Přejít na výpis diskuzí
PlanetSide 2 má pro vás jednu jednoduchou otázku
28.11.2012 | Aleš Smutný
123 příspěvků
-
Ne, takže pojď na Ceres. *3* *4*
-
Klon to samozřejmě není a že mu to nejde? Můžeš to specifikovat? Jako že to nemá tolik bugů jako BF hry? No to máš asi pravdu. V tomhle je fakt PS2 "horší" no. *2*
U BF série jsem strávil tisíce hodin a přestože je PS2 podobný, nikdy bych to nenazval klonem. To je prostě úplná blbost. -
Hraje někdo na Lithcorpu?
-
To je prostě věc názoru. Když budu mít ve skupině snipera, který se někde šikovně zašije a bude mi hlásit pohyb nepřátel, budu z něj nadšen a budu rád, že je v mé skupině.
Já to solo začal hrát a stále si občas solo dám a baví mě to. Jistě že týmová hra je lepší - jako u všech her - ale solo se to hrát dá a není to nuda.
Tak každou hru je potřeba se nějak naučit hrát. Kdo chce jen hrát a nechce se nic učit, ať si pučí nějakou hru pro nemluvňata. *4* -
Prošel jsem si forum a ještě zareaguju na pár příspěvků. Promiňte mi ten spam. *3*
1. Poklesy FPS, lagy, náročnost - mám čtyřjádro s 3.3 GHz a grafárnu GF 560ti. Hra mi jede plynule. Pouze první den to dost lagovalo, což ale bylo serverem. Přišel fix a lagy byly pryč. Občasné lagy samozřejmě jsou, ale jde to vydržet. Koukněte se na nastavení. Doporučuju především snížit kvalitu stínů, světel a renderování vzdálené krajiny. To snižujte primárně. Ale jistě, záleží na PC. Někdo má holt smůlu.
2. Doba boje aneb jak dlouho vydržím naživu - pokud jste zkušení battlefield hráči, hra vám rychle sedne a vydržíte naživu dlouho. Pokud tyto zkušenosti nemáte, pořád máte možnost se místo spawnu přímo do boje spawnout mimo a začít tak zlehka. Já vydržím i přes intenzivní boje i přes 10 minut (ve vozítku i o dost déle) naživu. Rozhodně se vyplácí sledovat hru a rozumně se spawnovat. V téhle hře se vyplatí myslet.
3. Bugy, chyby a nedostatky všeho druhu jsou. Hra tu a tam může padat (mně nespadla nikdy, nikdy se mi nesekla). S tím je potřeba počítat. Je to úplně nová hra a podle mě je na tom lépe, než na tom byla celá řada AAA titulů po vydání. Kromě toho vycházejí postupné fixy.
4. Hra se skutečně dá hrát zcela zdarma. Zatím jsem nenarazil na nějaké omezení, které by mě nutilo zaplatit. Doufám, že snaha docílit zisku nepovede k P2W modelu. Zatím to ale vypadá dobře.
5. Pro milovníky hodností a statistik, žebříčků: Hodnosti tu jsou. Je jich 100 a získání těch vyšších hodností by nemělo být snadné. Svou hodnost si lze dát na rameno, aby vaši spoluhráči viděli, jakou hodnost máte. Jsou zde i statistiky a žebříčky. Zatím samozřejmě spíše v jakési betě. Do budoucna lze očekávat něco, co bylo k vidění u BF série (podrobné statistiky, žebříčky). -
1. Ten termín není vyhrazený pro hráče CoD, spíš určitý archetyp hráčů.
2. Dojde. Ale chce to nějakou odolnost, což spousta lidí nemá.
4. PS2 není na solo hraní dělaný. Takže to jde, ale nedoporučuju to.
5. Sniper je naprosto a úplně k ničemu. Tohle je hra kde jde o to obsazovat a bránit body na mapě. Sniper sice může mít noscope 720 skills, ale furt nic pro team nedělá. Ty killy mohl klidně nabrat jako medic se solidní optikou nebo jako heavy. Hackování je flawed as fuck a krom toho sniper nemá nic. Právě naopak nováčcci na infiltrátorech akorát tak teamu škodí protože nehrajou něco potenciálně užitečného. -
ad 1 Jistě, tohle není pro klasické CoD hráče. I já ale hrál CoD a bavilo mě. Spíše bych to řekl takhle: Koho bavila série Battlefield, ten prostě musí PS2 zkusit.
ad 2 Pořád se učím, pořád všemu nerozumím. Doporučuju jednoduše hrát, jak umíte. Ze začátku prostě dělejte, co jste dělali ve všech fps - likvidujte soupeře. Postupem doby by vám tak nějak samo mělo dojít, co se má dělat.
ad 4 Tak já hraju jak týmově, tak si občas dám solo hru a oba styly hraní mě baví. I jako čistě solo hráč mám šanci si dobře zahrát. Jistě že rambo styl nemá smysl, ale pokud člověk hraje v podstatě stejně jako Battlefield (ne TDM a podobné kraviny ale klasický CQ), pak se člověk může slušně chytat a bavit se.
ad 5 Sniper není tak špatný. V podstatě to vychází stejně, jako ve všech fps hrách. Buď to hrát umíte a děláte tak dobrou podporu parťákům, anebo to neumíte a jste jen kempa, co není moc platná. Ale vyloženě na nic mi sniper nepříjde, i když já snipery hraju obecně jen velmi málo. -
Ja? Battlefield 1942 je o nějaký ten měsíc starší, ale to němení nic na tom, že kolega výše nakydal, to jo...
-
Ještě dodám, že pokud máte problémy s fps, zkuste si v příslušném ini souboru změnit dohlednost. Konkrétně: V souboru UserOptions změňte RenderDistance=999999.000000 na nižší hodnotu. Já jednoduše upravil na RenderDistance=9999.000000 a fps mi narostlo slušně a lagy poklesly. Každopádně nejde o zaručený návod. Jen to prostě zkuste. Nezapomeňte si zálohovat původní soubor!
PS Hraju na serveru Ceres pod nickem MrAA. Kdo by chtěl, přidejte si mě do friend listu. Už máme grupu cca 5+já hráčů a seznam pomalu narůstá. Hraní v týmu má něco do sebe. -
Než jsem si hru nainstaloval a začal hrát, říkal jsem si, že to asi nebude nicmoc. Bál jsem se, že budu dlouho hledat boj, že to bude strašně lagovat a že to bude jen další fps akce. Mé obavy ale nebyly vůbec naplněny! PS2 opravdu stojí za vyzkoušení. Je to nejlepší fps hra, co jsem za poslední dobu hrál. Pokud vás bavil Battlefield 2, ale zklamal vás Battlefield 3 svým CoD nádechem, zkuste Planetside 2!
Planetside 2 je pro mě překvapení roku. Pokud bych tuhle hru měl nějak specifikovat, je to jakási kombinace toho nejlepšího z Battlefieldu (velká mapa, vozítka, hodnosti) a Unreal Tournamentu (lehce scifi nádech, různé porty, skokánky, jetpacky, někdy dost rychlé tempo).
Najít boj trvá asi tak dlouho jako u série Battlefield. Nečekejte tedy tempo ala CoD. Pokud se ale spawnujete rozumně, boj si najdete hodně rychle.
Zbraně, vozítka a jednotlivé třídy vojáků jsou dobře udělané a zábavné. Hitboxy a variabilita zbraní je dobrá. Vozítka se řídí v podstatě stejně jako v BF sérii akorát o něco více vydrží. Každá třída vojáků mě bavila. Každá má nějakou specializaci a umí vyhovět různým způsobům hraní.
Mapa (3 oddělené kontinenty) je dostatečně variabilní a nabízí různý typ boje - boje v budovách muž proti muži, boje na planinách technika proti technice, letadlové souboje, taktické boje vedoucí k zabírání pozic atd. To své by si tak měl najít jak taktičtější hráč, hráč mající rád vozítka, letec ale i prostý rubač, co naběhne a sejme, co vidí. -
Jako veterán z PlanedSide musím konstatovat, že její pokračování je slušné. Sice jsem si musel zvykat na markantní rozdíly co se vybavení týče. Ale jinak nebyl problém.
Samozřejmě byl jsem zcela překvapen, když hned po vytvoření postavy mě hra vykopla v modulu do středu nepřátelské základny... Ale po několika minutách se dá v základních mechanismech hry zorientovat. Ale chybí mi zde nějaký tutorial či možnost si vyzkoušet vybavení mimo bojiště, tak jak tomu bylo v PS1. To se hlavně týká tréningu létání, které je mnohem obtížnější než v 1ce.
Sám se jako super FPS hráč rozhodně necítím, ale po x odehraných hodinách mám K/D ratio 2,6. A to více méně s těžkým vojákem VS základní zbraň.
Co se bugů týče je ne tom momentálně PS2 lépe než PS jednička v době kdy jsem ji hrál. Protože ta byla hratelná cca 1 hodinu, kdy vám zmizely všechny textury, tak že vše bylo bílé nebo jste neviděli ani ty bílé objekty. Jediným řešením bylo často násilné vypnutí hry a následný restart počítače. A tyto chyby se projevovali na různě výkonných počítačích. A tyto chyby podle toho co jsem slyšel tam byly velice dlouho a možná že tam stále jsou.
Proto si myslím, že momentální stav PS2 je momentálně mnohem nadějnější a snad budou všechny chyby postupně odstraňovat.
Jsem zvědav kam se hra bude časem odebírat, protože momentálně má hodně slušný začátek. Otázkou je aby zase nepo***** Free to Play systém. -
koukam, ze dost lidi nadava na vykon - tohle vyresi vas problem:
http://www.coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility
na mem Phenomu x4 3Ghz predtim 10-20 fps ve velkych bitvach, 25-35 pote, ve volnem terenu az 70 v pohode.
Taky je dobry vypnout kraviny v pozadi a mit vic jak 4Gb RAM...
Jo a stahnout SweetFX - nekterym to zlepsi vykon az dvojnasobne, jinym ne, nicmene hra pak vypada i na nejnizsich detailech nadherne. -
Myslím codko přestalo bavit.
-
Mně právě od doby kdy hraju PlanetSide 2 přestalo bavit a nejsem codkidies. *2*
-
Doplnil bych občasné čekání a načítání:)
-
JJ klon Battlefieldu až na to že Planetside 1 vyšel před Battlefieldem 1942 tákže tvůj argument je neplatný... *1*
-
verim. musel bych to asi ukazat. pro me je to frustrujicne nehratelny. typicky mam 15fps. to je jak kdysi, kdyz jsem se poprvy pokousel rozjet ut2003 :).
-
Tak s timhle problemy nemam, jede mi to svizne a bez sekani, jedina situace kdy dochazi k zasekum je kdyz se tam zacne objevovat vice lidi.
-
Nezkoušejte Planetside 2 pokud:
1. Jste CoD kiddies. Nebude vás to totiž bavit.
2. Nejste odhodlaní se kolem hodiny orientovat co, jak a proč (během které tak 20x chcípnete a pravděpodobně nic moc nezabijete).
3. Nemáte žaludek na trochu grindu CERTu, protože default zbraně třeba na letadlech jsou prakticky nepoužitelné.
4. Hodláte hrát jako solo-rambo. Přidejte se hned do aktivního squadu (nebo outfitu) a hrajte teamově.
5. Hodláte hrát infiltrátora (snipera). V této hře je to nejvíc useless class.
6. Jste v životě všeobecně štěstím nepolíbeni, protože hra je špatně napsaná a funguje na různých PC jak se jí zachce. -
a muzes jmenovat i neco jineho krom GTA IV ? GTA je vyjimka ktera potvrzuje pravidlo :)