Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na Steamu mam 100+ her a nikdy jsem neměl problem, Origin jsem si poridil jen kvuli tomu Humble Bundle - a uz pouze ten Battlefiel 3 mne odrazuje ke koupi cehokoli jineho na Originu. Origin+web browser+plugin omg kdo tohle vymyslel? necekane mi to po dvou dnech přestalo fungovat a cely den jsem zjistoval jak to opravid. Tímto jsem s Originem skončil, Origin rozhodne Steamu konkurovat nemuže, určitě ne teď.
  • Overwatch
    V pohodě, věřím ti :), taky jsem o tom už párkrát slyšel, ale mají to zatím jen individuální a musíš s tím na support, na Originu to bude globálně a bez supportu.
  • x_ander
    Tak proto třeba EU tvrdě prosazuje anti-dumpingová opatření, že. Ale myslím, že krachu Steamu na úkor Originu se opravdu nedočkáme. Ale pokud bychom se dočkali schopné konkurence v oblasti digitální distribuce, tak jedině dobře - težit z toho budou zákazníci.
  • Veskoslav
    No já nevím, ale hry na Steamu i Originu (novinky). Vždycky stojí naprosto šílené ceny. Na těchto distribucích kupuji zásadně jenom ve slevě a novinky už absolutně ne. Navíc už 5-6 let zpátky se tvrdilo, že klasická média budou vytlačena cloudem a systémem služeb ala Steam. Nestalo se tak.
  • Ale co když mi ta hra opravdu nebude fungovat/nebude mě bavit po pár minutách? Osobně se nehrnu na každou novou hru. Vlastně snad skoro všechny novinky jsou mi ukradený. To co mě zajímá spočítám na prstech jedné ruky (teď už jen čekám na metal gear rising). Myslím, že pro sváteční hráče je tohle fajn věc. Nedovedu si představit neustále kupovat->stahovat->hrát celý den v kuse->refund->koupit novou->stahovat.... Hlavně něco stahovat na originu (každou chvíli se mi download stopnul a nic to nedělalo, cpu zátěž šla do nebe -> restart originu wtf). To už je jednoduší nastartovat torrent a zwarezit to... imho
  • Má naprostou pravdu, ale to není nic nového. Je to úplně stejné jako v obchodech. Nejdříve přijde nějaká "značka kvality", která začne duplikovat ostatní produkty (třeba trubičky, máslo apod) a prodávat je za dumpingové ceny. Původní značky tak za pár let vytlačí a až se tak stane, tak nasadí buď stejné nebo ještě vyšší ceny než u těch původních originálních. Navíc jsou duplikáty většinou chuťově hnusnější...
  • Chápu, díky za odpověď.
  • Sorry, xbox nic negativního neměl. Teď zněj udělali stejně retardovanou mašinku, jako je PS4, což znamená, že nic jako nová generace nepřišlo. Je to furt to samé, jen se změní grafika...
  • x_ander
    to Carl: Jo, přijde mi, že jsou naivnější (upřímně, potkal jsem tam tolik blbců, že jsem občas nechápal, jak může tahle "nej" země držet pohromadě), na druhou stranu se s tím pojí i to, že jsou daleko ochotnější a milejší než Evropani a nemají tolik snahu se podrážet a vydrbávat mezi sebou. Ten návrat po několika měsících sem byl pak pořádná rána, když mě protivná prodavačka v Bille poslala doprdele na tři doby :-D Ale to už je na delší povídání jinde než na téhle diskusi :)
  • To by se jim se mnou moc nevyplatilo, když poslední hra od EA která se mi líbila bylo první Dragon Age...
  • Veskoslav
    Ty jsi dobrý tupec;)
  • Je videt brzky konec steamu, nalakame par hlupacku na hezke slovicka, na humbly bumbly atd .
    Penizky vratime, oralek po siti udelame, zakaznik je nas buh. A jednou az bude v krachu ten tlusty Gabel, tak vam tam nasolime pekne ceny az se pos.rete.
  • x_ander, vím, že to sem nepatří, ale musím se zeptat..nepříjde ti spíš jen že jsou jednodušší než že by to byla jiná mentalita? He, nechci tu šířit nějaký předsudky nebo něco..ale z toho, co jsi napsal, mi prostě příjde..že jsou jen blbější a nepřemýšlí nad věcma do hloubky zasunutí malíčku.
    Jen mě zajímá tvůj názor
  • x_ander
    Vždyť tu EA nikdo nevynáší do nebe. Jen je příjemné vidět, že se tam něco děje a začínají měnit přístup. Jestli jim to vydrží, to je samozřejmě druhá věc.
  • Black_Hand
    je to tak jak rikaji pode mnou. oficialne to nedelaji, ale prakticky ano. malem uz jsem to taky jednou vyuzil. muzu to podlozit zaznamem ze supportu. klidne to zkus, ale ja bych si tu moznost nechtel vyplytvat.
  • Veskoslav
    Za celou herní "kariéru" mi nešly dvě hry po koupi. Slovem dvě hry. GTA IV a Rage. Takže za 18 let hraní bych reklamoval hry dvakrát. Takový mobilní telefon jsem třeba reklamoval asi 50krát pomalu (celkově všechny modely). Nevidím rozdíl mezi tím, když si koupíš hru za 399 nebo film na BlueRay za 499 Kč. A vím, že reklamace na DVD s filmy se berou, ale naprosto minimálně a to i když máš fyzicky poškozené médium. Takže reklamace digitální distribuce mi přijde jako prázdné gesto, které v konečném důsledku zaplatí všichni v rámci cen na Originu.
  • No na papieri to síce znie super love user friendly feature a EA za ňu určite dostane kopu chvály ale predsa len mi príde že tá chvála bude nadpriemerne veľká a skôr poháňaná spomienkami na podľahnutie hypu a kúpenie si nejakej hry bez dostatočného overenia jej kvality a následnej zlobe na steam/developera/skurvené hyperské fóra keď sa ukáže že tá hra je vlastne zlá než samotnou funkčnosťou tejto služby kedže ako to ja vidím tak táto služba vlastne väčšine ľudí neponúka nič nové čo by už nemali alebo o čo by mali záujem ľudia čo si chcú každú hru pred kúpou vyskúšať nezačnú teraz kvôli tomuto skákať tri metre do vzduchu pretože demobay.se im presne toto isté ponúka už celé roky a nemusia si ani inštalovať pochybný software a ľudia ktorý kupujú hry len tak ako sa im zapáči bez overenia si či si im vôbec bude tá hra páčiť tak tí majú očividne trochu volnejšie zdroje a keď sa im raz za čas vráti 15-30 eur tak to pre nich fakt nebude nejaká veľká vec.
  • Nebudem ti tu písať popisky z wikipedie aky je rozdiel medzi filmom a hrou.
    I ked asi by si to očividne potreboval.
    Každopádne reklamácia u hry určite nie je zbytočná - prvý 24 hodín. dokonca mi to prída ako správný krok v pred.
    Ak zistím, že je tak tragicky z optimalizovaná, že mi nejde ani pustiť, tak ju jednoducho vrátim.
    Je to ťažké pochopiť ? :)
  • hry už dávno nestojí tolik, co dříve, ceny padají díky globální digi distribuci celkem rychle. Nebavíme se tu doufám o kamenném prodeji, ten je v mých očích už v podstatě dead, byť zatím se drží díky úžasně závratné rychlosti česko-slovenského netu.

Každopádně díky x_anderovi za skvělé reakce, jeden z mála lidí, co tu přemýšlí nad tím, že musí být situace vyrovnaná, ne ku prospěchu jednoho, či druhého účastníka směny.
  • Nulová tolerancia na tiscali. :D
    A už mínuská padajú a padajú. :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší