Přejít na výpis diskuzí
Od zítřka můžete v alfa verzi Kingdom Come míchat lektvary z českých bylin
16.12.2014 | Aleš Smutný
160 příspěvků
-
tak tohle veledilo nakope zaklinačovi, gotikovi, skyrimum a jinym buzerantskym rpgčkam na konzole prd3ll *3*
-
-
Ehm... tohle bude taky na konzole.
-
-
to težko
-
-
https://www.kickstarter.com/projects/1294225970/kingdom-come-deliverance
-
Z KS: Planned platforms: PC, Xbox One*, PS4*, Mac, Linux
* Publishing on closed platforms is subject to approval by the platform holder. This can also influence release date there.
...a k té hvězdičce: http://www.polygon.com/2014/2/18/5421452/sony-and-microsoft-approves-kingdom-come-deliverance-for-ps4-and-xbox -
To těžko a na těch verzích se už pracuje a jsou potvrzené. Co na to tvůj ošetřující lékař?
-
-
beru leky a zlepšuje se to
-
-
-
-
-
ne že bych Warhorse nefandil, ale začínám být dost skeptický..
-
Jů super, co přijde dál? Simulace utírání zadku, kdy musíte myší pohybovat ve směru ruky s toaleťákem? Těším se moc. *7*
-
-
asi tak. Měli by se raději soustředit na herní mechanismy, tohle všechno co prezentují jako kdovíco jsou už jen třešničky na dortu, úplné detaily.
-
-
Ono je to možná tím, že člověk, který měl na starosti alchymii ji dokončil dřív, než základní mechaniky. Hra není projekt, kde by všichni dělali, nebo mohli dělat jednu věc. Podobně jako u většího stavebního projektu musíš celek rozdělit na menší kousky a ty kousky potom dát lidem ke zpracování.
Protože když dělá moc lidí na jedné základní mechanice, tak si navzájem zavazí a zjistíš, že jim to spíš bude díky tomu trvat dýl.
A nevím, jestli jedno video, které namluvil jeden vývojář na pohovce na chodbě je prezentovat něco jako "kdovíco". -
-
To je tim, ze ty vubec netusis, jak probiha vyvoj, pokud tomu veli nekdo, kdo vi co a jak.
V takovym pripade se totiz NEJDRIV dela na core, tom co je podstatny, a teprve az kdyz je tohle vsechno hotovy a ladi se to, tak se zacinaj implementovat podobny blbiny.
Co sme videli v "technologicky" alfe? Jo aha ... zcela nefunkcni technologii. Kdyz si sosnu libovolnej free engine, a za 10 minut do toho naflakam nejakou vesnici postanovanou vsude mozne, tak se mi rozhodne npc nebudou propadat do textur.
Zadna jedna zakladni mechanika neexistuje, hra ma spoustu veci a vyvojari si to rozdeli, ale tohle je proste blbina, ktera kdyby tam nebyla vubec, tak je to celkem nepodstatna drobnost. Cekal bych, ze houf lildi bude makat na tom, aby fungoval engine, dalsi hromadka na tom, aby fungovala interakce, dalsi lidi na architekture/prirode/... a nejaky minihry se resej, az kdyz to vsechno frci a pukla vyvojaru by jinak nemela do ceho pichnout. -
-
S tím taky začli. Ovšem taky ber v potaz, že minihry jsou pro RPG docela podstatnej prvek, pokud jsou na něm založený dovednosti postavy.
Ale jim ta alfa běžela - ten build rozhodiluo až když se rozhodli na poslední chvíli implementovat nějakej novej systém animace nebo tak (což asi byla blbost). -
-
To souhlasím, ale přidávat něco na poslední chvíli před vydáním bylo, podle mně, zbytečný riziko.
-
Já bych neřekl, že to byla blbost... Je to alpha (nebo prealpha?) u těch je celkem normální, že nejedou. Takovéhle bugy sou v nich bežné. Jenom někteří lidi mají problém pochopit co to taková alpha je.
-
-
No myslím, že by sis měl ten free engine stáhnout a začít vydělávat miliony... *1*
-
-
já bych právě ty klíčové mechanismy dost ocenil, opravdu mě vaření obkladu na kolena a leštění tětivy až tak dlouho bavit nebude
-
-
No a dostaneš je, jak budou hotový... Ale myslím, že základní mechanika asi bude trvat trošku dýl, než takováhle minihra.
-
-
-
-
-
Dan Vávra ještě dělá na Kingdom Come, že se tu mluví hlavně o něm? Já měl dojem, z toho, co píše na twitteru a faceboku, že už má hotovo a tak fundovaně řeší mnohem závažnější témata (gamergate, islamizaci, šmoulí parfémy...) *3*
-
-
nj az dospejes a budes mit praci, tak zacni vypoustet takova moudra
-
-
Dík, stálou práci už pár let mám, ale na tom zbytku se asi shodneš s mojí ženou *3*
Jo, a najdi si, co je sarkasmus, pane dospělý...
-
-
-
Wut, LoL, fakt se směju nad toudle diskuzí, todle by měl být sen pro všechny gamesáky, protože to je za:
a) od jejich milovaného Wávry
b) bude to HC rýl
c) dostalo to prachy na milovaném KS
d) bude to pořádná HW soda, tak zas budou mít příležitost mat*urbovat nad frapsem
Po tom co jste nadávali aj u witchera, jsem pochopil, že to tu je level: Důchodce z novinky.cz over 70
#GTFO Kýp kolm BRO -
-
zaklínač je rpg pro onanisty (proto je tam ciry, ruzne ženske, sex atd). tohle je ovšem veledilo a nebude na konzole
-
-
Někdy mám pocit že už i games.cz je pro onanisty,
-
Nepamatuju si, že by od KS zrušili oznámení konzolových verzí KC. Takže bych řekl, že na konzole bude.
-
-
škoda no, tak to rovnou mužem zabalit *13* ale timhle u mne vavra docela klesnul
-
-
Už ten systém boje co ukazovali vypadal že s myší a klávesnicí to moc nepude. A celou hru už od začátku prezentují na gamepadech.
-
-
Řekl bych, že půjde: „Nah, don't fear, we love our keyboards and other computer stuff ;) On a PC you can still use a controller. But to be honest, I personally (Viktor Bocan, lead designer here) would never play a first-person game on a PC with a controller so full M+K support means you will just play the game as any FPS around.“
-
-
Ha ha... takže tebe nezajímá, jaká ta hra bude, tobě se jen líbilo, že by nebyla na konzole?
-
-
jde o to že když je neco na konzole tak se to AUTOMATICKY musí prizpusobit omezenym možnostem publika (casualove, retardi a pod.)
-
-
-
-
-
Co to je za kecy ,s tim zbalis tak maximalne nakou opilou holku tvrdaku :(
-
-
Co setkáváš se poprvé s GGG? *1*
-
-
-
Obavam se ze se tesime, nekdy 2017 koupime, a pak zjistime (az na par HC stredovek fandu) ze je to vlastne nuda bez magie, nemrtvych, artefaktu ci obr pavouku...a radi se jeste vratime k Zaklinacum a Skyrimum.
-
-
Ty si nehral Mount & Blade?
-
Já nevidím k čemu jsou magie a nemrtví, nebo obří pavouci potřeba. Osobně třeba I Skyrim většinou hraju úplně bez použití magie.
Pokud bude dobrý bojový systém, tak boj s normálním člověkem bude stát dost za to.
A takový Mount and Blade nikdy magii neměl a nikdy to nebyla nuda. -
-
Vsak jo, ja se tesim, chci koupit. Jen vidim jak se vsici tesime, pliveme na Skyrim svorne a kopem kolem sebe.
A aby to nedopadlo tak ze to vyjde v 2017 konec, bude to stat 1 200, a nabidne to 35h obyc pribehu v obyc stredoveke oblasti. Kde po ozkouseni si vsech vyrob a miniher a vyreseni ukolu typu : vyhubuj tamtomu kovari ci nasbirej sedm okvitku tak zustane jen ne moc dlouha linie, kde Svatopluk bude hledat Vaclava a rod Slavnikovcu bude chystat jatka...
Za 30h nebude co resit a bude se oprasovat Zaklinac 3 a u toho zustanou jen real fanousci, ktere bude bavit kutani a kovani stale dokola...
No su zvedvavej pac pan V. se do Skyrimu obul etxremne, tak at se ukaze
Krom toho i kdyz soubojovy system bude bomba tak stejne nake vetsi bitvy nebudou ?! ne ?! -
-
Tak Slavníkovce tam rozhodně nečekej :-D
A co jiného můžeš v ostatních RPG? Ono zabíjení draků taky rychle omrzí.
Vetších bitev bude málo, i souboj s několika protivníky má být výzva - a to je dobře. -
-
Necekam je, byl jako priklad...:)
To jo, jestli bude vyzva, bude to supr. Se Skyrim srovnavat nebudu...
Tak snad to bude stat za to. Penez malo na to nemaj -
-
@Zetko, původní Zaklínač měl tuším 10 mega USD a v porovnání se Skyrimem je to bomba. Skyrim měl 50 mega USD a nejde to tam vidět. Ta hra je prostě špatná, graficky, systémem, celou svou strukturou, nevyvážeností, nudou, prázdnotou.
Pamatuju ještě doby, kdy se hry dělaly za zlomky rozpočtů co mají dnes a byly častokrát hratelnější než ty dnešní. Není to jen o rozpočtu. -
Vývoj Skyrimu stál více jak 50 milionů dolarů. Kolik má Vávra? Přes 2 mega dolarů od fanoušků a něco od investora. Nevím, kolik má ve výsledku, ale 50 mega to nebude. Leda korun. *1*
-
Nemají na to kolem 6mil USD? To není moc peněz na AAA hru...
-
tak v 2017 uz snad bude vonku tes6
-
-
-
Vávra nemá prachy ani zázemí, jaké má Bethesda. Srovnávat tohle se Skyrimem je naprostý nesmysl. Bude to Mafie 2 ve středověku co do rozsahu atd. Nikdo nemůže čekat nic jiného. Kdo čeká o moc více, je brutálně najivní. Nebude to Skyrim a nebude to ani Zaklínač 3 (možná tak jednička či dvojka, které byly velmi osekané v možnostech).
Buďme proboha realisté. Já jsem je podpořil a moc se na to těším, ale jsem si vědom toho, co mají k dispozici a co tedy mohou vytvořit. -
-
to že Kingdom bude lepší než Skyrim mi nepřijde nijak nereálné, protože Skyrim je crap
-
-
-
-
-
konzole crysis engine neutahnou, mužeme se tešit na osekanou grafiku
-
-
Co to je? Proč Crysis? Proč Konzole? Proč se můžem těšit na osekanou grafiku? To vychází Crysis 4 nebo co se děje? :-D
-
lol
-
-
a napozajtra budete môct stríhať ovcer, step by step...
-
Konzole byly ohlášené od začátku, čiste PC hra by se neprodala. Slibujeme ale že míra zjednodušování bude minimální. Například autoheal a autoaim si budete moct vypnout.
-
Viděl jsem, že v tom herbáři je lék na demenci, tak to rychle namíchejte Vávrovi, ať je z Paskvildomu aspoň průměrná hra... Připadá mi, že ve hře bude milión pitchovinek, o kterých se sice hezky natáčí preview videa, ale hrát je bude utrpení. V čem například tkví výhoda alchymistické laboratoře s motion capture listováním v knize?? Proč má být v RPG hře simulován hmoždíř?? Nepochybuji, že Jakub G. - pokud zrovna nepodporuje squattery nezákonně pobývající v cizím obydlí - pečlivě studuje všechny aspekty středověké botaniky a alchymie a ze srdce mu to přeju, ale proč to cpát do RPG hry? V čem to zlepší její hratelnost? Každá taková kravina okrádá hráče o čas, který může strávit hraním, což jsem myslel, že je účel počítačové hry, ale evidentně jsem se mýlil... Vávra na začátku vyjmenoval seznam jeho oblíbených RPG a prvků, jimiž se chtěl inspirovat. Které z nich tedy obsahují otravné (tudíž jakékoli) minihry?? Minihra má smysl v akční hře, v RPG může být zábavná jednou dvakrát, pak se automaticky stává otravnou a nadbytečnou a veškerá práce do ní investovaná přijde vniveč.
-
-
koukam dalsi prozreni a uvedomeni za co jsem to vlastne dal prachy, tadle hra nebude zadne RPG, ale simulator stredoveku a to je kapanek rozdil, jinak ja verim ze to bude naprosto supr, ale simulatory nejak moc nemusim, jo kdyby vtom byla nejaka magie tak bych otom i uvazoval, ale tak nato tady mame zaklinace *1*
-
-
K simulátoru to má ještě daleko. Bude to mít realistické prostředí, ale to se s RPG nevylučuje.
Simulátor by neměl staty, zkušenosti, zaměření na příběh a nedocházelo by ke kompromisům v autetičnosti (kovové obruče, oranžová mrkev... atd) -
-
kovové obruče, oranžová mrkev... atd - kompromisy v autentičnosti? Cože to? Ono to bylo nějak jinak? Nebo je to ve hře nějak jinak? Přiznám se, že vývoj hry moc nesleduju, takže nevím o co jde, ale poznámka je to zajímavá. Prosil bych upřesnit. Dík. :)
-
-
Bylo. Mrkev byla hodně tmavá - zářivě oranžová byla běžně až od cca 16. století.
Železem se, pokud možno, neplýtvalo, takže obruč na sud byla častěji z lýka nebo něčeho podobného.
No a ve hře tohle (z různých důvodů) mení. -
-
Aha. Takhle. Chápu. Dík za upřesnění.
-
-
-
Realisticke prostredi by jeste bylo ok, ale problém Paskvildomu je v tom, ze ho pseudorealisticke prostředí a mechanismy budou strasne omezovat. To je zkrátka fakt, o nem nema smysl polemizovat. V průběhu vyvoje bude neustale narazet na velmi nizky strop limitu stredovekeho prostředí, co se hratelnosti tyka a naopak bude vytvářet spoustu potencialnich zdrzujicich a otravnych mechanismu, ktere bude nutne do hry komponovat jen proto , aby se mohla nazyvat realistickou.
Predne je nutne se zamyslet, zda stredovek jako takový je sam o sobe zábavná a na události bohata historicka perioda. Jedna vec je precist si neco od Le Goffa, kde jsou informace predkladany zbavnou, ctivou formou a jsou velmi zhustene. Druha vec je se v te dobe ocitnout a realne neco provadet. V tomto ohleduje je jisty stereotyp a nuda nevyhnutelné a Vavra si nemuze pomoct byť stridmou fantasy tematikou nebo zmenou prostředí. To je totiz druha věc. Středověké Česko bylo uprimne receno dost hnusné a nezajímavé. A tak bude hra vypadat od zacatku do konce. Hra musi byt realistická, tudiz se nemuzeme najednout ocitnout mezi zasnezenymi vrcholky hor nebo v lávovém pekle. Vse skutečně zatim ukazuje na to, ze Vávra vytvori skutečně zajímavý edutainment ktery bude mozne použít na strednich školách pri výuce dejepisu. A to nemyslim pejorativne, v tomto ohledu to může byt vynikajici. Ale kvalitni hru necekejte... -
-
Asi pseudointelektuální věštec nebo co.
-
-
-
-
ja bych nerekl že michani lektvaru je minihra, to je jako bys rekl že kování a brousení meče v gothicu jsou minihry. proste to jsou rozanimovane remeslne činnosti.
minihrou je napr lockpick v skyrimu, nebo hackovani v bioshocku, to je o nečem jinem -
-
To je dobry priklad. Jenze právě ta animace a vsechny cinnosti okolo silene zdrzuji, ve Skyrimu ani Bioshocku take nejsou žádné zbytečné animace, jde se rovnou na věc a celá minihra trvá jen pár vteřin. Navic BS je spis akcni hra než RPG, tam takova minihra tolik nevadi, byť postupem času také ztrácí na zabavnosti. Prostě Vávra opět dokazuje, jak šíleně plýtva lidskym kapitálem a soustředí se na nepodstatne věci a důležité opomiji. Takovy pocit zatím mám z techto videodenicku.
-
-
Zahraji si raději filmovou hru s černými pruhy na nějaké konzoli. Tam se díváš, někdy zmáčkneš nějaký čudlík a tedy neztrácíš vůbec čas *7*
-