Přejít na výpis diskuzí
PC verze Mass Effect 3 se češtiny přeci jenom dočká
10.2.2012 | Aleš Smutný
138 příspěvků
-
Ještě jednou díky moc týmu i Xzone! *4*
-
Mám dotaz češtinu dostanou jen lidi co to koupí v xzone nebo to pak pujde někde normálně stáhnout nakupuju v games a mám tam slušnou slevičku tak se mi nechce chodit do xzone.
-
-
Xzone lokalizaci sponzoruje. Takže pokud ji chcete také, měl byste hru kouúpit v Xzone, čímž přímo přispíváte překladatelům. Pakliže se Xzone tentokrát nevyplatí takovou lokalizaci dělat, tak už příště peníze nedají a já už zadarmo překládat nebudu.
-
-
A když si náhodou půjdu koupit hru do xzone dostanuju češtinu přímo v obchoděna nějakém DVDčku?
-
Nevím no, kdysi dávno hry překládali nadšenci zadarmo ve svém volném čase. Nevím co je k tomu vedlo, ale dělali to. Někdy utrpěla kvalita, ale už jen ten fakt, že ti lidi věděli, že za to nic nedostanou a přesto se do toho pustili, vás jako hráče donutil a neremcat a hrát. Jsem jim velmi vděčný. Byla to asi taková doba.
Nemám nic proti tomu, že chcete za svoji práci zaplatit, ale prezentovat to takhle a ještě na stránkách konkurence mě moc nesedí. Takže po šesti letech změním obchod a hru si koupím tady na games v angličtině. -
-
Ale překlad ME3 nedělali fanoušci, ale profesionální překladatelé (většina z nich shodou okolností i fanoušci světa ME). Amatérů tam bylo jen pár a i jejich překladatelské schopnosti jsou již na docela vysoké úrovni po těch několika projektech. Profesionály musíte zaplatit. Fanoušky musíte ukecat. Za fanouškovské DA2 jsem schytal hromady kritiky. Teď mě zase kritizujete za profesionální práci. Takže co vlastně chcete? Aby všichni pracovali zadarmo s plným zápalem? A jíst budou u toho co? Listy ze stromů a zapíjet to budou dešťovou vodou?
-
-
"A jíst budou u toho co? Listy ze stromů a zapíjet to budou dešťovou vodou?"
Já bych byl spokojen. -
Hlavne se nenechte otravit diskuzi. V ty se clovek vzdycky dozvi, ze je bezpaterni penez chtiva a/nebo neschopna zruda a mel by se nechat utratit (ted se nenavazim na Moppeda, myslim to obecne). A prvni kdo to rika jsou ti co se nemusi za svoje zivit, satit ani bydlet.
Xzone ma kliku, ze ME3 v digi distribuci stoji uplnej nesmysl. EA asi nepochopilo, ze 1USD!=1EUR. -
a co je podle vas profesionalni prace ?
-
Nevím čemu nerozumíte na“ Nemám nic proti tomu, že chcete za svoji práci zaplatit“.
Mě pouze udivilo Vaše vyhrožování, že pokud někdo nezaplatí, už překládat nebudete, to je vše.
Jo a jenom mi připomeňte kdy jsem Vaši práci k DA2 kritizoval? -
-
Reagoval na mne, pod mým příspěvkem. Napsal jsem jen svůj názor(slušně), žádnou hráčskou obec nezastupuji.
-
Ty si fakt idiiot mopede, a o kritice MArek mluvil obecně ne ve tvém případě.
-
-
-
-
len skoda ze nezasielaju na slovensko *9*
-
Jupíí, konečně bude klid.
-
-
-
Takže "slávny tým Marka Tvrdého" nás oblaží ďalšou " večne nedokončitelnou" betou... *3*
-
-
On by chtel vydavat cestiny dokonale, rsp. co nejlepsi. Bohuzel posleni korekce vychazi obvykle az na dobu, kdy konkretni hru snad uz kazdy dohral (s rannou verzi cestiny). Tim padem schazi lidi co by testovali.
Tak nekecej a mazej testovat :) -
-
No jo, věčné drama kolem češtin.
Nevydáš betu a lidi brečí, že to trvá a kde je beta.
Vydáš betu, všichni to dohrají s ní, nikdo nenahlásí chyby a pak si ještě postěžují, jak byla beta špatná. -
-
Přesně tak.
-
-
-
-
Takže když jsem si předobjednala Collectors edition u xzone.cz, budu tam tu češtinu mít přímo implementovanou?
-
-
Myslím, že bude na přiložené placce a instalovat se bude až po skončení instalace ME3. Je to běžná praxe u "amatérských" češtin.
-
-
Děkuju, už jsem si to našla na FB stránkách Xzone, taky píšou, že čeština bude k dispozici :)
-
-
-
Celému týmu Marka Tvrdého přeju pevné nervy a hodně zdaru při překladu a gratuluji BoBovi *1*
-
Mě zajímá jestli v té češtině bude opět spyware...
-
-
Spyware tam nikdy nebyl. Neprohledával jsem disky a daňová priznání. V licenční smlouvě jste souhlasil s anonymním odesláním informací o verzi vaší hry a skutečně došlo k anonymnímu odeslání kódu, který mi řekl, co vše jste do DA2 ukradl. Jednoduše jsem se kouknul do souborů, které jsem stejně lokalizoval, na jednu hodnotu a už jsem věděl, zda máte warez nebo legal. Jelikož kvůli toho tak vyvádíte, předpokládám, že jste jeden z těch s kódem 2222.
-
-
Když jsme u toho, vypustili jste nakonec nějaké výsledky toho kolik lidí mělo pirátskou verzi a kolik origoš? Vím, že se o tom mluvilo...
-
-
Ano. Na jednom konkurenčním webu byl exkluzivní článek na toto téma a hovořím o tom na svých přednáškách na různých Conech.
-
-
ten článek se mi nedaří najít. mohl bych poprosit o link? kuju
-
-
googlil jsem i na zingu jsem hledal všechny články o DA, ale buď mi v nesprávné chvíli ulítlo oko, anebo nevím. a gogol mi moc nepomohl, což možná bude dáno mou nynější lokalitou.
-
např. tady http://www.zing.cz/novinky/7097/jak-se-kradl-cesky-dragon-age-2. Divím se, že člověk s vaší inteligencí (soudě podle občasných kvalitních příspěvků) má problém tohle najít pomocí googlu *1*
-
-
Á, dobře, díky za info, podívám se po netu. Popravdě z českých herních webů chodím jen na Games a občas Hrej, takže mi to uteklo.
-
-
Jestli ten clanek najdes, hod sem napovedu jak ho najit :)
-
-
-
-
-
Doufám, že ano.
Případně doufám, že pán Tvrdý s týmem nějak zajistí, že čeština půjde pouze na originální koupené verzi hry, která je pevně sešitá s Originem.
Bylo by to totiž velmi, takříkajíc, pikantní. -
-
Šlo by to, ale vydat pirátský instalátor bez kontroly by trvalo asi tak 10 minut. Takže to nemá vůbec smysl.
-
Co je pikantního na tom, když sponzor češtiny chce, aby si češtinu nestahovali piráti?
-
-
pak se ale nediv, že lidi takovému člověku nevěří ani nos mezi očima.. To je celé..
-
-
Vy mi nevěříte? Proč? Protože jste nečetl smluvní podmínky a odklikal to bez rozmyslu a pak se divíte, že jste účastníkem anonymního průzkumu legality software, o kterém se ve smlouvě psalo?
-
-
facepalm-ale to je jejich chyba nemaj byt blby
-
smluvni podminky u her a instalatoru cestin apd. uz bez rozmyslu odklikavaj lidi odjakziva. Nebudte zase naivni
-
-
-
Pikantní by bylo právě brečení oněch pirátů.
-
-
Ano, ti u trolují nejvíce.
-
-
-
-
-
Ha, tak pro mě nejlepší zpráva za poslední dobu. To abych rozjel znovu ME2, kterej sem nějak ukončil v polovině, protože nebyl čas a teď už bych se v tom ztrácel, takže budu muset začít od začátku :-)
-
snad uz budou vsichni lamaci drzet jazyk za zuby a v diskuzich bude klid.... *5*
-
-
Dokud tu budeš ty, tak se toho klidu nikdy nedočkáme.
-
Nikdy nebude klid na těchto diskuzích bude navždy zuřit nikdy nekončítý válka mezi dobrem a zlem.
-
-
Mezi Světlem a Tmou!
Mezi Řádem a Chaosem!
Mezi Lží a Pravdou!
Mezi Východem a Západem!
Mezi Dnem a Nocí!
Mezi Realitou a Skyrimem!
Mezi Mnou a Biodrony!
Dokud hoří ohně, tak běs války nikdy neskončí!
Tak do mě, ať je po mě! -
-
Na tebe je i toho pohlavku škoda *7*
-
-
-
Ozval se machr, kterej neumí dát dohromady větu v češtině, která přesáhne počet tří slov.
-
-
a proc o sobe pises ve treti osobe? *15*
-
-
Horsie ako obycajny troll je troll ktory ani nevie trollovat.
-
-
-
Cypisku jedinej kdo tu ted nedrzi jazyk za zuby a dela vlny si ty.
-
-
klid Trantumberku *14*
-
-
To je z trosku jine pohadky ...
-
Když už tak Trautenberku
-
-
-
Hm...už jeden promluvil :P btw. stejně si něco najdou :P
-
-
dekuju xzone toje obchode ktery si zaslouzi nase penize a snad se jim na konec i ten preklad vyplati.
-
Hezké :) Ale mohli by už dodělat češtinu pro ženu v DA2 :D
-
-
Vzhledem k množství času, kterou by tato úprava vyžadovala, to už nebudu dělat já. Pokud se najdou lidi k tomu ochotní, pomohu jim. Ale já to dělat nebudu. Je třeba hru hrát a ručně si vypisovat, které věty je třeba udělat v ženské verzi. A pak to hrát znova a testovat.
-