Přejít na výpis diskuzí
Obsidian by chtěli udělat nové RPGčko ze světa Star Wars
8.2.2013 | Adam Homola
89 příspěvků
-
Truedat.
-
Příběh KOTORu kanonicky pokračuje TORem, tzn. ať už by dělal na potenciální trojce kdokoliv, musí kvůli kontinuitě respektovat i TOR. A tam mám samozřejmě tendence věřit spíše původnímu tvůrci. Obsidian by byl ale bez debat moje volba číslo 2.
-
To je dobrá analogie! Souhlas.
BTW, Já mám často hroznou chuť dát si je znova, ale už mě tam tak nějak nemá co překvapit. Fakt bych celou výplatu za HD remaky... -
Kreia mě neskutečně rozčilovala svými žvásty, doufal jsem, když ji nebudu brát na mise, že se jí zbavím, ale ono ne, začala otravovat v myšlenkách
kdyby bylo možné některé postavy nechat trvale umřít a zároveň nepoškodit děj, byla by první, které bych to udělal, protože byla zkrátka neskutečně otravná -
Bohuzel KOTOR 2 byl bestialne nedodelany, coz ve finale dost srazelo celkovy dojem (aspon pro mne).
Ale jinak jo, KOTOR 3 bych si dal a bohuzel jsem nakonec musel dat zapravdu tem, co nadavaji na mmorpg SW:TOR a misto toho volali po dalsim Kotoru.
Verim,ze KOTOR3 by byl daleko lepsim tahem. -
Když jsem si tuhle zprávu přečetl, dostal jsem husí kůži. KotOR II mi připadá jako hra z úplně jinhého světa, něž který dnes znám. Tam jsem tenkrát na rozdíl od všech těch Mass Effectů ještě (dlouho) přemýšlel, co Kreie (na ty její úžasně napsané věty) odpovím*4*
K debatům vespod:
KotOR - spíš takový Baldur's Gate
KotOR II - spíš takový Planescape: Torment
*1*
Já rád oba, a snad právě proto, že se od sebe velmi liší a nabízí rozdílný zážitek. -
Ten svůj původní příspěvek jsem psal v poněkud intoxikovaném stavu, za což se omlouvám. Nicméně ...
KOTOR 2 šel celkem mimo mě stejně jako většina ostatních SW her (plánuji dohnat), ale předpokládám, že ve stínu originálu je pro absenci BioWarovských klišé a jednoduchosti příběhu. U prvního dílu žádná taková shoda taky neexistuje. Bugy nevím, ale jestli byly, tak to nebylo nic hrozného, neboť v mém okolí to pár lidí hrálo a nestěžovali si. *
NWN 2 vyšel v zabugovaném stavu a Obsidian se celkem rychle chopil opravování, dodávání a tak dále. *
Alpha Protocol je jedná z mých nejoblíbenějších her vůbec. Propadák to byl kvůli dementnímu marketingu Segy a z toho vyplývající nepochopení hry publikem.*
Že ve FNV nebyla žádná invence? A co bys chtěl kromě systému "craftění", pravých mířidel, hardcore modu a neporovnatelně rozsáhlejších, hlubších a zábavnějších rozhovorů? Za rok a půl se toho zas tolik udělat nedá.*
Celá DS série jde zatím mimo mě.
* u všech her měli, co je mi známo, hodně málo času a dost chabý rozpočet. Pokaždé se museli učit s novými vývojářskými nástroji. Vždycky se toho do hry snaží nacpat co nejvíc a já osobně takový postup schvaluji a podporuji. S komplexitou přichází zabugovanost, to už tak bývá a jestli se to někomu nelíbí, nemá si kupovat hry hned/krátce po vydání. Nechápu, jak si tohle člověk hrám se věnující a s inteligencí alespoň automatické pračky může neuvědomovat. Samozřejmě, mohli by vydávat hry poloviční a bez bugů a jiných technických nedostatků! Ale to by z nich byl jen další BioWare. Nehledě na to, že by mě v takovém případě ty hry tak nebavily. -
Ono hlavně problém je už v tom, že lidi do diskuze vstupujou s tim, že chtěj vyhrát. Protichůdný názory je nezajímaj a ani o nich nepřemejšlej, ale automaticky už kumulujou argumenty pro další příspěvek. Což je na facky no..
-
Kotor 2ka mě bavil víc než jednička a atmosféra mi také přišlo o hodně lepší a temnější.
NWN jsem hrál akorát jedničku a tak to nemůžu posoudit.
Alpha Protocol jsem hrál asi 100x a ještě mě neomrzel.
Fallout:NV je o moc lepší než 3ka a to už jenom kvůli tomu, že jde spustit na 7kách a Vistách. A ostatně: Kdo by se tomu divil že hra je zabugovaná, když v ní má prsty Bethesda.
Dungeon Siege 3 mě začal docela brzo připadat stereotypní, ale to můžu říct i o jeho předchozích dílech a obecně o všech RPGčkách tohoto druhu.
Obecně mě přijde, že tu jsou o hodně horší studia vyrábějící masové hry. A protože přes monitor sotva někdo změní něčí názor, (když mu ani nemůže dát po tlamě) tak mě obecně přijde nadávání u téhle debaty, a také jakékoli jiné internetové debaty, neskutečně dětinské. Aneb můj oblíbený citát: Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. Inteligentní lidi se na to ve valné případě vyserou, ti hloupí ať si mají svoji pravdu. -
Třeba se jim napodruhé povede. KotOR2 mě taky po výborné jedničce (od BioWare) zklamal - a to hodně (nedodělanost, nesympatické charaktery, naprosto iracionální jednání většiny aktérů - snad jedině Kreino chování bylo dobře odůvodněné, nevěrohodná hlavní zápletka a mohl bych pokračovat...). Tím hře neupírám několik naprosto skvělých, extrémně atmosférických pasáží - ale pár nezapomenutelných momentů tu hru jako celek prostě nezachránilo.
-
Tykrávo. Ty ti museli udělat něco hroznýho, že je takhle dissuješ. *15*
-
Sranda jak je možný do tří řádků v internetový diskuzi napsat něco, co je utrpení číst. Myslim tim hlavně po jazykový stránce. (ale nejen)
-
A pardón...my se známe? Přesně na takový jako ty narážím, ty blbečku. *5*
-
Ne v Bioware by opravdu příběh Kotoru zakončovat neměli. Tohle Bioware má šanci dokázat že na to má DA 3 a tím získat ztracený kredit. Do té doby můžou zůstat tím co právě jsou - buzzword patřící EA.
-
New Vegas horší než Fallout 3? WTF?? *8*
-
ale zase kdyz se nad tim zamyslim a dam pric to sekani alpfa protokolu tak to nebyla spatna hra zase at se do nich nenavazim melo to dobry pribeh coz o kotoru 2 :( rict nemuzui
-
lepsi byla jednicka kotota dvojku obsi, podle me znicili 1 sem dohral 1000 ale 2 jen jednou ostatni hry od nich byly nepovedene alpfa protocol se sekal nesel na pc hrat pokud ste si neporidili armadu patchu jestli budou delat star wars tak prestanu bejt fanouskem fuseri nic jineho
-
Tak jeste trochu vseobjimajici spinave pravdy o Obsidianu.
2004 - KOTOR 2 . Pokracovani velkeho hitu zustalo v jeho stinu . Hra ma pomerne velke mnozstvi bugu ktere Obsidian nikdy neopravil , takze se toho museli chopit fanousci. Hra se nekterym hracum libi a nekterym ne , rozhodne nepanuje shoda jako u prvniho dilu ze to je uzasna hra.
2006 - NWN 2. Hra vychazi v neuveritelne zabugovanem stavu , kuprikladu nefunguje polovina polozek v options , je priserne optimalizovana , pribeh nema nic moc (samo ze se nekomu libit musel,ale obecne spis ne). Povedl se jim datadisk Mask of the Betrayer , skoda ze to neudelali uz u zakladni hry. Nikdy nezapomenu na trpaslika bugnuteho o zed v dungu jak rve , zabte je,zabte je a bezmocne se mele zasekly v texture:)
2010- Alpha Protocol - Prvni hra co Obsidian dela sam , neni treba to moc rozvadet..propadak.
2010.Fallout:NV - Asi nejpovedenejsi Obsidian hra (samo taky na zakazku , po AP zrejme zjistily ze to tak bude lepsi) ale samo vychazi opet nehratelne zabugovana , dokonce s bugem ktery znemoznil v urcitem sledu udalosti hru dohrat. Invence Obsidianu zde neni nijak velka , jen proste delali co se jim reklo v Bethesde . DLC jsou opet lepsi nez puvidni hra.
2011- Dungeon Siege 3 - totalni zprzneni puvodni serie - propadak.
No a to je vse , duvod slavy tehle firmy je vic nez zarazejici , hreje se na vysluni znacek ktere vytvoril nekdo jiny a vetsinou to dost zmrvi. -
V zásadě souhlasím s Catie. Od Obsidianů jsem hrál tři hry na zakázku, pokračování úspěšných titulů (Neverwinter 2, Fallout NV a KOTOR 2) a všechny tři mi přišly výrazně horší než originály a nuda takřka k nepřežití. Obsidiani to určitě myslí dobře, občas mají i hezký nápad, ale skutečně dobrou RPG podle mého názoru zatím neudělali. Alpha Protocol jsem nudou odložil asi po hodině, takže ho nemůžu hodnotit.
Pokud jde o Star Wars, je to značka, která si v posledních letech hodně vytrpěla, a rozhodně není zárukou dobré zábavy jako v letech X-Wing/TIE Fighter. Na druhou stranu KOTOR 1 od BioWare jsou pro mě nejlepší Star Wars od Návratu Jediho. Takže jsem zvědavý, co Obsidiani vymyslí... -
Tak si odtáhni hrát COD nebo HALO nebo BF3... nebo co to dnešní "gamerz" hrají a neotravuj lidi s intelektem větším, než sklenička vody, svými stupidními komentář. Kthxbai.
Nebo se nauč podávat svůj názor jako názor, ne jako všeobjímající pravdu.
A doplň si informace o Obsidianu, jestli na ně chceš nadávat.
Špíno.