Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti. Já ale nevyju.
  • The World War III is about to begin, guys! *5*
  • anubys.us
    Kur*a si zeme delaj snad srandu nebo co *16*
  • Nebo se to dá udělat takhle...koupit originálku a neinstalovat...nepustim tedy do PC ten ďuábelský Origin...a stáhnout warez...cracknout a hrát....vlk se nažere a koza zustane celá...(to jen taková rada pro piráty kteří tu cvachtají něco o tom, že kvuli originu budou muset hrát warez)
    • trolo
      tym ze si tu hru kupis a cracknes neurobis nic lebo EA dostane tvoje peniaze a ty im potvrdis ich telemetriu ze ti je jedno ci musis mat origin. ak si to nekupis ale len stiahnes tak to je ina vec.

ME 1 + 2 mam na steame original no ME3ku si stiahnem. BF3 je moja prva a posledna hra na origine.
    • Muset crackovat hru proto, aby se dala normálně hrát, je.. smutný...
      Je vidět, že nás mají EA rádi...
      • A ve Valve a v Bethesdě atd. Si člověk nevybere... *7*
      • Ale ono hrát půjde...i bez cracku. To jestli nás má EA rádo je už věc jiná...stejně tak jako, že ME 3 vychází prostě pod nimi (ať se nám to líbí nebo ne) a pokud ho chci hrát tak bych měl přistoupit na jejich podmínky...konec konců...nikdo mi to nenutí, a nebo alespoň pokrytecky nenadávat nebo bůh ví co...BMW taky neradíte jaký zabezpečení maj dávat do svojich aut a nebo kde je maj prodávat
        • Jasně že to hrát půjde.. tim "normálně hrát" jsem myslel hrát bez instalace další zbytečnosti okolo.
          Nutí, nenutí.. podle mě nutí.. kdyby ti to nenutili, dali by ti na vybranou, jestli chceš používat Steam, Origin, nebo instalační DVD při spouštění hry atd., tohle je prostě "nainstaluj si Origin, nebo to nehraj," což neni zrovna pestrej výběr...
        • No teda promiň, ale myslím že každý slušný obchodník by se měl řídit heslem "náš zákazník, náš pán". A tvůj názor mi přijde s dovolením úplně stupidní; jsme přeci lidi, né žádné tupé ovce.
    • Ano určitě, tahle možnost tu je.. ale nezamlouvá se mi, každopádně uvidíme jaká bude hra sama o sobě *12*
  • Kdyz je Origin na PC, tak proc tam nemaji PC hry, ale jen porty?!
    • Battlefield 3 je port z konzolí?
      • To je jeste neco horsiho, jenze to tu nemuzu slusne vyjadrit
        • Ne vážně, BF3 je port z konzolí? To už pak může být nazýváno portem úplně všechno, co kdy vyšlo na konzole. Neříkám, že je to bezchybná hra (mně třeba nehorádzně padá), ale konzoli v tom nevidím ani omylem. Nehledě na to, že konzolisti si užívají jen demo téhle hry.
          • Není na začátku Press Enter to start? Jestli jo, už to něco indikuje..
  • tak kdyz maj vlastni funkcni reseni, tak by byli blbi, aby to davali nekam jinam, kde by za to museli platit, to je snad logicke. ja s tim problem nemam, tak mam naistalovany dalsi programek co mi zere 0,00001 vykonu a 0,0001 pameti, hruza
    • ucho
      naopak, jsou hloupí, že to nemají i jinde a patrně si to trochu uvědomují. steam je pouze další distribuční kanál, na kterém lidé nakupují. řada lidí nakupuje jen tam, pro ně by to byl pouze zisk navíc, žádná ztráta, zisk. tento zisk se však snaží vyměnit za to, aby někteří lidé začali nakupovat i u nich... a jestli se jim tahle strategie vyplatí ukáže jen čas.
      většinu lidí samozřejmě zlomí, ale není to úplně ta ideální cesta k tomu, jak si získat zákazníky. Social Club byl taky k prdu a jen nutné zlo. Origin je zatím pro většinu lidí nutné zlo.
      • to byl i Steam a jak si všichni zvykli. Zvyknou si i na Origin. Nemá smysl podporovat jen jednoho distributora a dopřávat mu tak výhradní zisky.
        • Jenže v době Steamu tu nebyla konkurence. No a taky někdo si prostě už vybral, že si chce kupovat hry na Steamu, a má tam celou sbírku. Teďka do toho přijde Origin a nutí je zase k další službě...Podle mě celkem odvážnej krok na to jakej je Steam gigant, ale nic by jim neuškodilo kdyby to prodávali i na Steamu
        • V tom textu se píše, že "ME bude k dispozici od mnoha online distributorů", takže nejen z Originu, není to jako s SWTORem, ten byl Origin exkluzivní.
        • ucho
          ano, samozřejmě, že si řada lidí zvykne a většina lidí ho kvůli té hře nainstaluje. jde ovšem o to, jak se k tomu budou lidé stavět. jestli to bude služba pro lidi nebo služba pro ně. nemělo by být cílem, aby ho lidé užívali rádi a rádi ho navštěvovali? aby to pro ně byla služba? takhle už to má řada lidí se Steamem, protože jim něco nabízí. Stejně jako lidé rádi na Steamu nakupují. To že to nějaká hra vyžaduje ještě neznamená, že se z toho stane úspěšná služba... a ty výhradní zisky zas tak velké nebudou, tu hru by prodali tak jako tak. a se Steamem by patrně prodali ještě víc kopií...
  • FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.... a stejne predobjednávku limitovany nezrusim :D
  • Erien
    Taky Origin neoslavuji, ale hru určitě koupím. Na ME 3 se hodně těším a tím, že bych ji nehrál bych ochudil maximálně tak sebe. I když Origin prý kontroluje PC je mi to celkem šumák, to dělá i Microsoft a jiné firmy taky.
  • EA ze svojí politikou co se týká mazání vašeho právoplatného obsahu se mlže jít zahrabat. Hold když to nejde bez orgin tak to půjde Warezem sorry chlapci ale zajíce v pytli kupovat nehodlám.
    • A co má prosím tě být ten zajíc v pytli? Origin si klidně můžeš stáhnout, jestli si někdy hrál něco od Bioware (ME2, DA2), tak už máš účet a hra samotná se přítomností originu určitě nezmění (maximálně ti přibudou bonusové předměty, ale ty vlastně nemají s klientem nic společného)
      • 1) Zajíc v pytli je synonymum k tomu že kdykoliv mě Origin může hru smazat ( myslím že poslední ujednání bylo dva měsíce neaktivity? ) Kupodivu mám ME2 nebo DA 1 ( přes steam) ale DA2 ne protože je to shit:) Snad vše vysvětleno.

Měl jsem dobrou vůli si koupit tuhle hru..mám rád sérii ME ač nesouhlasím se změnami ve dvojce o proti jedničce, ale příběh se mě líbil. Nehodlám si ale instalovat Origins který mě bude ČUMĚT do toho co dělám, kde jsem a už vůbec nebudu riskovat to že mě někdo smaže hru co jsem si koupil.
  • Cahir
    Upřímně mi moc hlava nebere, že je většina z vás zde ochotná se vykašlat na svojí oblíbenou sérii. Origin mě také neláká, ale jelikož jsem fanoušek, co jiného mi zbývá? Hoši, máte můj obdiv i opovržení zároveň.

Může mi nějaká dobrá a znalá duše nehystericky a poučeně vysvětlit, proč je ten Origin takové zlo?
    • john.linhart
      EA also uses its own proprietary analytic metrics tool and other third party analytics technologies to collect non-personal information when you use our online products and services and/or play our games on your PC, game system and/or mobile device. These tools and technologies use server log files, web beacons, cookies, tracking pixels and other technologies to collect and analyze certain types of information, including cookies, IP addresses (including for purposes of determining your approximate geographic location), mobile or other hardware device ID or other device identifiers, browser types, browser language, information passed from your browser (if any), referring and exit pages, and URLs, platform type, the number of clicks, information about your media, peripheral hardware, software and/or applications installed on your machine and/or device, domain names and types, landing pages, pages viewed and the order of those pages, the date and amount of time spent on particular pages, other Internet and website usage information, game state and the date and time of activity on our websites or games, information about how your game is used, including game metrics and statistics, feature usage and purchase history, as well as unique hardware identifiers such as MAC Address, mobile unique device ID (if applicable) and other similar information.
      • Steam to má taky,ale je tu jeden rozdíl. Ten se Vás ptá, zda chcete informace odeslat, dokonce před odesláním můžete vidět seznam aplikací, které to eviduje. Ovšem EA jde opravdu daleko...
      • Přišpendlikujte někdo tenhle výtažek z ustanovení Originu na zeď ať tu nejsou furt takové blbé otázky..
      • *8* Očividně žijí v iluzi že licenční smlouvy nikdo nečte. Obávám se, že jestli je podmínkou pro hraní ME3 odsouhlasení něčeho podobného - ať si trhnou nohou.
      • Cahir
        Jestli je tohle pravda, tak je to celkem vostrý...
        • No píše to EA, takže hádám, že to pravda bude. *3*
      • Nečetl jsem to celé, ale stačí vám to?? Já jim tady nebudu dělat šaška. Ať si to strčí za klobouk.
        • No je tam hlavně "non-personal" a je mi popravdě úplně jedno, jestli ea ví. kam si v originu klikám (k ničemu jinýmu pravděpodobně stejně nemají přístup, v paměti určitě ne). Dělají to všechny firmy, jasně, někde by mělo být zatržítko jako ve winech, třeba ho tam EA dodá a bude pokoj.
          • Ty jsi blázen! Ty máš nad sebou vypsaný seznam téměř všech míst, kde je vůbec možno se do tvého PC podívat a pod to si dovolíš napsat, že tam je poznámka Non-Personal, tak je to v klidu. Tak to dík za takové uživatele *1*
          • V Originu?? Halóó, oni mapují tvůj pohyb po PC, tvoje programy a dokonce i internetové stránky. Za chvíli budou vědět, kdy chodíš na WC a kdy si dáš šlofíka.
          • Cahir
            Informace o tom, na jaký chodíš stránky, ti přijdou jako "non-personal"??
    • Proč by měl být o tolik větším zlem než jakýkoliv jiný program šmejdící v počítači a odesílající kdovíkomu kdovíjaká data netuším. Za sebe mohu říct, že si dvakrát rozmýšlím kterému programu povolím přístup přes firewall - jenže v případě většiny her prostě nejde jinak.

Někde jsem zaslechl, že skenuje složky v nichž předpokládá výskyt her (proč jednoduše nanakoukne do registru mi je záhadou).
    • Velmi rád ti to povím.
      1. Já Mass Effect sérii neopustím, dokonce si to i koupím, ale cracknu to.
      2. O Origin. Mně osobně by ani nevadilo nainstalovat to, stejně už mám Steam, GFWL atd., ale největší problém je v tom, že Origin sbíra informace o tvém počítači. A nejen to. Sbírá co děláš, jaké programy využíváš atd. a teď si nejsem jist, ale možná to i odesílá na vzdálený sever EA. Já opravdu nechci mít v PC program, který mapuje mě, moje programy a aktivity. V tomot případě Warezáky naprosto chápu a v tomto ojedinělém případě je tato krádež opodstatněná, ale já jsem natolik dobrá duše, že to jen cracknu.
      • Pokud nehraješ hru, lze origin mít stále vypnutý. A i když hraješ, je možné hned po spuštění hry origin vypnout. Nevím, jestli je to možné u všech her, ale u té co hraju, to možné je.

Co se týká té věci kolem shromažďování dat, šlo výhradně o právní úpravy licence. Dnes už je to zcela jinak a právní úprava licence se dost podobá té ze steamu. Mimochodem, nevím o tom, že by Origin reálně sbíral důležitá data z PC. Šlo tedy výhradně o to, jak budou a jak byly napsány ty paragrafy. Díky mohutné kritice musela EA ustoupit a licenci (nebo jak to nazvat) změnit.

Mimochodem, řada programů má naprosto nehorázdné licenční ujednání. Myslím si, že by se na to jednou měli právníci z Evropy podívat.
      • Já v tomhle třeba warézáky vůbec nechápu, co tak znam, tak většina lidí si do PC warezem natahá horší sra*ky než nějakej Origin. Já to beru tak jako ty, mam v PC Steam, GFWL, Social club, nějakej Origin mě nezabije. EA si tak max. může dělat statistiky o pirátech, víc asi neudělaj ať jim origin pošle cokoliv. Navíc doufam, že stejně jako u Fify, nebo BF3 najdu na aukru produktovej kod za nějaký 400, takže aspoň ušetřim :)
      • Erien
        A myslíš, že Microsoft nesbírá tvoje informace? Navíc opravdu někoho v EA zajímá co každý jejich uživatel dělá, to by tam chudáci nedělali nic jiného, než se hrabali v milionech dat.
        • Souhlasím, to že nějakej blb (nechci nikoho urazit, ale jinak se to říct nedá), napíše aplikaci "stahovací klient", která dělá blbosti typu "skenuju soubory v programdata", tak bych toho člověka na hodinu vyhodil. Vím, že to asi bylo ze strany EA úmyslné, i když teda nemůžu příjít i po dvou dnech přemýšlení na to, k čemu jim jsou nějaké informace z ProgramFiles, ještě k tomu, když se ty data skoro určitě nedají zpracovat kompletně automaticky.

Měli bychom se možná bavit o tom, že Origin je fakt špatně optimalizovanej (taky se vám všechno při přihlašování zasekne??), ale je to jenom beta, takže jestli se někdy dočkáme plné verze, tak snad tyhle chyby odstraní.
        • 1) Doufám že ne.
          2) I kdyby to člověk nusel strpět od jednoho, neznamená to že to musí strpět i od jiných.
          • Milionová reakce. /ode mě máš bludišťáka *15*

Co dělat proti MS, že jo... když to má člověk jako OS, Steam mi nabízí až moc výhod a služeb na to, abych ho nepoužívál. Ale co mi nabízí Origin? V podstatě nic, děkuji.
        • Možná ano, možná ne. Ale rozhodně jsem natolik při smyslech, abych neinstaloval do svého počítače spyware a ještě souhlasil s tím, že mě může sledovat. Oni si to dělají sami, hodně lidí to prostě nekoupí.
      • To můžu a Smejki potvrdit... Někde jsme se o tom tady bavily...

http://imageshack.us/photo/my-images/641/unledfvi.png/
    • ucho
      Všechno nové je na začátku většinou zlo. Všechno co vypadá jako nepotřebná věc k fungování něčeho dalšího je zlo (z toho důvodu stále řada lidí zavrhuje Steam). Origin je ještě mladý na to, aby ho lidé brali. Navíc na počátku trpěl tolika porodními bolestmi, že k němu lidé nemají příliš velkou důvěru. A za další je zde situace, kdy si kupuješ hry jen digitálně. Řada lidí má Steam, pak ještě kupříkladu GOG. Každá tato služba má co nabídnout. Origin mezi ně zatím moc nepasuje, protože na to jde EA špatně. Kvůli té jedné, dvěma hrám si velkou popularitu nezíská. V budoucnu možná prorazí, ale je to EA a ta má katastrofální obchodní politiku (obzlášť pro našince), kdy cenu většiny svých her umí držet nahoře roky (až na pár výjimek). A proto ještě bude nějaký čas Origin vnímán jako fuj *5*
      • Valve měla pro Steam na začátku CS 1.6 (to možná ještě ani nebyl steam) a potom HL 2. Bez funkčního steamu (tenkrát ještě BEZ offline módu) HL2 nešel hrát. Na Originu je her celkem dost (jak od EA, tak od jiných) a dokonce už v beta fázi obsahuje offline mód. Jenom ty ceny by mohly být trochu lepší. I když na nich moc nezáleží, když se dá aktivovat koupená krabicová verze, nebo verze koupená na steamu (aby toho měl člověk v tom originu víc...)
    • Tak třeba já si nic na Originu nekoupím protože zasádně nechci mít hry roztahané po tisící manažerech. Mám Steam a nikde jinde to mít prostě nechci. Jo eště pak klasické DVDčko bez manažera, ale něco nového instalovat? Né, díky. A to ikdyž je to moje oblíbená série, moje peníze hold půjdou do jiné značky.
      • Cahir
        Jestli je to jenom tohle, tak asi zas tak velký fanoušek série nejsi.
        • Tak to aby se šel, chudák, zastřelit... *4*
        • J to přiznávam, že mám i oblíbenější hry, nicméně první dva díly vlastním a kdyby to distribuovali jakkoliv jinak tak i třetí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit