějších už vyžadují (alespoň v doporučených požadavcích) 4GB
- ale aby jsi je pak hrál, (na vyšší detaily) tak pak musíš vypínat naprosto všechno - (browsery ,..)
to je už lepší investovat tu tisícovku do ramek, a máš od toho pokoj na nějakých pár let dopředu
Ale těžko dokážu předpovědět vývoj, třeba za rok 8 GB bude málo :)))) -
Ano, ale to je vec operacniho systemu, jak zachazi s pameti a kolik pameti zabira. Windows pri vetsi RAM ji dokaze vyuzit a proto je samozrejme lepsi mit vic Ram. Ale to nemeni nic na tom, ze spousta her sama o sobe vyuziva prave treba jen tech 2Gb.
-
Osobně jsem ani né před měsícem udělal upgrade a vyměnil jsem 1333Mhz 4GB DDR3 na 1600Mhz 8GB a ten rozdíl ve výkonu je rozhodně znát
-Počítač se ztišil, výkon se zvýšil a nyní si to nemůžu vynachválit
ono se to sice nezdá, ale 4 GB je dost málo
např. máte spuštěný web browser , v něm třeba 10 tabu a hned ti to žere 1Gb
pak samozřejmě windows, a každá náročnější aplikace ti žere víc a víc
a když se nad tím zamyslíš, zjistíš že 4GB je málo
navíc nikdo ti nebrání s tou ramkou udělat toto:
http://superspeed.com/servers/supercache.php -
Kdyby jsi měl originálku tak by jsi jí měl na steamu a kdyby jsi jí měl na steamu tak bys věděl že hry se patchují automaticky, bez předešlého patche to nejde...
-
akonahle ma hra prestala bavit tak som s nou skoncil.. potom prisli uz len BUGdaty a bol spokojny ze tym uz nezabijam cas.. zozaciatku super hra, neskor super nuda
-
Dvema slovy: Zakaznicka podpora.
Ty se v hernich forech nedockas... -
Ale já originál mám ty blbečku *3* Než zase vyplodíš nějakou sračku z té tvojí zabedněné palice, pozjišťuj si inforamce, nesnáším takový tupce jako jsi ty. A píšu sem o radu proto, že už kolikrát se mi stalo, že mi patch hru pokazil, a to jsem originálku měl.
-
Kup si tu hru pak nebudeš mít tak blbý dotazy.... Tohle směřuj někam na warez fóra
-
(něco k samotné hře, dohrál jsem to teprv včera)
Taky vám přijde, že ve Skyrimu si nehrajete na hrdinu, ale jste víceméně jen němá loutka ostatních? Vrchol vašich rozhodnutí je většinou daný quest udělat či neudělat, a ač jich je spousta amorálních a zvrácených, nejde jít třetí cestou a udělat správňáckou věc. Navíc jen v hlavní dějové lince se vyskytli 2-3 bugy, které naprosto zamezili postupu hry, u jednoho si člověk dokonce musel stáhnout fix, protože ani nahrání uložené hry nic neřešilo. Skyrim má vrchol hratelnosti cca mezi 0-20 hodinou hraní, pak to strmě klesá a na 50lvlu mě už vyloženě nebavilo nic. 10/10 si jako celek nezaslouží ani náhodou -
Mě se z toho začala hra zasekávat při quick savu. OMG!