Přejít na výpis diskuzí
Petičníci se dočkali, přijde Mass Effect 3 : Extended Cut
5.4.2012 | Aleš Smutný
379 příspěvků
-
Promin, ale tohle je jedna ze zasadnich veci kterou slibovali že tam bude. A taky tam v prubehy cely hry je, takze to slo udelat. Akorat na tom konci se proste neprojevi absolutne nic. Ani chodici Elcor tank nam neukazou :-(
-
Vliv to mělo v průběhu hry. Např. pokud jsi nechal/nenechal postřílet radu se projevovalo v druhém dílu ve vztahu různých ras vůči tobě. Zabítí/nezabití Wrexe má vliv na přežití Modruna Soluse a celkové řešení genophage v ME3, pokud někdo nepřežil sebevražednou misi, ovlivnilo to průběh misí v ME3 nebo některé mise úplně chybí (případně kvůli tomu zemřou některé vedlejší postavy). Část odpovědí k alternativní rozhodnutím ti taky poskytne oficiální průvodce hrou. Takže vliv to mělo, jenom o tom nevíš.
-
1. Rozdíly tam jsou. Pokud minimálně hraješ tak, aby ti nikdo během jedničkya dvojky neumíral, už to ti dává základ 215 bodů. Potom když dohraješ všechny DLC z ME 2 dalších 200 bodů atd. Chtělo by si o tom něco zjistit.
2. Nezapadá? A dvojka pro mě záchranou celého týmu, posádky Normandie SR2 a zničení KOlektorů končí špatně? Jednička záchranou Rady a zabitím Serena a zničením Vladce končí špatně? Jde vidět, že ME jsi viděl akorát z rychlíku.
3. Co to kecáš za nesmysli? Příkladem je záchrana Rachni, smazání Heretiků, záchrana Wrexe, když ti přežije Thane, máš udérné salarianské komando i po útoku na Citadelu, jednotliví členové ti přidávají body do útoku. Smazání dta genophage.
4. Namíchnout? Ne to jenom znamená, že kecáš blbě jako oddělení EA. -
Hmm, napadlo tě někdy, že by sice bylo hezké aby každé tvoje rozhodnutí mělo nějaký dopad, na stranu druhou jsou ale tvoje rozhodnutí (nebo velká část z nich) tak "drobná" v porovnání s tím co je boj proti smrťákům, že se prostě neprojeví? Co na tom, jestli jsi ve vztahu s Liarou nebo Ash. Co na tom, jestli jsi zachránil radu nebo ne, co na tom, jestli jsi nechal "brouky" jít nebo ne, co na tom, jestli seš hodnej nebo zlej... Ve výsledku si myslím, stejně jako v reálném životě se to všecko netočí kolem tvojich rozhodnutí. Ty většinou můžou změnit nějaké dílčí věci, nějaké drobnosti ale celek moc neovlivníš. Tak jako v životě...
-
!!!!SPOILER!!!! tech koncu je tusim dokonce snad 24 :-)
Zakladni varianta je:
- Synteze stroju a lidi
- Ovladnuti stroju
- zniceni stroju
Tyto jsou hlavni konce, nasleduji pak dilci casti jako:
- Zeme je znicena / Zeme neni znicena
- Shepard prezije / Shepard neprezije (v jednom jedinem muze prezit)
- Normandy je vyplivnuta ze skoku na puste planete s Jokerem a posadkou/EDI (synteza)
- jeste neco beztak :-) http://www.ign.com/wikis/mass-effect-3/Endings -
Reakce na Broecz. už mi to nebralo vlákno:
To je právě to, co mi v konci chybí, aby mi dával smysl. Nějaký ten vyšší nebo prapůvodní důvod, proč Reapeři dělají to, co dělají. Prostě mi do vyznění hry nesedí spekulace "zcestné logiky umělé inteligence" - pak by snad žádný hráč neměl důvod zakončit hru modrým nebo zeleným způsobem. Mě napadlo například to (samozřejmě taky spekulace), že se Reapeři bojí, aby organici jednou nevytvořili tak promakanou AI, která by ve finále zničila i samotné Reapery. Jenže to zase nedává smysl - Reapeři by v tom případě přiletěli až tehdy, když by viděli, že se nějaká AI dostává ve svém vývoji na nebezpečnou úroveň. Z toho konce mi není jasné, proč mají Reapeři důvod zachovávat život, proč organiky "sklízejí", když by jim stačilo je prostě všechny zabít...
Btw. touhle konverzací rozhodně nezamýšlím žádny flame nebo hádku, jen jsi první v diskusi, který ten konec hájí nějak konstruktivně a já se tak snažím ho pochopit :) -
2 Killer: Javik (ten Prothean) mimo jine rikal, ze kdyz k nim vpadli Reaperi, byli prave Protheane ve valce (Nebo tesne po valce? Uz si presne nevzpominam.) se svymi syntetiky a byli tim oslabeni. Takze vztah syntetiku s organiky je dlouhodoby problem a da se predpokladat, ze se vyskytuje pravidelne v kazdem cyklu. Vyvinuti syntetickeho zivota se da pokladat za logicke vyusteni technickeho pokroku kazde civilizace. My se dnes o to samozrejme pokousime take, ale jsme jeste hooodne daleko od cehokoliv, co by se dalo oznacit za umelou inteligenci.
A zadne zakazy tomu nepomuzou. Vzdy se najde nekdo, kdo to zkusi (vid. Cerberus). A pak uz je podle mne jenom otazkou casu, kdy syntetici nakonec dojdou k zaveru, ze organici je jenom obtezuji, omezuji, ci dokonce primo ohrozuji jejich existenci a rozhodnou se je zlikvidovat, nehlede na par jedincu, kteri s nimi treba i sympatizuji. -
To bych neřekl. Znám takových lidí víc, jenom nemají chuť a sílu se dohadovat s notorickými stěžovači. Nemluvě o záplavě mínusek, kterou dostane každá rekace zastávající se konce. Mrkni se třeba na Fight Club speciál k ME (http://games.tiscali.cz/video/fight-club-special-o-serii-mass-effect-59028). S většinou názorů o konci se tam můžu ztotožnit... konec se mi nelíbil na 100%, určitě mohl být úžasnější, bombastičtější, ale jeho myšlenka je správná.
-
Já ty konce znám. Už jsme je s "komunitou" na hofylandu projeli všechny.
-
Prosim upresni bod 3. Jaky vliv melo, ze Vrex nezemrel? Aha, zadny. Jaky vliv melo, ze jsem nepostrilel vsechny infikovane kolonisty na Ferosu? Aha, zadny. Jaky vliv melo ze jsem nechal zit radu? Aha, zadny. Jaky vliv melo, ze mi vsichni prezili sebevrazednou misi? Aha, zadny.
A ty jsi opravdu jasnovidec, kdyz vis, jak me rozhodnuti ovlivni svet po konci. Ja to teda nevim. Ale tusim, ze polovina galaxie chcipne hlady, zejmena Krogani, ktere jsem vylecil z genophage a ted se budou mnozit na radioaktivni skale az nakonec pozerou sami sebe, protoze nic jineho k jidlu tam nemaji. -
čím víc tím líp, ale podle mě k těm nejfatálnějším se dostane člověk jen když to hraje s prominutím jako prase :D úmyslně se nedostaneš k tomu, že všichni všude umřou :D většina se to snaží hrát tak, aby se dostali k happy endu a nakoneci si všichni podají ruce a poplácají se po ramenou a já osobně jsem rád, že to tak není :)
-
x_ander: Třeba tak byly před milionem let naprogramováni nějakými organiky. Jenom si "ochranu organického života" vysvětlili po svém. Podobně zcestnou logiku měla třeba umělá inteligence ve filmu "Já, robot".
-
Jj, presne. Muj dalsi oblibeny http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2012/076/d/3/mass_effect_fail_by_akael-d4t0nrx.png
-
Dokud tam nebude konec kterej bude odrážet všechny má rozhodnutí od začátku série tak nebudu spokojenej...
-
Konců je tuším 6:
1) Země a všichni syntetici (včetně Reaperů) jsou zničeni. Shepard zemře.
2) Veškerý život na zemi je zničen, ale planeta přežije. Všichni syntetici jsou zničeni. Shepard zemře.
3) Všichni syntetici jsou zničeni a Shepard zemře.
4) Všichni syntetici jsou zničeni a Shepard přežije.
5) Z Sheparda se stane Reaper a bude kontrolovat ostatní Reapery.
6) Proběhne syntéza a v galaxii zavládne mír.
To jsou konce s oficiální Mass Effect 3 guide. Zájemcům můžu napsat i kolik potřebují bodů War Assets pro jednotlivé konce :-) -
Broecz tady asi jedinej celou serii pochopil.. +1 *3*
-
jedním, slovy jedním, číslem 1....konec může být ve finále jen jeden, ano je to ten, který si vybereš, ale nemůžeš skončit příběh dvěma či třema variantama najednou, no ne? ;)
Každopádně kdyby vymysleli víc konců, a byl by vybrán automaticky dle tvého rozhodování v průběhu celé série, ušetřili by si autoři otravování ze strany....těch dalších :) -
co tahle si počkat na dlc?
ale co si budeme namlouvat lidé jsou dycky přesvědčeni o své pravdě či o té, která jim přijde nejlepší, a nikdo jim to nevymluví ;) ani tvůrci hry a jejich konců :D -
1) Flotilu můžeš mít silnou i když jsi hrál jenom třetí díl (protože v 1 a 2 stejně nikdo neposlouchal varování před Reapery). Osobně jsem měl sílu flotily 7060 x 100% (obtížnost Hardcore + jsme hrál předchozí díly).
2) Happy end nezapadá do celého vyznění hry. Většina filmů konční happy endem a ME je díky tomu příjemným osvěžením. Což neznamená že končí špatně, jenom to není 100% happy (ale na to tě připravuje celý průběh ME3).
3) To co jsi celé 4 roky dělal vliv mělo, ale ne v globálním měřítku. Když to uvedu do extrému: To že potkáš kámoše a půjdete spolu na pivko nezmění mezinárodní politiku. Tvoje rozhodnutí v průběhu hry tak nemusejí mít přímý vliv na konec, ale ovlivňují ten svět a co se v něm bude dít po konci ME3 (genophage, přežití Rachni apod.). Ano, do mise v Londýně mohli vložit animace s konkrétní pomocí od War Assets co jsi získal, ty mi tam chyběly... ale na tolik, abych si tím nechal pokazit zážitek.
4) Zvracecím smajlíkem mě nijak nenamíchneš :-) -
Mě na tomhle všem vadí fakt, že mi nedává smysl, proč syntetikové (Reapeři) vyhladí organiky, proto, aby nesvotřili jiné syntetiky, kteří je vyhladí následně (viz. ten obrázek). Argument, že takhle uvažuje stroj (zachování života obecně, bez ohledu na ztráty) je hodně chatrný, ale budiž. Co je však nejdůležitější... PROČ to Reapeři (potažmo Catalyst) vůbec dělají? Jaký k tomu mají důvod? Co jim je do toho, že organici (možná) budou někdy zničení nějakými jinými syntetiky? Proč chtějí "zachovat život" organiků? Jaký je důvod toho, že cykly vůbec zavedli?