Přejít na výpis diskuzí
Nový trailer na Call of Duty: Ghosts začíná přestřelkou ve vesmíru
10.9.2013 | Petr Poláček
104 příspěvků
-
S tím co popisuješ úzce souvisí klasický astronomický paradox, známým jako Olbersův paradox. Noční obloha je temná – zatímco ve statickém nekonečném vesmíru by "teoreticky" noční obloha musela být jasná. Toto pozorování je jedním z důkazů pro některý ze současných modelů dynamického vesmíru, jako je třeba model velkého třesku. Tudíž, fyzikání zákony nezákony. Vesmír se rozpíná/expanduje.
-
No vesmír je docela prázdný místo, snad by ani nebyl takovej problém bezcílně putovat po..teoretické nekonečno!
-
Tímto Amíci jenom dokazujou, že mají ze starého dobrého Ruska lufta. *1* A to je dobře. *14*
-
Jasně, ale pouze teoreticky, za předpokladu, že vyrušíš veškerou hmotu, která by let kulky ovlivňovala, tzn, hvězdy, planety, mezihvězdnou hmotu, temnou hmotu....atd. V důsledku čehož by jaksi termín Vesmír nemohl být uplatněn a hlavně by podle fyzikálních zákonů nemohl expandovat.... *4*
-
Nejsem žádnej..tohlencto, jen jako čistě laik..to smysl dává, pokud by do ničeho nevrazila, letěla by nekonečně, protože..pokud se vesmír rozpíná (a to nemám páru jakou rychlostí), tak by..teoreticky..neměla konec vesmíru ani dohnat.
Prosím, když mě opravíš faktama, budu rád, moc rád si to totiž přečtu a zajímá mě to..jen jsem k tomu dal..pohled znalostmi vesmíru nepolíbený, jeslti mi rozumíš. -
V tom případě se mýlí i renomovaný astronom:
"Once shot, the bullet will keep going, quite literally, forever. "The bullet will never stop, because the universe is expanding faster than the bullet can catch up with any serious amount of mass" to slow it down, said Matija Cuk, an astronomer with joint appointments at Harvard University and the SETI Institute. (If the universe weren't expanding, then the one or two atoms per cubic centimeter encountered by the bullet in the near-vacuum of space would bring it to a standstill after 10 million light-years.)" -
Dobrej trailer, chtel bych hovidet jako film.
-
Ta poslední věta nedává smysl. Ano, teoreticky by měla kulka v absolutním vakuu letět nekonečně, ale nemá to nic společného s rozpínáním vesmíru. Navíc nebereš v potaz Hubbleovu konstantu *3*
-
Kulka by hlavně nedosáhla únikové rychlosti.
-
Jinak tady to je :D http://goo.gl/Cr52ZX
-
No, Remek bojující ve vesmíru je..zajímavá představa. Než by se vykecal, zničili by svět.
Rychle Éee Mluvící Éee Kosmonaut -
znáš to, u nich je zcela běžné věšet si před domy americké vlajky, já kdybych zítra vyvěsil z oken české prapory tak si sousedi budou myslet že jsem se zbláznil *1*
-
Ano, ale jen nepatrně.
Uvedu příklad: Pokud kulka opoustí hlaveň za 1000 metrů za sekundu, vy - protože jste mnohem masivnější, než kulka - zamíříte na druhou stranu, v pouhých několika centimetrů za sekundu. -
Vlastenec nejsem, tak asi ne. Nic proti nim ale tohle je fakt švanda.
-
jo ale smichy :D
-
ďalší call of duty -> budeme strielať na Mesiaci alebo na iných planétách
-
však si představ že by udělali takovou hru o nás Češích, taky by ti tekly slzy
-
To už se teroristi dostali až do vesmíru? Pane bože... *7* Jsem zvědav, kde se bude odehrávat příští CoD. Na Měsíci? *1*
-
Amíkům musej téct slzy při tomhle traileru. 'Murica.
-
http://www.youtube.com/watch?v=pFJ62vlZbls *1*