Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsou dny, kdy se nestydím za to, že jsem hráč. Pak si otevřu diskuzi na games a přejde mě to.
  • Ještě se vrátím k té angličtině, jak u Pillars tak u Original Sin, ...anglicky mluvím plynně slovem písmem, a byl jsem velice překvapen že jsem u Original Sin měl velké problémy porozumět. Jak psal zde někdo v diskuzi níže, je na tom stejně. U original Sin jsem to pak už i vzdal, byl jsem unavený z překladu a velkých herních prodlev se slovníkem v ruce. V textu bylo spousty obratu a výrazů které jsem znal jinak...proste znal jsem běžněji používaný výraz pro danou věc..... U Pillars bych řekl, že ano je tam krásná knižní angličtina, ale o něco snažší než u Original Sin,....zatím to pobírám bez slovníku..)....jen doufám že Pillars bude aspoň tak dlouhá jako byli baldurs gate....
    • xH4wK
      Asi nadhodnocujes svoju uroven anglictiny.
      • Nenadhodnocuji, naopak kritizuji že na Original Sin nestačila....a to že mluvím plyně slovem a písmem se nevylučuje se skutečností, že ne všechnu terminologii neznám. Stejně jako každý nerodilý mluvčí... Pokud se v daném oboru odvětví nepohybuješ nebudeš rozumět anglické hantýrce v biochemii, když jsi například dobrý v právní angličtině. Tedy v běžné hovorové řeči mluvíš plynně neznamená že nemůžeš mít problém s nějakou fantasy hantýrkou a obraty.......takže zcela zbytečný komentář.....
        • Prostě to přiznej. Anglicky zkrátka dokonale neumíš. Není za co se stydět. Někdo kdo umí plynně anglicky slovem i písmem, nebude mít ani s jednou z těchto her větší problém. Jen to jen o tom, mít "načteno". Je něco jiného koukat na americké seriály bez titulků/psát si s puberťáky v chatu některé z online her a pak louskat zahraniční literaturu (dejme tomu ještě odbornou).
          • A do nej do cernyho !
    • "anglicky mluvím plynně slovem písmem" - s češtinou už je to slabší, viď? Mluvit plynně písmem, to slyším poprvé.
      • Ty seš hold de*il ...))).... jako myslíš že mi tu záleží na tom jestli udělám pravopisnou chybu ?? nejsem tu pod drobnohledem,..člověk sem napíše tak v mezi čase v práci....))))
  • Teď ještě kvalitní Wizardry 9 a život bude zase o něco krásnější *4*
    • Na pokracovani Wizardry je nas fanousku uz bohuzel maloucko...
  • Mam odehrano malo ale Divinity me hned ze startu teda chytlo mnohem vice..hodne mi to pada,nevim proc nepocitam ze by to melo byt narocnejsi nez treba to Divinity ktere jelo bezpro
    • skontroluj si adminstrative events, mozno mas len zapraseny pocitac
  • Princ.Jablon
    Ta mapa vypadá trochu jak Středozem :)
  • Odulin
    Král se vrací. Těším se, ale bohužel se zároveň i trochu bojim, abych na to měl ještě trpělivost. Už je to přece jen 15 let, co jsem hrál Baldury a Icewindy.
  • Je možné kecat s NPC s postavou které na to má dovednosti? Tedy jinou než hlavní?
    • funguje to inac, do kecania je zapojena cela skupina, vyuzivas ich staty, ktore chces
      • walltar
        Pokud vím, tak se používá jen hlavní postava... Sem tam někdo z tvých pomocníků něco řekne, ale u těch speciálních možností je to jen o hlavní postavě.

Každopádně ty speciální možnosti ze statů nejsou pokaždé zaručená výhra.
        • Tedy je jedno co která postava umí když se to vždy bere přes tu hlavní postavu? Ve wastelandu 2 tomu tak nebylo. Tam šlo kecat i s postavou která na to měla dovednost a pak ta parta měla zde lepší smysl.
        • Lotr
          To sice ne ale můžeš někomu vykloubit ruce. A to se počítá.
  • Vcera pozde v noci rozehrano, dojem zatim veskrze pozivini. Jsem spokojeny a za svoje rpachy mam presne to, co jsme chtel. Nejvic bych to zatim prirovnal k tomu, kdyz prijdete po unavnem dni z prace, zujete botym, sednete si a date si sklenku neceho dobreho.
  • Tak jsem to včera spustil a zůstal u toho skoro do rána. Když jsem hrál Balrdurs gate bylo mi cca 18 let, a nutno říct, že Pillars of Eternity, je zatím naprostá pecka a má všechno jako měli ony staré hry. Jsem z toho nadšený. Naposledy mě takto chytlo Divinity original Sin, ale toto je snad ještě lepsi....uvidíme.
    Angličtina tam je celkem dost těžká, a chvílema mám problém chytit pointu.
    • Anglictina je prave v tehle hre bozi. Uz jsem dlouho nevidel v pocitacove hre takovou anglictinu. Kdyz vezmu kecani postav v nekterych znamych strileckach, rikam si, jestli to psal vubec rodilej Anglan/Amik. anglicitna je hrozna a ty obraty, Ale v Pillars of Eternity je anglicitna krasne knizni, ty obraty jsou nadherne, takze skvele vypraveni. I kdyz je pravda, ze nekdy kdyz ctu nazvy lokaci nebo postav tak mam problem si je zapamatovat, lepsi by to asi bylo v cestine.
    • Můj první kontakt s Baldur's Gate (1) byl někdy v mých cca 11-12 letech a myslím si, že jsem měl v té době hodně podobné pocity jako včera večer :) .
      Jediný zásadní rozdíl byl asi v tom, že teď už nemusím hrát se slovníkem vedle klávesnice *1* (právě hlavně díky hrám jako Baldur's Gate) + samozřejmě má svůj vliv i nostalgie :)
    • Shrnul jsi přesně moje pocity! Jsem velmi spokojený.
  • BG1 mam prave rozehranou (jiz ve meste a chybi mi jendruhe podzemi Dulragovy veze). Nasledovat bude BG2... a Pillars of Ethernity...to je pro me v dnesni dobe takovy zazrak. Bloodborne me nijak netankuje...vlastne uz skoro zadne hry co dnes vychazi, ale na toto jsem se mtesol.il.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit