Přejít na výpis diskuzí
Origin umožní vrátit do jednoho dne hru, která se vám nelíbí
20.8.2013 | Aleš Smutný
170 příspěvků
-
Ano reklamace u hry mi přijde zbytečná. Nebo hodláš prosazovat i reklamaci filmů například? Je to nesmysl. Navíc, který blázen si koupí novinku na Originu (takový Crysis 3 jsem kupoval za 899 a na Originu byl za 59,99 euro....)
-
Věř mi, že pakliže nebudou nastaveny pravidla ohledně vrácení, tak spousta lidí si koupí, zahraje a vrátí. Bohužel znám takové.
-
Tak to informování bych klidně vypustil. Přece jen to není demo v pravém slova smyslu, ale koupená hra. A pokud se ve hře dostaneš za hranici toho, kdy ji můžeš vrátit, tak tě asi baví, ne? Vždyť jak dlouho člověk potřebuje na zhodnocení toho, že ho hra baví a chce ji hrát dál? Víc než dvě hodiny asi ne.
Nejideálnější řešení by samozřejmě bylo to, že KAŽDÁ hra by se dala stáhnout a spustit zadarmo, a po dvou hodinách hraní by to na tebe vybaflo, že dál můžeš jen tehdy, když si ji koupíš. Ale to je zatím utopie. Ale tak nemusí pršet, stačí když kape. -
hm, zase ich hry sa daju dohrat aj za 1 den, tj pripravit sa na maraton, kupit hru, dohrat a vratit, uplne legalne *1*
-
Hele částečně máš pravdu, ale srovnej si ceny nepř. jenom v tom blbim MC oproti ČR a k tomu jejich platy oni nad cenou nemusí tolik uvažovat jako češi. To samé s hrami mě je docela líto dát litr za hru která mě překvapí akorát svou blbostí to oni se svýma cenama a platama neřeší..
-
Reklamacia ti príde zbytočná ? Prakticky príklad som popisoval už v nižšie uvedenej správe kde som popisoval BF3 - BF4.
To na čo tu narážaš by samozrejme tiež mal byť krok, ktorý by moholi uskutočniť.
ale žeby toto malo byť zbytočné ? Tak to teda nie. :) -
na steamu mám přes 50 her, na gogu něco odhadem přes dvacet, ale ani tohle mě nedonutí si Origin pořídit, já zas takový problém s pirátěním her nemám a když něco EA nepošle na steam, tak si to jednoduše stáhnu z torrentů, oni těch opravdu dobrých her stejně zase tak moc nemají
-
Ale nebude, je to PR za pár šupů. Jak už tady někdo psal, tak kdo by to hlavně zneužíval? Piráti, a pro ty bude pořád mnohem lehčí si tu hru stáhnout na piratebay a pak si tam překopírovat crack a hrát si to jak dlouho chtějí, než EA něco platit, dávat si herní maratony, aby nějakou hru stihli dohrát a pak jim to vracet a psát žádosti o vrácení peněz a doufat, že jim to Origin/EA vůbec vrátí. A lidi, kteří by to využívali jako určitou formu dema, to vyjde stejně jako piráty jak časově, tak co se týče pohodlí výhodnějš, když si to prostě stáhnou na torrentech. Takže pozitivní PR jako prase po všech herních webech a časopisech a ve výsledku nanejvýš pár tisíc lidí, kteří to budou v reálu prvidelně používat. Řekl bych, že se jim to hodně, hodně vyplatí ;)
Btw - zablokovalo mi to slovo kráv@ jako nepovolené, ale prase už tomu nevadí :D -
Tak vrátíme se trochu na zem. Vracení u Originu je sice fakt fajn, možná to pár lidí využije, jenže u nás - ruku na srdce kdo kupuje přez Origin? Pokud chtějí získat zákazníky, měly by se zaměřit na cenu, protože jejich elektronické licence stojí skoro dvojnásobek toho, za co tu hru seženu v kamenném obhodě (Simcity, BF3 Premium atd.).. to je pěkný, že předraženou hru můžu do jednoho dne vrátit, ale já si kupuju jen ty kvalitní hry co opravdu chci.. a jinde a levněji...
-
A co tím změní? Na tohle? Ať zkvalitní služby či support, ale toto? Zbytečné.
-
Barterového? O.o
-
Soudní systém USA je kapitola sama pro sebe, to je fakt. Ale tohle je opravdu důsledek jiné mentality. Jiný příklad z podobného soudku se mi stal v McDonalds. Když jsem poprvé přišel v USA do Mekáče, viděl jsem tam ty samoobslužné dávkovače nápojů - koupíš si kelímek a piješ, kolik chceš. Jenže oni tam i přesto prodávají malý, střední a velký kelímek (v odpovidající ceně samozřejmě). První, co člověka samozřejmě napadne je, proč bych si kupoval velký (dražší) kelímek, když si koupím malý a levnější a napiju se kolikrát chci? A když jsem se na to pak ptal jednoho Američana, tak na mě hleděl a nechápal, jak mě tohle může napadnout. On když má žízeň, tak si přece koupí velký, a víc nad tím nedumá.
A tak je to i s těma hrama. Když si chci hru koupit a užít, tak ji hraju déle než jeden den. Ale nepochybuju, že se najde dost lidí (ať už v USA nebo mimo USA), kteří hru koupí, na jeden zátah rychle dohrajou a vrátí. Proto čekám, že se tam brzy objeví další omezení. -
Niesom žiadn fanboy EA - práve naopak.
Ale to čo tu niektorý píšu mi príde až moc prehnaný hnev na spoločnosť, ktorá sa očividne snaží niečo zmeniť.
Ano za prehrešky z minulosť bič na nich - a nech robia pozitívne zmeny aj nadalej. -
Zmenili aj šéfa.
A pokiaľ chcú naozaj nebyť tou najhoršou firmou roka, tak nech v klude robia tieto zmeny aj naďalej.
Pozeráš na to dosť negatívne a pritom sa jedná o zmeny, ktoré konečne sú v prospech nás - spotrebitešov. Ako sa už spomínalo v článku.
Ak je správne nastavená obchodná stratégia, tak sa potom netreba diviť pozitívnym reakciám. (konečne) -
Jo, jo, ani tohle mne nepresvedci si tu s*cku instalovat. Navic 90% her na Steamu mam koupenych v akci a opravdu chtit vratit 2-10, maximalne 15 EUR? To bych se hanbou propadl. Navic jak to ctu, tak u nas si o tom stejne muzeme nechat zdat.
Ve kterých zemích bude program Záruka skvělé hry spuštěn v první vlně?
Program Záruka skvělé hry bude zpočátku spuštěn ve Spojených státech, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu, Indii, Singapuru, Jižní Africe, Španělsku, Portugalsku, Itálii, Mexiku, Brazílii, Švédsku, Norsku, Finsku, Dánsku, Francii, Belgii a Nizozemí.
Informace pro Japonsko, Tchaj-wan, Hongkong, Thajsko, Koreu, Německo, Rusko, Polsko a další státy budou zveřejněny později. Program Záruka skvělé hry přijde co nevidět i k vám! -
Nemyslím si, ale když je něco reklama nebo podle tebe strategie, ale je to opravdu výhoda tak proč bych to nekoupil ?
-
trošku jsem se ztratil. TO stím multakem beru zpět. Je to vlastně jednodenní vracecí lhůta né, zadarmo.zkušební.
-
No. neřekl bych že tě jejich demo-denní verze pustí například do multiplayeru. Vlastně jen dávají legální alternativu k tomu, co dělají takřka všichni. Upirátí hru. Vyzkouší hru. Podpoří vydavatele její koupí. (bavíme se o slušnách lidech). V takové upirátěné hře si taky zahraješ většinou jen třeba single a zase bych tu mohl mluvit o výhodách, které nabízí mít hru ve službě. Místo upirátěnou v compu. Řekl bych, že se prostě inspirovali Steamem, kteří se honosí tím, že nechytají zloděje, ale snaží se nabídnout něco víc, než když hru člověk upirátí.
-
Tohle je nesmysl, který bude EA stát naprosto šílené peníze. Pakliže nehodlají prodávat více jak 75% titulů, kde nebude kampaň delší než 1 odpoledne. Je to čistý populismus, který bohužel nemá žádné opodstatnění.
P.S: Už vidím ty maily: Bohužel milí zákazníku, došlo k neočekávané chybě v našem systému a kvůli tomu nemůžeme zaslat peníze na Váš účet. Počkejte a budeme Vás informovat. Za vzniklé problémy se omlouváme. Intenzivně na nich pracujeme.
P.S verze 2: Steam vrací také peníze, pakliže popis hry je lživý a zavádějící. A to je podle mě naprosto dostačující důvod na vrácení peněz. Nespokojenost se hrou je debilita....To bych vracel tak 1/3 her. -
No pokud by dotycna hra mela achievmenty, ktere informuji o progressu, tak by to slo lehce vyresit, rekneme, ze treba ve hre je 15 levelu, tak treba jak bys ziskal achiev za dokonceni 6. levelu, tak uz by hra vratit nesla. Samozrejme by o tom hrac musel byt informovan pri spusteni hry, aby vedel, kdyz prestat :).