-
Mnohem dospelejsi tema muze klidne vypravet formou alegorie nebo animaku. Dospelost tematu je pro me spis otazka obsahu a jeho prezentace a nikoliv formy. To, ze v nejake hre vystupuji lidske/realisticke postavy jeste neznamena, ze je automaticky dospela. Stejne tak, ze se tam chlasta, nadava a soulozi to z te hry automaticky dospelou neudela.
Dospele tema + vyvolani emoci + atmosfera (audiovizualni prezentace) umi treba skvele podat Sunless Sea...
Navic jsem spis ty vytku smeroval vuci hram jako Last of Us, CoD, Beyond Two Souls atd.
Hrani hry stejne jako film nebo poslech hudby je vzdycky zazitek/prozitek a ten uz principu, ze kazdy clovek je jiny, musi byt vzdycky subjektivni.Objektivne muzes akorat posoudit veci jako bugy, glitche, technicke problemy, nedodelky apod (viz Assassin Creed Unity)
Ori? Temer zadne bugy, glitche, zadne technicke problemy, zadne nedodelky... a zbytek je na posouzeni kazdeho hrace individualne - zatim si Ori vede vyborne jak u kritiky, tak u hracu - prumery kolem 8,8/10 a Steam - " overwhelmingly positive"... to mluvi myslim, samo za sebe. -
vypadá to krásně, ale nevím - třeba Rayman Origins je pro mě nehratelně těžký... :( kdyby to bylo víc ve stylu Dust, asi by existovala i šance, že to dohraju :) každopádně čekám na GOGí release...
-
Hra vypadá opravdu kouzelně. Nádherným uměleckým vizuálem a herním stylem mi to okamžitě připomnělo vzdálené vzpomínky na plošinovku Aquaria, svého času neskutečný poetický skvost, koho minula a dává přednost 2D, hra dodneška stojí za to. https://www.youtube.com/watch?v=IyZJo7RpCwo
-
Nádhera. Hraju s dcerou a oba jsme plně spokojeni. Na ni je to ještě místy stále moc těžké, ale od toho jsem já. :)
-
V tom gameplayi stale vyskakuje PRESS RT to PICK UP ITEMS. Hra vypada uzasne ale za seba... ak by to tam vyskakovalo po tych 8-15 hodin hrani osobne si myslim ze by som si tym ovladacom rozmlatil hlavu... bud to alebo o roh stolika :D
-
S ovladaním jsme neměl nejmenší problém jak na klavesnici + myš, tak na gamepadu. Dokonce bych řek že se mi to hralo o dost líp jak Trine.
-
Plošinovky mimo Trine nehraju, ale Ori mě uchvatil jak hratelností, tak zpracováním. Už ho hraju podruhý, tentokrat to zkouším s ovladačem, třeba se ho konečně naučím používat.
-
Díky, asi do toho půjdu... *4*
-
Ahoj, jako staršího hráče (28), který je ošlehaný spoustou titulů za posledních 18 let musím za sebe říct, že mě to bavilo. Nečekej HC zážitek jako z Dark Souls :) ale i tak si myslím, že obtížnost je v tomhle titulu příjemně vyšší, což může vést u causual hráčů k frustraci u těžších pasáží (i já jsem autory za jednu pasáž ke konci hry proklínal, kde to bylo vše na šíleně těsný timing jednotlivých akcí). Hra dle mě vyniká hlavě po vizuální stránce, level designu a odladěností. V podstatě za celou hru jsem našel jen jediný bug, kdy nešel sebrat jeden collectible item (za což klobouk dolů). Pokud chceš mít 100% completion, tak je to zábava na první hraní tak na 8-15 hodin. Pak můžeš zkusit speedrun achievement do 3 hodin :). Za mě doporučuji a rozhodně mám v plánu si to projet po dohrání ještě jednou znovu.
-
Ja by som túto hru prirovnal ku rayman legends čo sa týka obtiažnosti a aj ovládanie je podobne otravné. Je to kúzelná záležitosť, no na jednotku v žánry ako napr limbo či trine I a II to nemá a v žiadnom prípade ich neprekonalo :)
-
Je to pomerne narocne, pre uplnych nehracov to bude az privelmi.
-
Respawn nepriateľov tam má jasný zmysel, keďže ich hráč potreboval na postup v hre, alebo sa pomocou nich dostal na bonusové miesta. Inak, ja som to celé dohral na klávesnici, síce som sa trošku viac potrápil, ale o to lepší pocit, keď sa mi to podarilo. A o frustrácií nemôže byť ani reč. Tá sa u mňa dostavuje vtedy, ak nefungujú mechaniky hry, alebo je blbé ovládanie. Tu to však funguje perfektne, a ak sa mi niečo nepodarilo, tak to bola čisto moja chyba a bral som to ako výzvu. A to som niektoré pasáže opakoval aj 30x. Zvyšok, ako to tu už padlo, kúzelná záležitosť *4*
-
Nebolo to zle, ale ako plosinovka ktora si do dnes drzi najvyššiu kvalitu vo svojom zanry je jednoznacne Rayman Legends.
-
No tak neodolal som a prečítal som zopár zahraničných recenzíí a popozeral pár videorecenzií a stále neverím tomu, že tá hra je taká dobrá, no keď som zistil, že hra vyšla simultánne aj na PC tak som kukol steam a tam svieti cenovka 20 ojro tak som samozrejme neodolal a hru si cez víkend prešiel ale zostal som troška sklamaný. Vec, ktorá ma úplne iritovala bola neustalý respawn nepriateľov, autoaim a celkovo hrať s klávesnicou bola otrapa tak som zapojil klasický xbox360 ovladač ale niektoré zložité pohyby v neskoršej časti hry sa nedali ani na 10 pokus spraviť, tak som chytal mierne nervy ale nakoniec sa mi to podarilo, ale bolo to viac než frustrujúce. Čo ma ale príjemne prekvapilo tak to bola hudba a celkovo tá malebná grafika a animácie, tie boli na perfektnej úrovni. Celkovo nechápem prečo hra dostáva tak vysoké hodnotenia, ja som ju aj napriek tým ťažkostiam prešiel do 7 hodín a ja by som hre viacej ako 6/10 nedal, možno tak 7/10 s prižmúrenými oćami.
-
Je to od 7 let.
-
Emoce hráče, herní poezie, pocit něčeho... *15* Nejasné subjektivní prvky.
Některé dospělé hry vykreslí situace tak jak něco bylo anebo jak to bývá a hotovo. Je to poté dospělé a ne "rádoby dospělé". Třeba this war of mine anebo prvky v zaklínači a tak dále.
Navíc jak lze porovnávat "dospělé" hry a hru pro zcela jiné publikum to moc netuším. -
Pohrávám si s myšlenkou, že bych to koupil... Co myslíte, může taková hra bavit HC hráče ošlehaného hrami jako Dark Souls? Nebo je to jen nějaká děckovina s cílovkou do 12 let?
-
Mno, není to zrovna můj šálek kávy, plošinovku jsem pořádně nehrál od dob Jazze Jackrabbita. Ale pochvalná slova všude kolem mě lámou, abych si to přeci jen zkusil.
-
ori není klasická plošinovka, jaké jsi zmínil. je to spíše hra typu metroid. tzn., že nejdeš pořád dopředu, ale objevuješ svět, vracíš se do lokací, do kterých si předtím neměl možnost dostat, páč jsi na to neměl ability. má to trochu rpg systém, nic složitého, ale komplexnější jak v trine. Není to tedy tak přimočaré a zjevné, ale právě proto to není tak hektické, tudíž to může vyhovět. hra je velmi jednoduchá ve smyslu herních mechanik, nenabízí nic extra, takže je to rychle pochopitelné. na druhou stranu je to ale velmi příjemné ovládání, všechno funguje jak má a máš dobrý pocit z toho, jak na tvé ovládání postavička reaguje, což určitě bude pro přítelkyni plus, přidá to k pohodlnosti hraní. design je každopádně to, co uhrane a pokud se ji líbilo trine právě proto, že to byla "pěkná" hra, tak ori určitě zaujme taky. a navíc to má krásný příběh, především začátek je úžasný a přítelkyně určitě ocení.
-
V některých pasažích je hra opravdu tuhá a dá se to srovnat s těžkými levely v Raymanovi.