Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • GlaDOS
    No měl problém s Dishonored, což je neoficiálně podporovaná hra. Logicky není pořádně přizpůsobený HUD, ze kterého pak bolí oči. Pak si stěžoval na to, že když HL 2 načítá a hra se sekne, pohyb hlavy způsobí nevolnost. Což je další rozpor "hýbu hlavou, ale zrak se nehne". Další problémy znovu pramení z rozporu "věci fungují jinak, než normálně". Objekty se prolnou, logicky by se měl pohyb některého objektu zastavit, ale ono ne. Jdu tak blízko k osobě, jak by to normálně nešlo. Tohle je ale problém her. Vývojáři se musí s virtuální realitou naučit pracovat a tyhle problémy eliminovat. Přiblížit zážitek co nejvíce realitě. A to mohou jen vývojáři úplně nových her. Ty staré se už moc dobře nedají naučit novým kouskům bez radikálních zásahů do designu. Bolest krku zmíněnou ke konci článku bych přisoudil tomu, jak těch 6 hodin pořád hýbal hlavou a ne samotné váze Riftu.
  • GlaDOS
    Při správném nastavení bys měl mít pokryté celé zorné pole. Jinak OR není jen ta helma. Ještě je u toho krabička, která se připojí USB k počítači. A na té krabičce je pár kroutítek k nastavení jasu, atd.
  • Staci, když te uvidi navsteva jak s tim chodíš po baraku a vypolstrovanou mistnost budes mit hnedka.
  • rancor1223
    Samotnej OR neni určenej k tomu aby jsi s ním chodil. Takový pohyb řeší až další příslušenství jako například Omni.
  • Takovej box s OR by byl pecka. Akorát by to asi chtělo vypolstrovanou místnost kdyby člověk v zápalu boje náhodou pustil direkt do zdi.
  • rancor1223
    Tak mě napadá, jak to vlastně vypadá když máte OR na hlavně? Myslím kolik zorného pole zabírá displey a kolik zbylá konstrukce?
    Druhé věc, jde nějak rozumě nastavovat jas? Mám (kromě hromady dalších očních vad) světloplachost (za slunečných dnů nemůžu vyjít z domu bez tmavých brýlí) a stejně tak mi nedělá dobře čumět v noci na monitor (F.lux pomáhá). Jestli mají tohle nějak pořešené.
    A do třetice si trochu zanadávám, protože to vypadá, že se trochu vykašlali na podporu lidí s astigmatismem. *16*
  • rancor1223
    1. Hodně záleží na konstrukci. Po mnoha různých sluchátkách ve kterých se mi uši opravdu nepříjemně potily za letních dnů jsem si koupil Logitech G930 a až na ty největší pařáky to je naprosto v pohodě. Snad se jim to povede nějak pořešit.
    2. Zas tak hrozné to není, zvlášť to co teď ukazují na GC už vypadá použitelně. Mimoto, jak píše GlaDOS, po ulici s tim chodit nebudeš.
    3. Těžko říct, to bude asi hodně individuální. Mimoto si nejsem jist jestli se tohle dá srovnávat s dosavadním 3D. Osobně bych řekl, že kromě toho že ti ten displey svítí do očí z 10cm v tom problém není.
  • je to spesl hra ze sveta EVE naprogramovana programatory EVE ve volnem case...
  • oddelej to "to" nebo nepis anglicky
  • walltar
    Jo to by s riftem, hydrou a omni byl super zážitek ...
  • Keyz
    Tak snad to RPG od Warhorse které podle videa bude z pohledu osoby to bude podporovat. *4*
  • walltar
    Jo nikdo neříká, že je to dokonalé zařízení ... je to přece jenom na začátku vývoje. Ale pokud každý prohlásí, že to má mouchy a nekoupí to, tak zase budem čekat 20let na někoho kdo to zase zkusí. Pokud se to bude dobře prodávat tak OR bude pokračovat ve vývoji a brzo se většina problémů vyřeší.

Jinak sá si myslím, že na použití ve starých hrách to moc nebude ... budeš potřebovat právě hry jakou je třeba arma aby si měl ten pohyb hlavy a zbraně oddělený (i když vždycky to můžou vývojáži prodat). Vždycky na tom budou lepší hry s nativní podporou, a pokud se to bude dobře prodávat, tak si myslím, že takových bude hodně.

Já to osobně plánuju používat v simulátorech ... na RPG a FPS mě to zase až tak neláká. To kdyžtak až budu mít místo a udělám si doma hernu a pořídím si omni. Potom budou i ty FPS hodně zajímavé.
  • Keyz
    Když jsem kecal o to, že to vypadá strašně, tak pořád lepší jak tohle:
    http://www.doolwind.com/images/blog/virtual_reality_helmet.jpg
    *15*
  • Keyz
    Tak to ovládání zaměřovače je tedy dost špatné, když to záleží na hře. Málo která hra má pohyb hlavy jako Arma.
    Pak to bude dost debilní cukat rychle hlavou sem tam a učit se znova odhad. Myš pak bude nevyužitá. Kdyby to jak jsem psal to bych bral. Takto se bude čekat, zda to hra podpoří... A to není jisté. Rozhodně to umí málo her. Kdyby bylo jasném že to bude na hlavu, a hry se tomu pak přizpůsobí to bylo skvělé. V simulátoru bych se mohl dívat, ze stíhačky jak chci a pořád ovládat letadlo. To tedy budu moci, simulátory to umí... Ale RPG hry moc ne.

A té náročnosti se divím. 3D na monitoru je náročné jako prase. Tedy tohle lehce zobrazí hru ve 3D v 720p se všemi efekty a nebude to tak náročné? To bych se divil....

- Navíc to znásobí radost z Lagů, sekání hry a dalších věcí. Málo která hra nemá propady FPS. To bude radosti :)
  • walltar
    No nevím ... ta cena se mě moc nezdá, to by bylo za polovinu, než je teď ta dev verze.
  • Prý buď koncem tohoto, nebo začátkem příštího roku a cena bude kolem 3000,-
  • VR systémy, ktoré by riešili tak komplexne pozíciu človeka v priestore by neboli lacné. Ak by si aj mal tracking rúk a hlavy na úrovni, stále je potrebné aby niekto hru na takúto možnosť pripravil. A to sa asi nedá v najbližšej dobe pri vačšine hier čakať.
    Oculus má šancu presadiť sa, pretože je to prvá použíteľná technológia za prijateľnú cenu. Ale snímanie rúk, prstov je zatiaľ mimo, pretože naozaj dobré snímanie bude stáť par tisíc Euro.
    Ľudia to ale riešia použitím napríklad Razor Hydra (http://www.razerzone.com/gaming-controllers/razer-hydra). To je dostupné riešenie a umožňuje sledovať polohu vo všetkých osiach. Má to však svoje limity - obmedzená vzdialenosť od základne a presnosť.
  • Při tvé kvalitě vnímání bych se nedivil, kdybys ani nevěděl co to je nebo si to nedokázal živě představit...
  • Ten uvodni obrazek... Jestli někdo četl Neuromancera, tak musí být nadšenej :D

Long live to Cyberpunk *5* !
  • tomocz
    Já osobně se těším až si s tím zalítám ve War Thunderu :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit