Přejít na výpis diskuzí
Piráti se zmocnili kompletní verze Crysis 2 a dali ji do oběhu
11.2.2011 | Petr Poláček
552 příspěvků
-
Ako som spomínal v príspevkoch včera, súčasný stav zákonodarstva je nemorálny, nespravodlivý a účelovo nasmerovaný. Je verejným tajomstvom, že veľké softwarové firmy lejú stovky miliónov eur do vlád jednotlivých štátov, aby podobné zvrhlosti prijímali.
Áno, zákon je taký, že ako náhle poruším obal a vyskúšam hru, nemôžem ju vrátiť. Toto už pirátstvo nie je? Nie, to už je fašizmus.
Aký je teda súčasný stav?
Spotrebiteľ si môže kúpiť hru- ako povedal "Ucho", musí byť setsakra inteligentný, aby poznal optimalizáciu, kvalitu príbehu, dĺžku hry atď. Ak sa na výrobe hry priamo nepodieľal alebo nie je herným publicistom, ostáva mu len dôvera v recenzie, ktoré sú (aká novinka) tiež platené softvérovými gigantmi.
Takže práva vývojára? Zisk, Dominium na trhu, právo na utajovanie kvality výrobkov? Fajn.
Práva spotrebiteľa? Ak sa obráti na predajcu hier s legitímnou reklamáciou kvality softvéru, jeho právom je ustúpiť. Žiadne vrátenie, žiadne reklamácie. Je tu predsa prezumpcia dokonalosti každej hry, načo reklamovať?
A "uchu" možno len závidieť jeho vyberaný vkus, že sa mu páčia všetky hry i filmy.
Koľko takýchto "úch" kupovalo napr. Black Ops???
A potom, že "piráti" môžu za úpadok PC scény... -
podle mě je zase nemorální co to tady zkoušíš ty, ostatní ochcávat a ojebávat a ještě to vydávat za něco morálního a na ně naopak křičet jak jsou nemorální když se právem brání.
A aby si se zklidnil, tak já nic takového nedělám, je to jen příklad, tak mi to necpi, hru si buď kupuju nebo stahuju a mažu.
Ty svým falešným moralizováním děláš vizitkou vskutku velkolepou. -
Prokrista mohl bys už dát pokoj? Ano, to, co děláš, je nemorální. Ten zákon je tam kvůli zbožní zničenému nebo jinému, než sis objednal, ne proto, aby sis to mohl vyzkoušet a vrátit. Od toho tu máš videoherní půjčovny. Chceš vyzkoušet a nevypláznout hned tisícovku? Půjč si to na týden za stovku.
A ocenil bych, kdybys, když už musíš takhle dělat čest českému národu, to dělal alespoň v soukromí a nevyřvával to do světa. Děkuji pěkně. -
ucho - když něco kupuji, tak chci vědět co produkt obnáší na 100%, stejně jako mi nestačí pro koupi auta vědět jak se v něm sedí, tak mi nestačí pro koupi hry vědět jaký je první level. I takové vysvětlení ti někdo může dát, to jen na tvou otázku proč by někdo vracel něoc co na 100% vyzkoušel.
Ten příklad se zabitím jsem uvedl pro jasnou asociaci s tím, že není důvod jako důvod, stejně jako někdo může mt pádný důvod proto, že vrátí nějaký produkt, tak stejně někdo má nějaký důvod proč někoho zabil, v obou případech je důvod vždy jiný, někdy nemorální někdy morální a oprávněný. Nepřekvapuje mě, že si to nepochopil, protože tvoje označení všeho co je na první pohled "špatné" za nemorální je víc než výmluvné. -
No alespon nejak sem ten herní průmysl podpořil, vím o hodně lidech co pařej jak zběsilý a žádnou hru si NIKDY nekoupili. Já ale předevšim mluvim o tom, že to někdo dá na torrent než ta hra vubec vyjde. To je to co me nas..lo. Jako myslím, že dyž si stáhnu Outcast, kerej už sotva někde seženu, tak tim nikoho o prachy nepřipravim. Ja novy hry vubec nestahuju
-
Stan: jaký máš důvod vracet něco, co jsi dohrál, tedy hra naplnila svůj účel a bavila tě... nedává smysl, aby někdo hrál a dohrál něco, co ho nebaví (ale lidé v tom očividně nevidí žádný rozdíl, klidně hru dohrají a řeknou, že nic moc, tam se jim nelíbilo to a to a tamto. proč to ale tedy hráli? není v tom žádná logika a pramení to z toho, že nemají páru, co si kupují - protože za to ani neplatí, tak to jednoduše neví).
co se týče tvé narážky na zabití v sebeobraně. tohle je v zákoně popsáno velmi přesně a je tam vymezeno i to, kdy můžeš zabít a kdy nesmíš. tedy je rozdíl zabít někoho v nutné sebeobraně a zabít někoho jen proto, že se bráním... (uniká mi smysl, co jsi tímto přirovnáním chtěl dokázat) -
Alcatraz - nemáš pravdu viz "audio a video nahrávky a software vracet v neporušeném originálním obalu."
Tak hovoří zákon, takže vratit samozřejmě můžeš. -
Nehledě na to, že nic neochcávám, jen využívám svýho práva vrátit něco co jsem vyzkoušel a z nějakého pádného důvodu vrátil. Pokud někdo systematicky tohle s hrama dělá, pak bych to označil za nermorální, ale ne když je k tomu pádný důvod, ty v tom ale koukám rozdíl nevidíš, pro tebe asi smrt jako smrt, když někoho zabiju v sebeobraně je to to samé jako když někoho zabiju abych mu ukradnul šrajtofli, bravo pane Morální.
Z obecnýho hlediska u mě paltí "radši ochčiju systém než aby systém ochcával mě." -
P.S. s takou žalobou by si na sude neuspel resp. vyhral by to ten predajca hry
-
to sa nevztahuje na dusevne vlastnictvo.
-
v cajku říkáš ty, já říkám "ochcávání systému" :)
(bylo tady takové moto, co na to sedí rovněž: kdo nekrade, okrádá rodinu)
a o moje zdraví se jinak nemusíš brát, je v perfektním stavu ;) -
GLOWI - sorry, ale zahrát si něco bez placení je vlastně posvěcené i zákonem viz možnost vrácení produktů, které jsou koupeny pomocí prostředků na dálku, který je nadřazený nějakým podmínkám nastaveným od výrobce.
-
zeptal jsem se na názor a vyjádřil na něj svůj názor, tak se tak nerozčiluj nebo ti praskne cévka, ty zas totiž napadáš můj názor na tvůj názor a to je dost podivný, nemyslš? : )
Ano, je podle mě morálně správný, když koupím něco co jsem nemohl vyzkoušet a pak jsem to podle zákona zase vrátil, všechno v cajku, jak morálně ,tak podle zákona.
proč mám ten dojem, že 100% moralistům jako ty se vždycky nejvíc práší od huby?
PS. neregauj, nikdo tě nenutí, pokud zareaguješ, vyjádřím na tvé názory svůj názor, mohl by si začít brečet, že se tě to zase dotklo. -
hele, zeptal ses na názor lidí. já svůj názor řekl. chceš mě za něj ukamenovat, chceš mi ho nějak vyvrátit, změnit? pro tvoji informaci, ten názor je můj. že ty máš názor jiný je tvoje věc a já to respektuji, rovněž si o tom můžu myslet, co chci. to jsou také moje myšlenky.
nemusíš mě tady ale za můj názor napadat, chováš se pak jako fracek se soplem u nosu.
ty jsi prostě řekl, že je správné, že si koupíš hru, hru dohraješ a pak hru vrátíš a chceš za to vrátit peníze. ještě to považuješ za morálně správné, fajn. žij si v tomhle přesvědčení klidně dál, je to tvoje věc... (kdyby však byli všichni lidé tak "morálně čistí" jako ty, žádné hry by se ani nedělaly, protože by je nikdo nekupoval... proč, když je rád hraješ zadarmo) -
1. VSICHNI co si kupuji hry jako novinky vedi ze za par mesicu let budou stat ctvrtinu, jenze si je chteji zahrat HNED a proto zaplati plnou cenu. A potom jsou vychcankove jako Ty, co si hru ukradnou hned a zaplati az hra spadne na cene, cimz si zalepi svedomi a mysli jaci sou pasaci
2. Pokud se Ti nelibi podminky, za jakych herni firmy sve produkty nabizeji, tak je jednoduse NEKUPUJ ale ani NEHRAJ. Mas plne pravo si koupit co chces za jakych podminek chces, stejne herni firma si muze vybrat za jakych podminek bude hru nabizet.
Zadne pravo na hrani her v zadne charte zanesene neni.
NECHCES PLATIT? NEKUPUJ A NEHRAJ -
to jen tedy žasnu co ty všechno považuješ za nemorální, ještě štěstí že neděláš zákony, to by byly dosti fašounský zákony. Tohle je totiž aspoň zákon který naopak chrání spotřebitele, příjemná změna od zákonů, které chrání výrobce a prodejce.
Mno nic, jdu se stydět do kouta za ten vrácenej monitor tuhle, to bylo dosti nemorální ho vrátit. -
Tak už som pochopil, prečo je v poslednej dobe toľko hier na hovno. Možno keby títo
geniální superbohovia , čo všetko vedia a všade boli občas zostúpili z nebies a vypočuli si aj názor a nápady tých núl (či múl) (odvodene od slova mulica-len pre istotu ) tčo na nich robia
a hlavne aj tých núl čo si majú výplody ich geniality kupovať, tak by potom možno tých núl
videli na svojích bankových účtoch viac. -
14:46 ucho@tiscali.cz -> hlupa vyhovorka? vysledkom toho co som pisal je podpora vyvojarov pri vyvoji kvalitnych hier a odmietnutie podpory vyvojarov co robia nezmysly
-
ano, považuji za nemorální využívat něco, za co nezaplatím (a osobně bych chtěl vidět člověka, co by byl takovýmto způsobem tento druh zboží vracet...). ale doba je dnes taková, každý se toho druhého snaží dnes ochat. když je tady možnost, je to tak. a díky tomu vznikají stále nové a nové ochrany a díky tomu bude nějaký systém ochrany zakomponován i v příštích windowsech, aby se tak microsoft pokusil o konkurenci steamu, když pomalu rozjíždějí svůj obchod.
toto chování lidí má za následek další totalitní omezování a v budoucnu bude jen hůř... -
ucho - nešlo reagovat, tak to píšu sem.
Ty všechno posuzuješ podle tebe, to z obecného hlediska nemá žádnou hodnotu, asi jako bych řekl - neviděl jsem vraždu, proto se asi žádný nestávaj. Jinak cena lístku byla průmer za minulý rok asi 114 nebo 119 korun, fakt jsem nečekal takový hnidopíchání, ale seknul jsem se jen o 14-19kč, ty s těma 150 ale o víc jak 30kč. : )
Já jsem svéprávnej, udělal jsem všechno možný a nemožný abych měl jistotu že kupuju dobrej monitor a stejně jsem ho vrátil, protože se ukázal opak až ve chvíli když jsem ho u sebe vyzkoušel, to bych měl hádám asi vrátit občanku, což? : ) Tiše ti závidím tvou neomylnost, že si nikdy nelitoval svých peněz, i politici z tebe musejí mít náramnou radost, že si spokojen za jejich služby za tvé peníze.