Přejít na výpis diskuzí
PC verze upířího DLC Dawnguard pro Skyrim je venku, ne v ČR
3.8.2012 | Petr Poláček
97 příspěvků
-
tady nekdo nespi pane polacek :D *5*
-
-
To nevíš, že ďábel nikdy nespí ? *15*
-
-
"We do everything we can to have our content available to all."
Nejlepší by bylo, aby si našli novýho vydavatele pro východní Evropu. -
Skyrim nejde koupit na Steamu od vydani zaroven nejde na Steamu koupit Rage a zaroven zmizely vsechny DLC k Batman :Arkham City tohle je vazne hrozny ty zamky regionu.
-
-
hlavne ten batman me stve, mam svechny dlc a harley quinn si dokoupit nemuzu :/
-
-
Me prave taky stve hodne ten Batman mel sem v planu si ho koupit se vsim a DLC zmizely takhle pockam na GOTY edici co vyjde v zari a budu doufat ze taky nebude mit region lock.
-
-
-
Jen abych tomu rozuměl - Skyrim jsem si koupil "krabicově", ale nainstaloval se mi do Steamu. Proč si tedy nemůžu ze Steamu do něj Dawnguar stáhnout (hraju v ENG)? *9*
-
-
Protože Cenega. Jednoduše chtějí aby jsi si kupoval od nich a ne přímo ze steamu.
-
-
Tohle je uhozené! Na Steamu je tolik (i veleúspěšných) her ke koupi a stažení, proč ne Skyrim??? Já ji kašlu na CZ verzi i na to platit jim za ni *10* .
-
-
-
Hlavne, ze na steamu maji High Resolution Texture Pack :)
-
-
Na Texture packu nebylo co překládat, takže to přes Cenegu nejspíš ani nešlo.
-
-
Porad nejak nechapu, jak funguje vztah mezi Bethesda - Steam - Cenega ?
Bethesda udela hru, ktera funguje pouze a jenom na steamu a pro prevaznou cast sveta se takto i distribuuje.. a pak je tu Cenega, ktera jako buldok trvdosine trva na exluzivni distribuci pro nektere evropske zeme. Nema pripraveny preklad, vubec nic.. a stejne hra bezpodminecne potrebuje steam pro svuj provoz.
Znamena to, ze Bethesda spolupracuje s Cenegou, ale komunikace je mezi nimi takrka nulova.. a steamu jako treti strane je to burt, takze proste hru pro vybrane zeme zamkne a at si to Cenega s Bethesdou vylizou sami ?
Doufam, ze jsem to jen spatne pochopil *7* -
-
jsi blíž, než by se ti líbilo
-
Ono to totiž vypadá takhle: Bethesda - 1C - Steam - Cenega, kde Bethesda a 1C určují, co jak bude. Steam i Cenega jen plní příkazy a neprobíhá mezi nimi žádná komunikace. Už se to řešilo mockrát :-)
-
-
DLC za 20 euro?? Za 15 bych to ještě zkousnul, ale 20 je moc. Dyť je to jak nová hra. Asi nechám plavat...
-
Nejvtipnejsi je ze 90% toho co tohle DLC pridava pridali i mody a mnohdy v pouzitelejsi formne nez zde. Viz talenty upira a vlkodlaka.
-
No a .. ehm ... kde se tedy dá dawnguard koupit ?
Na steamu je Skyrim nepristupny do ted ( mam nastesti krabicovku z obchodu ). -
-
Z ciziny se dá Dawnguard koupit v pohodě a nebo můžeš vždycky zkusit stáhnout nelegálně (třeba přes torrent), co jsem koukal tak už to tam je od včerejška i když jenom v angličtině. Já osobně hodlám podpořit Bethesdu takže kupuji, ale rozhodně ne od Cenegy.
-
-
Tím podpoříš přesně ty, kteří za to můžou, a obejdeš ty, kteří s tím nemůžou nic dělat. To je fér asi tak stejně, jako ten regionální zámek.
-
-
Cenega s tím může něco dělat. Jednoduše být připravená na datum vydání i kdyby s faktem, že čeština bude dodána dodatečně až bude hotová. *6*
-
-
To myslis jako krabickovku z ciziny? Nebo jak si to mam koupit, pokud mam tu Cenega krabickovku a chci hrat Dawnguard co nejdriv?
-
-
A ví někdo proč je vlastně na Steamu Skyrim nedostupný? Před týdnem jsem na steamu koupil v akcích plno her a na Skyrim jsem měl policeno taky a nebyl dostupný pro náš region. Jsem myslel, že to rozsekam.
-
-
Protože Bethesda a 1C a dohoda o exkluzivní distribuci ve východní evropě... :-)
-
Protoze Cenega.
Protoze Epic Fail preklad.
Protoze debilni marketing.
Protoze kdyby nebyl Skyrim v cestine, prodejnost u cechacku by klesla o 90%. -
-
Proc by mela u cechu klesnou prodejnost kvuli cestine? Znam spoustu lidi, co hraji hry v EN i kdyz jsou k dispozici v CZ. Ja si koupil Skyrim bohuzel byl v CZ ale na steamu jsem si zmenil jazyk na EN a jsem spokojen. Bohuzel ted asi nesezenu datadisk to vypada :D
-
-
Proč? Projdi si někdy diskuse třeba na XZone. Češi jsou bohužel poněkud zabednění falešní vlastenci, kterým se do cizích jazyků z nepochopitelného důvodu nechce. Že ty znáš spoustu (asi 10 lidí), kteří hrajou v angličtině na tom nic nemění.
-
-
Z nepochopitelnych duvodu...to, ze lidi nemaji cas a penize se jazykum ucit je pochopitelne a ne kazdy mel tu moznost studovat anglictinu na skole. A taky je spousta tech, co na to proste nemaji talent.
-
-
-
Preklad neni zase takovy fail. To spise obecne dialogy ve Skyrimu jsou proste trosku jednodussi. A neverim ze by nejak klesla prodejnost bez CZ. Neoficialni cestina do hry by uz nejspis byla davno na svete.
Ale jinak souhlasim ze omezeni prodeje dle regionu je fail. Cenega uz tolikrat neco pokazila,ze verit s eji rozhodne neda. -
Cenega mala dat na vyber - bud si kupis pocestenu verziu (a pretrpis vsetky jej "benefity") alebo si mozes kupit normalnu obycajnu anglicku verziu (pre mna - za mna aj keby ju furt distribuovala Cenega), na ktoru by si mal vcas DLCka, na ktorej by ti fungovali mody, ktora by nemala sprznene preklady atd...
Ale Cenega si zrejme mysli, ze "ked nasrat, tak uz vsetkych a poriadne". Chces Skyrim?Tak len nasu verziu a len v krabici. To je fakt na palicu toto...
Ano, ja viem, ze im ide len o prachy, ale takto si postve proti sebe drvivu vacsinu fanusikov Bethesdy.
Vzhladom na to, ze uz nehravam tak casto ako volakedy, mozem si dovolit ozeliet vsetko, na co Cenega siahne a bude to moj maly osobny bojkot. -
-
Cenega by to tak asi i ráda udělala, ale dohoda není mezi ní a Bethesdou. Navíc, zkuste si něco domluvit se Steamem jen pro český trh (např. abyste z prodejů české verze na Steamu měl nějaké provize) - to prostě nejde, český trh pro ně není dost zajímavý.
-
co sem pochopil, tak cenega dela na ceskym prekladu a pravdepodobne se jako vyhradni ceskej distributor dohodla, ze verze bez volitelny cestiny se tu proste distribuovat nebudou? nebo jak? Ono mezi nama, sice to nepujde sehnat na steamu, ale urcite to nejak udelaji, aby se to prodalo, sice ne hned, ale udelaji... Mimochodem ceny steamu pro nas region taky nejsou zrovna ferova vec, treba libry se na dollary normalne prevadi, ale euro ne, takze to v krabici bude dost mozna i levnejsi a lidi to muzou brat jako normalni datac... Co ze je za problem, krome toho, ze to nebude k mani hned prvni den?
-
-
-
-
-
Jak si to teda muzu koupit, pokud to neni na steamu a cenega to neprodava? Kdosi tady psal, ze nejak ze zahranici, muzete to upresnit?
-
-
Domluvit se s někým ze "Západu" přes Steam, ať ti to koupí jako dárek, povětšinou se platí předem přes Paypal.
-
-
Nemusi to byt US, ale jsou tam z vetsiny nejprivetivejsi ceny na Steamu (Rusko ma tedy lepsi, ale vetsina her se neda bez ruskyho VPN spustit), UK je taky dobra volba, protoze tam na vetsinu her neplati 1₤ = $1, tak jako tady v EU 1€ = $1, s vyjimkou urcitych indie her a her od Valve. Horsi ceny nez EU Region uz ma jen Australie, ale to uz je off topic. :D
Podstata je, ze je potreba znat nejakyho cloveka z urcityho regionu, kde ten Skyrim neni zablokovanej a je ochotnej s tim pomoct.
-
-
Taky by mě to zajímalo
-