Přejít na výpis diskuzí
Pirátství nevzniká kvůli vysoké ceně her, tvrdí Valve
26.10.2011 | levis
169 příspěvků
-
A čo treba BIOSHOCK2. Nedávno som si hru kúpil a tesil sa ako si zahrám. Aké však bolo moje sklamanie keď som po par hodinách dostal chybovú hlásku a potom čo som odišiel z hry už som nevedel nahrať moju poslednú uloženú pozíciu. Tak som si hru opatchoval najnovším patchom a dúfal že to pomôže. Nepomohlo priateľu. Ta hra je už pekne stará a do dnešnej doby sa nikto nepostaral o to aby bola funkčná.
-
HHH mal som zrovna v puse čaj a keď som si prečítal tento príspevok všetok išiel na stol predo mnou. Ďakujem Deeme neskutočne som sa po rane zarehotal. Paleček na horu.
-
Tyhle ho*da s takovym pristupem se snazi, aby ty hry vubec naky penize vydelaly. Aby studio si mohlo dovolit delat dalsi hry atd. Nikdo nevydava hry, ktere nejdou spustit. Jen je to kompromis mezi tim, co je hotove, co se doladi patchem a tim, kdy je nejlepsi, aby hra vysla na trh. Podivej se treba jak dopadl Duke Nukem Forever.
-
Jako prodavac na pultu? Minule jsi to myslim zminoval, ne? Sorry, ale to Ti v zadnem pripade nedava statut insidera.
Ano, pirati narikaji, ze jdou hry do kopru. Problem je, ze narikaji i ne-pirati. Osobne v piratstvi nevidim az takovy problem, jaky z nej delaji vydavatele. Kvalitni (a zadane) hry vydelaji, nekvalitni ne. Diky piratstvi maximalne vydelaji o neco malo mene. Uz jen proto, ze 30% piratske aktivity neznamena 30% uslych zisku - neni problem si to i matematicky odhadnou podle statistik (uz jsem tu nekde popisoval i ocesanou formuli na vypocet). -
@Robotron3: Proto Activision, EA a další velké korporace každým rokem ukazují své vydělané miliony dolarů. Ok... a těmi tvrdými drogami jsem myslel peníze.
Edit: A upřímně, kdo by dělal práci, která ho uživí jen tak tak? Možná jen Čech, protože nemá jinou možnost než zdechnout v týdle díře hlady, ale ne člověk, který sedí u PC a podílí se na vývoji her. -
Ellendway: Ne, dneska se fakt v tvrdych dogach / penezich nejede. Vyvojari se uzivi jen tak tak, distributori krachuji, cela tahle herni legrace se zvlast u nas drzi jen tak tak nad vodou. Rozhodne tady nejede nic v tvrdych...
-
@ Robotron3:
Sorry že pokračuju tady, netuším proč je tu to hloupé omezení na 5 odpovědí.
Takže tvůj argument je, že když je deadline, tak je deadline. A i kdyby ta hra nešla spustit, tak ji za těch 60 euro prodáme, i kdyby se měli hráči podělat?
A TO! TO! Je přesně co zabíjí hry. To že tam pracují hov4da s takovým přístupem.
Auto které nebrzdí se taky na trh nedostane. Protože to je nedokončený produkt který tam nemá co dělat. -
Dneska pracuje každý trouba v herním průmyslu. Mohu se zeptat, kde pracuješ? Možná prodáváš v Alfa Computeru nebo v Xzone, že?
@Asharak: Samozřejmě kvůli toho, že lidi si to koupili... nikdo se dneska nedivá na to, kolik lidí napsalo, že je to brak a že chtějí své peníze zpět. Dneska se jede v tvrdých drogách... penězích. -
např. Portal vznikl protože lidi "před tím" bavil nebo si ho "před tím" koupili? CS 1.6 se stalo úspěšné protože to lidi "před tím" bavilo nebo si ho "před tím" koupili ? Ukaž mi hráče co šel do studia a navrhl koncept hry na základě toho, jak se "před tím" prodávala. Alespoň takhle chápu to co se snažíš vysvětlit.
-
No...řeknu to asi takhle...100 lidí, 100 chutí. Pokud mi některý výrobce nabídne hru, která bude úplně stejná jako například ze závodních Need for Speed 4, nebo ze strategií AoEII nebo JA2, Fallout 1,2, Plancape Torment nebo Arcanum....to vše pokud bude !úplně stejné! jen v hezčím kabátku, zcela určitě mi nebude dělat problém dát za každou z těchto her 2000,- na dřevo.
Jinak k tomu cos vyjmenoval se já musím smát....tak za prvé nemám konzoli - tímpádem ani nevím a ani mě nezajímá co na konzole vychází. Za druhé, závodní hru, která by mě bavila už postrádám 12let, poslední strategie co mě bavila byl CaC Generals od té doby pusto, včetně titulů AoE. Heroes VI...ehm...zkus si zahrát III a pozne co to je orpavdu Heroes. Assassins Creed? Ok, pěnkě udělané město, ale znovuhratelnost? Nulová...nicméně plánuju si koupit balíček všech čtyř dílů...jestli bude...Witcher 1 - origo mám, Witcher 2? No řekněme, že až udu mít lepší PC pak možná koupím.
Problém je, že to co ty vidíš jako špičky já vidím jako průměr a hry, které si podle mě ani nehrál já vidím jako top. Ale chápu, že když něco nemá HD grafiku tak to je pro někoho nezajímavé...Ale takový člověk ať mi nedělá pednášku o tom co bych měl a neměl hrát.
btw.: Ne, ani Driver SF se mi nelíbí, a to jsem měl jedničku hodně rád... -
To si muze dovolit velice lehce, tohle se dela dnes, jako se to delalo vzdycky. Je urcity plan, ktery by se mel splnit. Jako vzdy nic nejde tak hladce jak by melo a vyvoj hry se protahuje. Ale jsou urcite pozadavky na to, kdy konkretni hra ma prijit na trh, any se to netlouklo s jinymi tituly, atd. Takze vydavatel na vyvojare zatlaci, protoze protahovat vyvoj hry by vedlo ke ztratam.
-
V Česku se krade i kdybys to nechtěl. Šuká kde kdo... dnešní mládež nectí ani sama sebe, pomlouvalo se, pomlouvá se a bude se pomlouvat a zabíjí se ve hrách.
-
Deje se to same, co ve filmovem prumyslu. Pouze s mensim zpozdenim. Naklady neumerne rostou, nekdy jde pomalu vice penez na reklamu nez na samotnou hru, kvalita se ale nezvysuje umerne nakladum (cest vyjimkam), ...
-
Já se taky nebavím čistě o nějakých indie hříčkách. Jakoukoliv inovaci. Tohle nemá s pirátstvím tolik společného. Já vím, že pro lidi, kteří by z toho měli peníze, je to taková magická výmluva, aby nemuseli řešit vlastní problémy, ale existují vydavatelé a studia, kteří dávno ukázali, že pirátství je prostě něco co nás nikdy neopustí a brečet o tom nemá cenu.
Když tam teda pracuješ, můžeš mi vysvětlit jak si kdokoliv může dovolit releasnout hru plnou bugů, prakticky nehratelnou? To se dneska děje velmi, velmi často.
edit:typo -
Ja v tom hernim prumyslu totiz pracuju, takze vidim za co kdo muze. Jestlize pirati narikaji, jak hry jdou do kopru, ze jsou jednodussi, postradaji inovaci, atd. atd. tak je to prave proto, ze kdyz se takovahle hra zrovna objevi, tak ji nikdo nekupuje. Proto jde herni prumysl tam kam jde. A jde tam, kde hry lidi kupuji. Oni urcuji, jak hry do budoucna budou vypadat, ne ti, co si vsechno stahnou z torrentu a pak doma a nad diskusemi breci, jak jde vsechno...
-
Ty znas nekoho kdo nesmilnil? Ja 1 a je to zrovna mnich.
Vetsina nactiletych necti otce ani matku a pomlouvani je pomerne bezna vec.
Zabijeni nastesti (vetsinou) jen virtualne. -
No on konkrétne to delat nemusí že jo, ale nájdu sa ľudia čo to robia.
-
Jo, za vývoj her které stále více postrádají jakoukoliv inovaci a kolikrát nejsou ani otestované (Stronghold 3 například) mohou lidé, kteří se herního průmyslu prakticky nijak nedotknou.
Promiň ale to je pěkná hloupost. Za stav her můžou vydavatelé a cíl vytřískat z toho co největší profit- nikoliv dobrou hru. Riziko toho, když musíš počítat s investory. Mainstreamizace her je jiná věc. -
Nevim nic o tom, ze gaming se riti ke krizi. A kdyby ano, tak za to mohou prave ti lide, kteri na dnesni hry nadavaji, hraji je, a pritom za ne nedaji ani korunu, to znamena za se neucastni toho nejpodstatnejsiho pravidla trhu, nedavaji nijak hernim spolecnostem na jevo, co je zajima a co ne. A tyhle lidi vsude nejvic rvou, jak de vsechno... Fackoval bych to na potkani...
-
ono záleží spíš na výši částky za kterou ta hra bude po slevě k dispozici, než na tom, o kolik % oproti původní ceně se zlevní. Sice můžeš dát slevu 50% na hru za 40€, ale pořád ta hra za pětikilo, což za to dost velká část hráčů ještě není ochotna dát.