Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na americké výstavě jsme vyzkoušeli EVR Online

nemá být EVE online ? R je vedle E
  • Tilwaen
    1. - Třeba bude v nadstandartní výbavě klima *15*
    2. - Věřím tomu, že většina z nás musí vypadat dost vtipně u hraní i nyní (minimálně tedy alespoň já ano *15* ), takže by to alespoň zakrylo grimasy při soustředění *1* Jinak na takovéto domácí hraní je vizáž asi fuk.
  • walltar
    Já si myslím, že OR bude kralovat tam, kde se klávesnice a myš moc nepoužívá ... HOTAS a Volant budou nejlepší přátelé riftu.
  • Mart9
    Čtením knížek za šera se ti oči neničí, to je jen všeobecně zažitá nepravda.
  • Tilwaen
    Já se tedy běžně při hraní na klávesnici nedívám *2* Ale když člověk bude ještě vyjukaný a dezorientovaný, tak bude určitě gamepad lepší volbou.
  • MickeyMutant
    walltar: Bude dobré si počkat na ohlasy z finální verze, to asi v každém případě. Mít doma něco za x tisíc, co třeba nemůžeš používat, protože ti to nevyhovuje, je hloupé. Já jsem ale spíš reagoval na to porovnání Oculusu a klasického 2D panelu. Říct už teď, že je to mnohem bezpečnější jen na základě teoretické znalosti, je riskantní.
  • Keyz
    Zatím to nevypadá super použitelně ale jako příslib do budoucna to beru.
    A kupovat si srandu na testování pro mně nemá smysl.
    1. Po delší době s v tom bude potit určitě obličej a mít zapařenou část očí není super. V létě se potí uši ve sluchátkách co teprve v tomto.
    2. Je velký krám a vypadá to strašně.
    3. Možné zdravotní problémy pro část populace a zátěž na oči a mozek. Co vím, tak je hodně studii o vlivu 3D na oči a není to zdaleka tak jasné. Kdybych hrál aktivně, tak bych to byla asi velká zátěž.
  • GlaDOS
    Na každého působí Oculus jinak. Já zase četl a slyšel spoustu názorů, že se s ním dá hrát hodiny bez nějakých vedlejších efektů. Samozřejmě je nutné si nejprve na VR zvyknout. Když sedíš, ale podle očí jdeš, vzniká tak rozpor mezi zrakem a vnitřním uchem, což z počátku může způsobit mořskou nemoc. Podle mnohých tohle po několika dních rozumného dávkování zaniká. Taky si musíš vybrat správné čočky podle vady zraku a ve hře korektně nastavit IPD.
  • walltar
    Jo pokud o tom člověk není na 100% přesvědčený tak to chce zkusit ... já se jenom bojím, aby to bylo kde zkusit. Nějak pochybuju, že to někde budou mít, max tak u kamaráda.

Jinak chvilkovou ztrátu ostrosti mám i z toho čtení knížek ... bolest hlavy je celkem často ze špatného nastavení rozteče očí (to je taky nejčastější problém s 3D v TV) a dezorientace je spíš z toho, že ti nesouhlasí podněty od očí a od vnitřního ucha.
  • Mirror edge je super zazitek ale bohuzel to na normalni hrani jeste neni, on i ten HL2 nebo team fortress neni uplne idealni, ale hrat se to da a pocit je to skvelej :)
  • MickeyMutant
    Já dám spíš na praktické zkušenosti a ty zatím občas hovoří o mírné dezorientaci, chvilkové ztrátě ostrosti i mírné bolesti hlavy už po několika desítkách minut. Při pohledu na monitor tohle drtivé většině lidí nehrozí.
  • ani po 5ti hodinach s hl2 jsem nepozoroval zadny problem, stejne tak pritelkyne ktera se snad na hodinu zasekla na Titans of space :) doporucuju vyzkouset a pak vynaset soudy...
  • Hmm Routine .. jakože "horory" se mnou nikdy nic nedělaly ale Routine na Okulu .. tady bych i celkem počítal s možností vymalování trenek na hnědo. *5*
  • GlaDOS
    Tak dobře, já se rozepíši (díky za mínuska, ale pravdu mám já *4*). Sedíš před monitorem a tvé oči jsou zaostřeny na objekt metr před tebou. Pro oči je to ne moc přirozené a unavující. Když si dáš ruku těsně před oči a zaostříš na ni, začnou bolet oči po pár sekundách.

Helmy s virtuální realitou proto používají čočky. Ty v Riftu tvůj zrak přeostří do dálky. To je pro oči přirozené a unavují se tak daleko méně, než zíráním na obrazovku. Takže i když máš fakticky displej pár cenťáků před očima, virtuální obraz je v dálce a oči jsou zaostřeny do dálky. Problémem je, že čočky zároveň deformují obraz. Ten se proto přes speciální shadery upraví softwarově. Dřív se to řešilo dalšími čočkami a proto byly helmy velké. Ale hardware už je dnes dost silný na to, aby se obraz deformoval softwarově a proto je Oculus relativně malý a lehký.
  • walltar
    Myslím, že ano ... od toho je tam čočka. Oko se zaostří jako na dívání do nohem větší vzdálenosti. Já když se dívám do dalekohledu tak nemám problém s únavou očí.
  • jo protoze vsechno co je skodlivy lidskemu telu se neprodava
  • walltar
    Potom ti řeknu ... ale když sem si nezničil oči čtením knížek v šeru, tak nějaký rift už to taky nějak nerozhodí. Ale stejně myslím, že by mě brýle slušely. *15*
  • Je to naozaj zaujímavá skúsenosť, ale je to aj náročné. Po pár minútach je človek vyčerpaný. Pri prudkých pohyboch sa naviac môže u mnohých dostaviť pocit nevoľnosti. Bude veľmi záležať na tom, ako budú veci odladené.
    Paradoxne, zatial najľahšie ovládanie je použitie gamepadu, nakoľko nevidíte nič mimo obrazu, nemáte šancu triafať na klávesnici. :)
  • Myslis, ze na neco koukat z bezprostredni blizkosti dele nez par minut, je v poradku?
  • walltar
    Bohužel pořád musím vydělávat peníze ... tomu se zatím pořád ještě nevyhnu. A ráno si zajít sednout do kavárny v Riftu asi taky nepude.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit