Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavnim duvodem je to, ze se snazi delat konzole, ktere pomalu preziji dekadu, tak to musi hned na zacatku nacpat neskutecne drahymi technologiemi, ktere jsou za 2 roky za hubicku. Jestli je Sony stale ve ztrate, tak zo evidentne naprosto nezvladli a jejich cesta je jednoznacne chybna.
    Ostatne jsem cetl, ze Apple si muze delat zalusk na Sony. S timhle stylem prace by je Jobs okamzite vypraskal.
  • Ono jde hlavně o to, že přidáš 10 x víc polygonů a všichni budou překvapený, ale za půl roku uslyšíš zase tu písničku, že už je to starý. A takhle je to pořád dokola. Investice do nového HW nemá pro Sony nebo MS cenu, protože nemá co nového přinést, co by současná generace nemohla nabídnout. Kvalitní hry na to vyjít můžou a o tom hraní vždycky bylo. Nový PC HW vychází každý rok nebo dva a co? Kvalita her je to podstatné.
  • Ona herní revoluce neprobíhá v HW, ale v návrhu hry, proto i 10 let stará konzole může stačit na kvalitní hry. Nintendo má také stoletý HW a nikomu to nevadí. PC nic nepřínáší, pouze kvalitní vývojáři můžou.
  • Tak americký i japonský trh by ti daly určitě za pravdu, u nás by to bylo trochu horší (i když na východní Evropu asi výrobci konzolí příliš nedají). Nejsem žádný odborník přes marketing a jsem si jistý, že Sony i Microsoft takové odborníky mají (Wii teď neberu jako regulérní konzoli), takže to asi nechám na nich.
    Stále ale platí můj názor, že zatím technologie (možná je to zčásti vina nástupu konzolí) nepostoupila o tolik, aby byla nutnost vyvíjet konzole osmé generace. Vyšší rozlišení totiž na pocit z grafiky nemá žádný radikání vliv a nic převratného za posledních pár let PC zatím nenabídla.
    Celou věc by možná vyřešilo vydávání nových konzolí plně kompatibilních s těmi předchozími a pro každou by měly hry jiné grafické nastavení - kupř. na PS4 by člověk mohl hrát hru z PS5, ale s nižším rozlišením a horšími detaily... Jen takový nápad - nevím, jak by to uspělo v reálu.
  • A zaplatíš to? Ono vůbec nejde o to, že by nikdo nechtěl vyrábět každé dva roky nové konzole. Z mnoha hledisek je to nemožné. Vývoj téhle generace byl dost drahý a Sony je stále v obrovské ztrátě. Zvyk vývojářu na nové konzole také trvá nějaký ten rok. Návrh nové generace by byl tak drahý, že nikdo s ním nebude pospíchat. Za předpokladu, že nechceš investovat pár milard dolarů do nového launche.
  • Parametr cena/vykon za jednotku vypocetniho vykonu se v dnesni dobe zdvojnasobuje zhruba kazdy rok. Samozrejme pro herni segment je to brzdeno stagnujicim trhem s grafickymi kartami (s nastupem konzoli zcela ocekavanym), ktery umele zvysuje zivotnost konzole, kazdopadne ctyri roky beru jako hranicni. I ty nejvykonnejsi konzole se dnes prodavaji za cenu prumernych telefonu, ktere dnes pomalu kazdy rok vychazi v nove generaci a lidi si je meni jak na bezicim pase. Ctyri roky (maximum) bych nepovazoval za zadnou tragedii.
  • Wii, kinect, move , apod. jsou pouze záchvěvy. Stará a levná technologie, kterou představují jako super novinku. Konzole inovace kompletně nebrzdí, pouze je adaptuje ve šnečím tempu a dusí je. To, že PC není hnacím motorem pro konzole je jasné, jelikož konzole jsou (v případě xbox 360) již 5 let staré. V momentě, kdy se za ty 2 roky rozhodnou uvézt nové, tak všichni budou nadšeni, jaký je to neskutečný pokrok. To, že je ten pokrok postavený z 99,9% na progresi PC, to už se taktně přejde.
  • Rozhodně souhlasím s upozorněním na relativnost výrazu "budoucnost" - myslím, že reálně se má sočasný styl hraní šanci udržet tak do konce životnosti PS4 a nového XBoxu, tedy zhruba do 20. let.

Nemůžu ale souhlasit s tím, že by byl pomalý nástup nových konzolí spíš špatný, tedy z hlediska jejich výrobců. Současné možnosti konzolí jsou stále dostatečné, i kdyby byl počet polygonů zvýšen třikrát a zlepšen anti-aliasing, pořád by hry nevypadaly o tolik lépe, aby se vyplatilo pro ně vytvářet nové konzole - sedm let (hrubá životnost konzolí) je akorát dost na to, aby v grafice vznikl OPRAVDOVÝ rozdíl a nebylo možné ho dále přehlížet. Kupovat každé tři roky novou konzoli by bylo špatné nejen pro uživatele, ale i pro vývojáře, kteří by si ani nestihli na konzoli zvyknout a už by tu byla nová. Dost možná se teky čeká na nové možnosti zobrazení: Uspěje 3D i v domácnostech? Vznikne Super-HD? To už je lepší si chvíli počkat.

to PPP: Nepopírám, že pro práci a prohlížení webu je PC nutnost, ale tady se diskutuje o hrách, takže argument, že na Wordovku na konzoli nespustím, je naprosto irrelevantní.
  • konzole na který je xx druhů přídavného (a pekelně drahého) HW je inovativnější než PC se svými XXXXX udělátky všeho druhu ? To snad ne :) PC jde třeba ovládat myšlenkou :)

Většina konzolových her je na jedno brdo stačí se podívat na gameplay videa.. občas se teda něco zajímavého objeví zatímco na PC vznikají ultimátní věci typu OpenTTD stále. Inovace u konzolí je se pohybuje v uzavřeném kruhu mainstreamu.
  • "Myslím, že PC nikdy úplně nezmizí, ale zůstane spíš jako nostalgická připomínka časů minulých" taketo nieco moze napisat len nejaky somar si vobec uvedomujes ze hry na tie tvoje slavne konzoly sa robia na pc? ze cely net funguje na pc? inac tento tvoj prispevok si klepal na gamepade? :) ....v zivote by som nechcel konzolu a to som rocnik 80 a zacinal som na pmdckach ako bol by ulet sa vracat spat ku ruskym igram pockaj zajic atd ked mam viacucelovy stroj zvany pc na ktorom sa da hrat pracovat pozerat filmy chodit na net atd atd atd
  • Zalezi, co pro koho znamena budoucnost. Pokud je budoucnost 5 az maximalne 8 let, tak mozna, dle toho, jak se pohne nova generace konzoli (pomaly nastup novych konzoli je v dnesni dobe akcelerujiciho rustu spise fiaskem, zvlastni, ze to tem spolecnostem prochazi), ale i tak uz je vetsina konzoloveho trhu hodne saturovana, takze nelze predpokladat dramaticky zvrat, ten uz totiz nastal. Nasledne zacnou prichazet nove technologie, orientace na cloud computing a konzole vs PC kompletne ztrati smysl.
  • Jenže tady jde o INOVACE.

A bohužel neplatí, že PC je hnacím motorem inovace.

Wii a jeho ovládání, KINECT, Move, obecně gamepad...z her třeba Flower, Littlebigplanet, ICO, Limbo, Gran Turismo, .......

PC není hnacím motorem inovace.
  • Dej si pozor někteří jsou schopný tě tu za to ukamenovat.
  • Bohuzel, prani otcem myslenky. Pote, co vysly najevo plany MS oddalit prichod dalsi generace x-boxu v pripade uspechu Kinectu, padla dalsi nadeje na vyvoj. Dokud tady bude x-box360 a 90% multiplatformnich titulu, nepohne se nic. Trh s grafikama je v utlumu, herni PC scena jakbysmet. Blizzard a par dalsich to nezachrani :/
  • Tady s Kenem (ani Ivanem) nesouhlasím. Podle mě je PC taková zdravá alternativa.
    Celý herní průmysl je nastaven tak pro ročníky 1985-90 - když jsem byl mladší, chtěl jsem hry, u kterých musím na každém kroku přemýšlet, které budou pro mě výzva - které mají hrací dobu alespoň 100 hodin. A přesně takové hry tehdy vycházely - Baldur's Gate, Fallout, Jagged Alliance, Resident Evil.
    Dnes, když jsem starší a potřebuju si orazit po těžkém dni, chci hry, kde mi řeknou 'Běž támhle a co nejvíc při tom střílej." - a přesně takové hry zrovna vycházejí.
    Ostatní generace takové štěstí ale nemají a PC je jediná platforma, kde lze hrát obojí.
    Myslím, že PC nikdy úplně nezmizí, ale zůstane spíš jako nostalgická připomínka časů minulých a nové hry budou doménou konzolí - v omezeném měřítku je to vidět už dnes. Toť má předpověď.
  • On jako vývojář zřejmě sleduje vývoj hw a sw. Narozdíl od kravaťáků stojících za kouzelnými, zisky nosícími, ale stagnujícími krabičkami. nic proti konozlím, mám doma PsP a X360 společně se svým PC, ale nové technologie a experimenty většinmově šly z této scény. O lepších možnostech moddingu (líheň talentů), indie scéně apod. nemluvě. To ale na platformách sony a ms či Nintenda moc v úvahu nepřipadá. Budoucnost je opravdu v PC. Zisky ale nikoliv. Problém...
  • Ty keci s ovládáním jsi si mohl odpustit. Vypadalo to že jsi normální ale pak jsi ze sebe udělal vola příště si to odpusť. To ovládání mnoha lidem vyhovuje že tobě ne nic nemění na jeho funkčnosti.
  • Nikdo nikdy neřekl že PC nebude vůbec ale že bude méně lidí co na něm hraje.
  • Naprostý souhlas, těším se na dobu kdy i laik bude moci pomocí editorů a prográmků jako Minecraft tvořit vlastní hry i s příběhy, dělit se o ně ... *3*
  • Chtěl bych říct ,že o panu Levinovi jsem se dozvěděl až když jsem četl své SCORE kde byla recenze na dvojku bioshocku a vzpomínka na bioshock první kde o něm bylo napsáno že je škoda že na dvojce už nepracoval. Od té doby jsem ho začal teprve vnímat a zdá se mi že je to můj nový oblíbenec(bioshock považuji za jeden z nej kousků co jsem mohl hrát).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit