Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Amim
    No, jako stejně si to koupím, nicméně nadšenej teda moc nejsem. Nemám s Originem vůbec, ale vůbec žádnou zkušenost, a ani žádnou nechci.
  • Tak nekupujem ale vyuzijem po dlhom case sluzby warez..
  • warezaci si najdou vymluvu vzdy bud ze to ma ochranu, nutnost pripojeni k netu ( toto me vzdy nejvic rozesmeje xD), steam, origin, cena, ......
    • Chataři *1*
  • Hraju sice na konzolich, takze osobne se me to nedotyka, ale mam pomerne hruzu z toho, ze Steam se stal synonymem digitalni distribuce. Na jednu stranu je mi lito PC-ckaru, ze si nezahraji treba dobrou hru jen kvuli Origin, ale sem aspon rad, ze Steam nema monopol na uplne vsechno. Konkurence je treba.
    • Souhlas, ja osobne jsem take nadsen, ze se konecne nekdo odvazil jit proti Steamu. S konkurenci ale opatrne. Jestlize EA bude sve velke hry prodavat na Originu a na Steamu ne, tak se nejedne o konkurenci, nybrz jen o dalsi "mini" monopol. *4*
      • eeeee
        A pusti valve svoje hry na origin? A co skyrim, pujde hrat pres origin? Ne, monopolu se neda konkurovat jinak nez monopolem. Valve zadnou spolupraci a delit se o sve zisky nechce. A nuti treti strany aby pres nej distribuovali vsechno, tedy i dlc, patche a za vsechno si valve bere provizi.
    • Konkurence je treba, kdyz ta dominantni sluzba stoji zaprd...Steam ma nevyhodu v zakladnich nezlevnenych cenach (ktery ma Origin ovsem casto horsi, tady jsou na tom lip stranky jako GMG), ale jinak me moc nenapada, ze by mel nejaky hodne omezujici mouchy, co konkurence nejak extra vylepsuje...
      • Ano, kdyby neměl Steam ty svoje slevové akce, tak si snad ani nedokážu představit, že bych si tam vůbec něco koupil. AAA tituly, které na Steamu mnohdy dostanou 33%-50% slevu se až tehda vyrovnají naším Lokálním internetovým/kamenným obchodům.

Naštěstí je tam těch slevových akcí tolik, že si prostě stačí počkat.
      • Tak z patra me napadaji dve. Pro mene dulezite vyvojare je docela problem projit schvalovanim na Steamu a kolikrat se tam jejich hry ani nedostanou bez udani duvodu, proste Steam nechce. A za druhe je docela problem na steamu neco reklamovat, hra co nefunguje, nejde aktivovat, spustit, nejede cestina (pro nas v Evrope napr., zvlast v mene dulezitych zemickach, jako je nase).,
        • No me se zda ze naopak Steam vychazi indie scene velmi vstric, koukni kolik her tam je, a kolik vyvojaru dosahlo diky Steamu velkyho uspechu. Xbox live je podle me opruz, tam jsou omezeni, Steam ani ne, cetl jsem ze nejaky hry neschvalili, ale to byly vyjimky...

Pokud hra nejde aktivovat pres Steam, support to vyresi, pokud hra nejede, vetsinou to neni Steamem (pokud to neni takovy to ze nejsou dostupny servery, coz je chyba Steamu, uznavam), cestina zalezi na distributorovi, jestli ji tam da - treba Warhammery ji maji, ale Mafi 1 ne, protoze se na to 2K vykaslalo *3* CO se tyce reklamaci, rika se z Steam nevrci penize, ale neni to pravda, da se to a uz se mi to parkrat povedlo -> koupil jsem hru, ktera byla zlevnena o par dni pozdeji, vratili mi penize. Nebo jsem omylem aktivoval hru, co jsem chtel dat kamaradovi - vratili mi ji zpet, takze asi tak *4*
          • BTW cerstvy dukaz z indie sceny http://indie-fund.com/2012/01/q-u-b-e-recoups-investment/
        • ucho
          uveď příklad takové hry, celkem by mě to zajímalo.
          • Co si pamatuju, tak napr. jsem na tohle tema cetl rozhovor od kluku ze Cinemaxu. Urcite se to da jeste vygooglovat.
            • ucho
              Robotron3: je logické, že hry budou procházet schvalovacím procesem. a vzhledem k tomu, co všechno je na Steamu za hry, to nemůže být se schvalováním žádná tragédie... tenhle článek jsem kdysi četl taky a nedávám mu rozhodně žádnou váhu...
            • tubik: Ano, to je presne ono...
            • Jako sorry, ale fakt si nepamatuju kazdy detail, co jsem kde cetl. Hru kterou jsem nehral, atd. Nepamatuju se jak se jmenovala.
            • ucho: Mysli asi tenhle clanek http://cinemaxblogguje.wordpress.com/2011/01/28/digitalni-prokleti/

"Přestože máme již tři hry v nabídce Steamu, nemáme od Valve žádnou garanci, že vydají i další. Každý titul prochází schvalováním, po několika týdnech dostanete jednoduchou odpověď ano/ne, bez jakéhokoliv vysvětlení, proč ne. Za poslední tři roky nás Valve odmítlo několikrát. Bohužel je to jejich právo, s tím se nedá nic dělat."
            • ucho
              uveď prosím tu hru. Cinemax tam své hry má...
  • Mayuri12
    Origin to je sra*ka člověk pustí origin to mu zapne internet a pak až může pustit hru nebo to tak je u B3 jak je to u jinejch her nevím ale je to děs. Ale hru si koupím počkat výjde bez český lokalizace hmmm ale i tak ME 3 musím vlastnit
    • Vam vadi, ze origin potrebuje internet? *1*
      • Mayuri12
        ne ale je to dost směšný pustit origin pak internet pak hru i steam používá internet ale ne tak stupidně
  • Harshday
    Takže si to koupím na xbox.*1* Každopádně lituji ostatní hráče na PC.
    • Taky asi koupim XBOX, ale litovat PC hrace nemusite. Origin totiz neni zadny "evil monster", to jen lidi maluji certa na zed. *4*
      • Harshday
        To ovšem ano, ale v PC už mám steam a k GTA social club(nevím k čemu to je, ale bez toho prostě nespustím). Nabalovat další soft se mi ani trochu nechce. *4*
        • ucho
          mám dojem, že nutnost social clubu ke spuštění byla už v posledním patchi odstraněna.
          • Harshday
            To jsem netušil, díky za info *3*
        • A proc se Vam vlastne nechce? V cem je problem? Toho klienta preci stejne jako Steam muzete pustit az v momente, kdy chcete skutecne nejakou hru hrat. Nechapu *4*
          • Problém je Origin. Je to prostě spyware a ne že ne. Věřit výrokům správců Originu je asi stejná blbost, jako říci, že Standa Gross nic neukradl.
          • Harshday
            Těžce popsat, prudí mě velké množství zbytečných programů v PC. Těžko se to vysvětluje. Čistě můj problém. *3*
            • Harshday
              Foxe: To nucení bych přirovnal k různým toolbarum, člověk si kolikrát nainstaluje soft a rovnou s ním toolbar bez jakékoli možnosti volby. Ovšem toolbaru se dá zbavit, originu asi těžko *7*
            • Nejen váš. Steam, R* Social Club, Games for Windows, Origin, začíná se to kupit a mě osobně se to nelíbí ani trochu. Každá z těchto služeb má naše osobní údaje, ke každé si musíme pamatovat heslo, každá z nich může být hacknutá... říkejte mi paranoik, ale nebylo to potřeba před pár lety, není to potřeba dnes. Osobně ani nevím, co R* Social Club, nebo Games for Windows vlastně dělají, k čemu jsou dobré. Ještě budeme vzpomínat na ty časy, kdy stačilo vložit CD, nacvakat 20 znaků, 3x zmáčknout next a hrát ...
  • Hezky řečeno...!
  • No...já to stejně vidim na koupi -) crack -) patche -) cracky...kvuli jedný hře si nebudu zřizovat origin, leda, že bych šel ještě do BF 3 ale to uk¨áže až čas
  • nechapu ze kvuli originu si hru tak kvalitni hru nekoupite a hlavne ze to stahnete dmnce no mozna ze sopa je dobra cesta ted se jim ani nedivim
    • RavenHolm
      Nic stahovat nebudu, ale ani kupovat. Proč? Jedničku a dvojku mám na Steamu a pokud mi nedovolí sí zkompletovat kolekci, tak jim na to hážu bobek.
      • RavenHolm
        All: Jde mi o princip. Steam mě jako jediná služba dokázal zkonvertovat z piráta na poctivě platícího zákazníka a proto tu službu mám jednoduše rád i když je dost věcí, které mi na něm vadí taky. Nemám rád, když mám roztahané hry po x službách a jediný ústupek jsem udělal u GoG.com, protože tam najdu hry, které jinde nejsou. Ve výsledku jsem pyšný na svou dosavadní kolekci her na Steamu a pokud mi EA neumožní si tam ME3 koupit, tak mají smůlu. A jak jsem psal zkouknu na YT jak to dopadlo (protože, mě to zajímá) a basta. Když se rozhodnou vydat ME3 na Steam (což se nestane), tak bez keců kupuji.
        • Souhlasim. A pokud uz teda kupovat hru nekde jinde, tak jedine bez DRM
          • RavenHolm
            Nebo tak.
            • Jestli jsem to pochopil správně, tak ME3 nebude mít žádný DRM, jenom ověření přes Origin :)

A jak jsem někde psal, EA/Bioware jednají s Valve, takže bych se určitě naděje nevzdával.
      • ja mluvil jen k tomu ze dost lidi tady rika ze to nekoupi kvuli originu ale hrat to stejne budou coz ... a to jsem warezak jak svina ale myslim ze u teto hry si to zaslouzi byt na policce
      • a) Můžeš si aktivovat ME2 na Originu. Je pravda, že ME1 z nějakýho mě neznámýho důvodu nemá na steamu cdkey a asi by stejně nešel na originu aktivovat, ale aspoň něco
        b) IMHO (a to bych si dovolil zdůraznit) se mi to nezdá jako důvod proto si něco nekoupit... za mě můžu říct, že je mi úplně jedno, jestli se mi něco spustí přes Origin, Steam, stáhnu to z GOG, nebo to mám v krabici (i když krabice nemám moc rád...), hra je to pořád stejná... ale jak jsem psal, IMHO
      • Tenhle pristup beru. Prvni rozumny nazor. Nechcete sluzbu, nekoupite.
      • No...já si to pořídim pro to, abych si to zahrál a né pro to...abych měl kompletní nějakou kolekci někde na parním serveru...
        • hrani her je prezitek, ted uz to staci jen kompletovat :D
          • Jo aha...nová doba .)))
  • Sakra, Origin neee :(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší