Přejít na výpis diskuzí
Piráti se zmocnili kompletní verze Crysis 2 a dali ji do oběhu
11.2.2011 | Petr Poláček
552 příspěvků
-
Niekto tu hovoril o zámerných bugoch alias ochrane, podľa mňa je to super vec, teda na 100% vás to naserie a pôjdete si kúpiť origo :D. Napr. na pirátskej verzii Command and Conquer: Generals hneď ako začnete hru tak vám všetko vybuchne alebo v českej klasike Vietcong so zlým crackom vám postava uteká dozadu- to znamená že je hra nehrateľná. Rozhodne je to lepší spôsob ochrany ako sa furt len pripájať na net aby si to server overil - a nakoneiec aj to hackli ( Assasin Creed napr. )
-
-
Naprostý kec. V 95% her není rozdíl mezi pirátskou a origo verzí. Vytáhl jsi tady přiklady her s nějakými rannými nevyladěnými cracky. Naprostá utopie takový názor.
-
Ve vetsine her jsou cracky funkcni a ty switche osetreny. At uz je to Arma, nebo Batman.
Sranda je, ze zrovna u Army jsem se prevteloval do ptaka v multaku i u originalu, u cracku ne... BIS presto nosi furt nos nahoru.
-
-
link? :D
-
Kouknul jsem na nějaký videjka a vypadá to vážně dobře, podle autorů se jedná o High nastavení v DX9, takže Ultra nastavení v DX11 bude ještě kousek jinde, takže graficky i věřím, že to bude vypadat líp než jednička, ale pořád mi to připadá takový sterilnější oproti jedničce, takový víc nachystaný
-
Lol kolko "ekonomov" a "pravnikov" sa to zislo. Vraj kradnutim dusevneho vlastnictva nevznika skoda.
vyvojar dostane tie iste peniaze, ano, ale obycajny vyvojar ktory dostava mzdu a ktoreho zamestnali cez inzerat a po dokonceni hry ho mozno vykopnu. To su nuly. Ludia co stoja na vrchu dostavaju percenta z predaja a su spolocnikmi firmy (priklad Tod Howard z bethesdy). Bez tychto sefov by hra nevznikla lebo oni zaobstaraju sponzorov, pridu s napadom urcuju ako ma hra vyzerat. Nejaky blbecek co robi textury a dostava vyplatu nas nemusi zaujimat *12* -
-
Tak už som pochopil, prečo je v poslednej dobe toľko hier na hovno. Možno keby títo
geniální superbohovia , čo všetko vedia a všade boli občas zostúpili z nebies a vypočuli si aj názor a nápady tých núl (či múl) (odvodene od slova mulica-len pre istotu ) tčo na nich robia
a hlavne aj tých núl čo si majú výplody ich geniality kupovať, tak by potom možno tých núl
videli na svojích bankových účtoch viac.
-
-
*3* *4* *1* *8* *9* *10* *11* heehhehehe
-
Stahování je krádež.
To je upně stejné jako když v obchodě kradete.
Akorát že přez internet se to nedá zjistit a jen tak vás nechytnou.
Internet je jen nová moda pro zloděje
Fuuuuj Zloději... -
-
http://www.youtube.com/watch?v=X6TTvfM3NWU
-
-
Takhle by to mělo přesně vypadat po celém světě.
-
-
-
tak kde je link kua na stažení?? )))))))))))))
-
-
-
google ty lama
-
-
stahujem warez ale takato podlost to je ...aj mna moc
-
-
O akej podlosti hovoríš? Z ustanovení Obchodného zákonníka , ako aj z vyjadrení obchodnej inšpekcie vyplýva , že predavajúci je povinný ponúkaný tovar predviesť
a informovať o všetkých jeho vlastnostiach. Keďže samozrejme obchod nemôže
predvádzať každému ním kupovanú hru, malo by túto úlohu zastúpiť demo. Cd si
môžeš vypočuť, pre film sú trailery, ale keďže hra nie je film, mal by si mať možnosť
ju vyskúšať. ( samozrejme len časť z nej). Všetci tí , čo tu píšu, že tú betu vyskúšali
si iba zabezpečili možno " nezákonným " spôsobom to, čo im niekto odoprel tým, že sám seba z dodržiavania zákona vyňal. -
-
Bohužiaľ Thorgal, napriek tomu, že máš absolútnu pravdu, ustálená judikatúra vo veciach duševného vlastníctva nezodpovedá zdravému rozumu.
Napríklad konkrétne ustanovenia zákona o ochrane spotrebiteľa sú v prípade hier absolútne nepoužiteľné, resp. nevymožiteľné. Sám som sa snažil v lehote 2 dní vrátiť hru Bioshock do Brlohu, no neúspešne. Dokonca som mal dôvod, ktorý bol viac než opodstatnený- HYPE zámerne uvádzal potenciálneho zákazníka do omylu a demo svojím obsahom nemalo sebeväčšiu výpovednú hodnotu o kvalite celku. A ťahať sa kvôli tomu po súdoch? Tie sú vo veciach duševného vlastníctva absolútne podriadené lobingu a nedovolia si rozhodnúť v prospech práva a zdravého rozumu.
Stačí sa pozrieť aké precedensy sú v USA- trestným činom j už vytvorenie záložnej kópie originálneho- vlastného disku.
A kecy o stratách v prípade sťahovania "pirátskych" kópií??? Takýto blud už komentovať ani netreba. -
nic než pravda, Nebudu kupovat hry dokud nebudu mít záruku kvality. A to mám na mysli pořádný demo. Nebudu kupovat zajíce v pytli
-
thorgal: Tak ty musis jet na slusnem matrosi *1*
-
Tak kreativní výmluvu jsem už dlouho neviděl.
-
-
-
njn v krajteku je holt teďka zlo *5* . sou to holt dacani a neumí si ohlídat lidi.
-
Ohledně k diskuzi o vyzkoušení, otázka pro moralisty a obhájce zákonů, považujete za nemorální a trestné když si koupím hru přes internet, doma jí dohraju, ale pak jí zase do 14 dnů vrátím s tím, že jsem jen využil zákonné možnosti vrátit zboží zakoupené prostřednictvím prostředků na dálku do 14 dnů?
Je tohle trestný? vždyť je to ten samý princip, vyzkoušim/dohraju něco co jsem vlastně nezaplatil. -
-
ano, považuji za nemorální využívat něco, za co nezaplatím (a osobně bych chtěl vidět člověka, co by byl takovýmto způsobem tento druh zboží vracet...). ale doba je dnes taková, každý se toho druhého snaží dnes ochat. když je tady možnost, je to tak. a díky tomu vznikají stále nové a nové ochrany a díky tomu bude nějaký systém ochrany zakomponován i v příštích windowsech, aby se tak microsoft pokusil o konkurenci steamu, když pomalu rozjíždějí svůj obchod.
toto chování lidí má za následek další totalitní omezování a v budoucnu bude jen hůř... -
-
to jen tedy žasnu co ty všechno považuješ za nemorální, ještě štěstí že neděláš zákony, to by byly dosti fašounský zákony. Tohle je totiž aspoň zákon který naopak chrání spotřebitele, příjemná změna od zákonů, které chrání výrobce a prodejce.
Mno nic, jdu se stydět do kouta za ten vrácenej monitor tuhle, to bylo dosti nemorální ho vrátit. -
-
Ad Ucho:
Som v advokácii už nejakých 10 rokov, takže o tom ako funguje spoločnosť niečo viem. :)
(Čo sa týka EÚ: členovia vrcholných org. sú predstaviteľmi jednotlivých členských štátov)
Na druhej strane je krásne, že má niekto tak detský a nepoškvrnený pohľad na spoločnosť, v ktorej všetko funguje, v ktorej sú "zlí" naozaj zlí a "dobrí" naozaj" dobrí, spoločnosť, v ktorej nie je hlad, chudoba, korupcia, atď.
Tento náhľad žiaľ nezdieľam a preto vychádzam z reality, podľa skutočných prípadov, skutočného stavu veci.
Čo sa týka vrátenia hry, áno skúšal som. Už som to kdesi spomínal, išlo o Bioshock.
Samozrejme som vedel, že je to nepriechodné, dura lex, sed lex.
Ešte ten istý deň ako som hru zakúpil som ju išiel vrátiť s odôvodnením, že hra absolútne nespĺňa HYPE recenzií (áno, v tej dobe som ešte recenziám veril), atmosféra z dema je takpovediac v prdeli atď. A čo mi povedal predavač? "Ja som vedel, že to je volovina, mohli ste sa ma spýtať. Teraz s tým nič nespravíme." :)
Možno je to môj problém, že môj vkus "nenapreduje" s dobou, že odmietam mainstream, že som vyrastal na Falloutoch, Icewindale, Baldursoch, System Schockoch, Deusoch a iných...Moja inteligencia žiaľ nenapĺňala jasnovideckú predstavu "ucha". Áno, dal som sa zmiasť recenziou a lstivými odkazmi na utopické diela. Teraz to však robím inak. Odskúšam a potom sa rozhodnem -
-
chtěl jsem po tobě jediné, abys uvedl příklady těch veřejných tajemství podplácení, jaké firmy lijí stovky miliónů eur a kam? povídej, pane odborníku na advokacii 10 let... jmenuj mi tedy jednu velkou firmu, nebo klidně i víc. jak moc je to tajemství veřejné? neboj, nemám dětský pohled na svět, vím moc dobře, jak to chodí, tak prosím reaguj na otázku tak, že ji zodpovíš, ne že se ji zcela vyhneš (tohle je dětské vykrucování :) ) takže sem s těmi skutečnými případy, poděl se o ně...
-
-
Set: bavíme se zde o hrách, že? nebo se chceš začít bavit o něčem jiném? :)
a chytnu se tohoto: licence windows za 30 tisíc? promiň, to má znamenat co? kdo si koupil licenci windows za 30 tisíc? takhle ty firmy lijí milióny eur do státu, tedy že jim prodají dráž? (netahají peníze spíš opačným směrem?) nebo nechápu tu narážku, co má značit ten výkřik licence windows za 30 tisíc (ať už to souvisí s herním průmyslem jakkoli)
korupce je dnes normální, všichni si mastí kapsu (ale většinou je důvodem korupce namastění kapsy samotných politiků, tedy říká se tomu státní zakázka, na které vydělává na jedné straně firma a na druhé straně politik, ale v tom jsou většinou jen prachy, je prostě výhodné něco prodávat státu, protože na tom prodejce získá, ale tím jaksi vysává státní kasu, nelije do ní peníze...).
jinak na to, že jsi takový odborník na právo meleš pěkný bludy, když se nedokážeš ani držet tématu...
pořád jsi mi neuvedl žádný příklad firmy, co lije milióny eur do státu. a co tím daná firma získá, co za takovou sumu sleduje a chce od státu na oplátku (zatím jsi mě přesvědčil pouze o tom, že ani nevíš, co to vlastně ta korupce je, a hlavně že já mám růžový pohled na svět :) ) -
V krátkosti: Microsoft, Oracle, Apple. Z tých najväčších. Menšie: Datalan, Columbex, HP.
Ako? Ceny softvéru a hardvéru za 5- 15 násobné ceny. Stále nič? Ok.
Pravidelné obstarávanie licencií MS SQL, WinServerov za približne desaťnásobok? "Klasická" verejná súťaž, ktorej podmienky môže splniť len konkrétna spoločnosť. Ešte niečo?
Či je to v poriadku? Licencia Windows za 30.000 Kč? No jasné, veď originály treba kupovať- sorry, zabudol som.
A čo takí poslanci. Jeden blízky priateľ dostáva 3 krát ročne Dell v cene 2.500 Eur.
Zobuď sa. Korupcia už dávno neprebieha spôsobom, že CEO Microsoftu príde na Úrad vlády a odovzdá kufrík s 50 miliónmi. Sú fundované a naoko legálne spôsoby ako zaobstarať lojalitu garnitúry.
Samozrejme, že percentá z transakcií sa poukazujú jednotlivým osobám, ktoré sa zaslúžili za výhodný obchod + legislatíva umožňuje také zhovädilosti, akými sme svedkami.
-
-
-
hele, zeptal ses na názor lidí. já svůj názor řekl. chceš mě za něj ukamenovat, chceš mi ho nějak vyvrátit, změnit? pro tvoji informaci, ten názor je můj. že ty máš názor jiný je tvoje věc a já to respektuji, rovněž si o tom můžu myslet, co chci. to jsou také moje myšlenky.
nemusíš mě tady ale za můj názor napadat, chováš se pak jako fracek se soplem u nosu.
ty jsi prostě řekl, že je správné, že si koupíš hru, hru dohraješ a pak hru vrátíš a chceš za to vrátit peníze. ještě to považuješ za morálně správné, fajn. žij si v tomhle přesvědčení klidně dál, je to tvoje věc... (kdyby však byli všichni lidé tak "morálně čistí" jako ty, žádné hry by se ani nedělaly, protože by je nikdo nekupoval... proč, když je rád hraješ zadarmo) -
-
prekrucujes, to nie je o tom ci niekto rad hra hry zadarmo ale o tom, ze mam pravo vediet aka ta hra je a podla toho sa rozhodnut ci ju kupit.
ziadny vyvojar nepride skratka, ked spravi dobru hru. ty tu places za straty vyvojarov ktory robia nepodarene hry, lebo tie sa naozaj predavat nebudu, po vyskusani spiratenej verzie si ju nekupim.
a ten kto si zlu hru kupi podpory herny trh? nie, podkopava ho podporovanim nepodarkov -
-
*podpori
-
-
ucho - když něco kupuji, tak chci vědět co produkt obnáší na 100%, stejně jako mi nestačí pro koupi auta vědět jak se v něm sedí, tak mi nestačí pro koupi hry vědět jaký je první level. I takové vysvětlení ti někdo může dát, to jen na tvou otázku proč by někdo vracel něoc co na 100% vyzkoušel.
Ten příklad se zabitím jsem uvedl pro jasnou asociaci s tím, že není důvod jako důvod, stejně jako někdo může mt pádný důvod proto, že vrátí nějaký produkt, tak stejně někdo má nějaký důvod proč někoho zabil, v obou případech je důvod vždy jiný, někdy nemorální někdy morální a oprávněný. Nepřekvapuje mě, že si to nepochopil, protože tvoje označení všeho co je na první pohled "špatné" za nemorální je víc než výmluvné. -
-
ucho - tvojí naivní představu o tom jak fungují vlády či např. EU bych opravdu rád sdílel, žilo by se člověku fakt líp, růžový brýle hadr.
-
Set: je veřejným tajemstvím, že velké softwarové firmy lijou stovky miliónů eur do vlád jednotlivých států? :)
můžeš nám prozradit, které firmy to například jsou a do kterých konkrétních států? uvědomuješ si, že když jsme v EU, všechny státy se v tomto směru podřizují zákonem EU a tedy je důležité hlavně to, co se v tomto směru schválí na poli EU?
opravdu je fašizmus, když si koupíš něco, co chceš a nelíbí se ti to? není to například hloupost toho člověka? (stejně jako lidé, když jdou do kina na něco, a pak odchází - jak si někdo na něco může udělat názor, když to neviděl celé?)
uvědomuješ si, že tohle je zábavní průmysl, tedy kupuješ si něco, co k životu nepotřebuješ, něco, co tě má pobavit? příkladem budiž powerball, vypadá to zajímavě, koupíš to a zjistíš, že je s tím nuda. čí vina je, že tě nebaví si s tím hrát?
recenze jsou placené softwarovými giganty? no tak to jsou zdejší recenzenti jistojistě boháči, to jim závidím. a vlastně i názory lidí na hru jsou jistě placené, a všemožné videorecenze na internetu jsou určitě taky zaplacené :) a vlastně i na to youtubko dávají lidé videa z gameplaye jen z nejlepších momentů... (opravdu nikomu nestačí k poznání hry nějaké to video z hraní?)
utajování kvality? tomu se říká reklama, marketing, je to pouze past na hlupáky.
když ti hra nefunguje, většinou se dá s vydavatelem domluvit a reklamace jsou bezproblémové (zkoušel jsi to někdy? já dostal i další dvdo se hrou, když jsem si o něj napsal...)
co se týče Black Ops, tak to jsem si nekoupil, protože mě neuspokojily názory lidí na danou hru (tedy poměr cena/zábavnost) a jelikož mě to neláká na multiplayer, na single si počkám, až bude hra za rozumnější cenu (tedy jsem si hru ohodnotil na nějakou sumu, kolik bych na ní dal a koupím, až to budu považovat za přijatelné)
za úpadek PC scény nemohou piráti jako takoví. problém je, že se nyní dělá všechno tak veřejně, že to všichni morálně obhajují a že novou hru dokáže z internetu stáhnout i moje babička. veřejně tak lidé dělají něco, co je v komerční době nepřijatelné a samozřejmě to ponese své následky. a ano, zákony dělají ti, kdo mají peníze, tedy časem se v tomto směru jistě ještě víc přitvrdí... -
Ako som spomínal v príspevkoch včera, súčasný stav zákonodarstva je nemorálny, nespravodlivý a účelovo nasmerovaný. Je verejným tajomstvom, že veľké softwarové firmy lejú stovky miliónov eur do vlád jednotlivých štátov, aby podobné zvrhlosti prijímali.
Áno, zákon je taký, že ako náhle poruším obal a vyskúšam hru, nemôžem ju vrátiť. Toto už pirátstvo nie je? Nie, to už je fašizmus.
Aký je teda súčasný stav?
Spotrebiteľ si môže kúpiť hru- ako povedal "Ucho", musí byť setsakra inteligentný, aby poznal optimalizáciu, kvalitu príbehu, dĺžku hry atď. Ak sa na výrobe hry priamo nepodieľal alebo nie je herným publicistom, ostáva mu len dôvera v recenzie, ktoré sú (aká novinka) tiež platené softvérovými gigantmi.
Takže práva vývojára? Zisk, Dominium na trhu, právo na utajovanie kvality výrobkov? Fajn.
Práva spotrebiteľa? Ak sa obráti na predajcu hier s legitímnou reklamáciou kvality softvéru, jeho právom je ustúpiť. Žiadne vrátenie, žiadne reklamácie. Je tu predsa prezumpcia dokonalosti každej hry, načo reklamovať?
A "uchu" možno len závidieť jeho vyberaný vkus, že sa mu páčia všetky hry i filmy.
Koľko takýchto "úch" kupovalo napr. Black Ops???
A potom, že "piráti" môžu za úpadok PC scény... -
podle mě je zase nemorální co to tady zkoušíš ty, ostatní ochcávat a ojebávat a ještě to vydávat za něco morálního a na ně naopak křičet jak jsou nemorální když se právem brání.
A aby si se zklidnil, tak já nic takového nedělám, je to jen příklad, tak mi to necpi, hru si buď kupuju nebo stahuju a mažu.
Ty svým falešným moralizováním děláš vizitkou vskutku velkolepou. -
Prokrista mohl bys už dát pokoj? Ano, to, co děláš, je nemorální. Ten zákon je tam kvůli zbožní zničenému nebo jinému, než sis objednal, ne proto, aby sis to mohl vyzkoušet a vrátit. Od toho tu máš videoherní půjčovny. Chceš vyzkoušet a nevypláznout hned tisícovku? Půjč si to na týden za stovku.
A ocenil bych, kdybys, když už musíš takhle dělat čest českému národu, to dělal alespoň v soukromí a nevyřvával to do světa. Děkuji pěkně.
-
-
zeptal jsem se na názor a vyjádřil na něj svůj názor, tak se tak nerozčiluj nebo ti praskne cévka, ty zas totiž napadáš můj názor na tvůj názor a to je dost podivný, nemyslš? : )
Ano, je podle mě morálně správný, když koupím něco co jsem nemohl vyzkoušet a pak jsem to podle zákona zase vrátil, všechno v cajku, jak morálně ,tak podle zákona.
proč mám ten dojem, že 100% moralistům jako ty se vždycky nejvíc práší od huby?
PS. neregauj, nikdo tě nenutí, pokud zareaguješ, vyjádřím na tvé názory svůj názor, mohl by si začít brečet, že se tě to zase dotklo. -
-
Stan: jaký máš důvod vracet něco, co jsi dohrál, tedy hra naplnila svůj účel a bavila tě... nedává smysl, aby někdo hrál a dohrál něco, co ho nebaví (ale lidé v tom očividně nevidí žádný rozdíl, klidně hru dohrají a řeknou, že nic moc, tam se jim nelíbilo to a to a tamto. proč to ale tedy hráli? není v tom žádná logika a pramení to z toho, že nemají páru, co si kupují - protože za to ani neplatí, tak to jednoduše neví).
co se týče tvé narážky na zabití v sebeobraně. tohle je v zákoně popsáno velmi přesně a je tam vymezeno i to, kdy můžeš zabít a kdy nesmíš. tedy je rozdíl zabít někoho v nutné sebeobraně a zabít někoho jen proto, že se bráním... (uniká mi smysl, co jsi tímto přirovnáním chtěl dokázat) -
Alcatraz - nemáš pravdu viz "audio a video nahrávky a software vracet v neporušeném originálním obalu."
Tak hovoří zákon, takže vratit samozřejmě můžeš. -
Nehledě na to, že nic neochcávám, jen využívám svýho práva vrátit něco co jsem vyzkoušel a z nějakého pádného důvodu vrátil. Pokud někdo systematicky tohle s hrama dělá, pak bych to označil za nermorální, ale ne když je k tomu pádný důvod, ty v tom ale koukám rozdíl nevidíš, pro tebe asi smrt jako smrt, když někoho zabiju v sebeobraně je to to samé jako když někoho zabiju abych mu ukradnul šrajtofli, bravo pane Morální.
Z obecnýho hlediska u mě paltí "radši ochčiju systém než aby systém ochcával mě." -
P.S. s takou žalobou by si na sude neuspel resp. vyhral by to ten predajca hry
-
to sa nevztahuje na dusevne vlastnictvo.
-
v cajku říkáš ty, já říkám "ochcávání systému" :)
(bylo tady takové moto, co na to sedí rovněž: kdo nekrade, okrádá rodinu)
a o moje zdraví se jinak nemusíš brát, je v perfektním stavu ;)
-
-
-
-
-