Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Diskuze má vždycky cenu ;o) PS: mijuli tě, pač máš vysoké nároky :) CD Projekt rulezzzz!!!!
  • Ono uz v prvnim dile byl odklon od knih. Treba chybejici jizva ve vystrihu Triss. Kdo knihy cetl vi,ze neslo o nejakou malickost ale jeji zivotni trauma.
    Ale jinak nechapu jak nova postavicka odporuje kniham? V knihach prece nepotkal vsechny existujici monstra a kouzelne bytosti. To chces porad dokola zabijet a potkavat jen utopence a trpasliky?
    S vizualizaci ti nepomuzu (i kdyz srovnani se Skyrimem vubec nechapu). Presne proto se kniham nic nevyrovna-kvuli fantazii.
  • Knihzy o Zaklinaci miluji. Roman je o poznani slabsi a u me hodne ztratil ve chvili kdy zacaly postavy cestovat mezi dimenzemi a do toho pletl nasi mytologii.

A zlousel jsem cist i tu trilogii z dob husitskych. Podle me je to paskvil. Kdyby psal historicky roman,asi bych mu to hltal,protoze ocividne vi o cem pise. Ale ty jeho fantasy postavy jsem od srdce nesnasel. Vubec se do knihy nehodily.
  • Tak treba zrovna ja nejsem fanda nejakych vypiplanych lore. Naopak tajemno a nevyrcene veci jsou mnohdy ku prospechu knihy (a snad i hry).
    Stejne si clovek co knihy necetl,nikdy nemuze uzit hru na 100%.
  • Copak fantasy her alespon inspirovanych Tolkienem je malo? Pomalu kazda druha....
    Zaklinac je pro me mnohem uveritelnejsi a navic se dotyka i "modernich" temat(tedy spise knihy nez hra)
  • jeste hloupejsi reakce pokud to povazujes za omluvu :D
  • No konec byl fakt divný, ale jinak to byla docela slušná sága, ač zdaleka nedosahovala kvalit povídek, ale osobně mám raději sci-fi, protože ve fantasy se autoři nedokáží vymanit ze základů, které načrtnul tolkien, mají zručné trpasličí kováře a elfy se špičatýma ušima, ani sapkowski se toho nevyvaroval, to že tam dá rasizmus a drsné hlášky z toho nedělá něco jiného a víc. I když je pravda že u zaklínače jsem se zasmál, to se mi u pána prstenů nestalo, přesto jsem se bavil víc a ač jsem přečel něco k tisícovce knih a z toho slušnou část fantasy, lepší fantasy jsem nečetl a ani to není možné, dokud budou všichni více či méně úspěšně kopírovat tolkiena
  • pletes si zakladni stavebni kameny s omitkou
  • Hmm hloupá omluva, když si vypůjčí svět, tak by měli aspoň základní stavební kameny dodržet.
  • souhlasím se s 100%. Vyšly dvě hry a najednou je tu spoustu expertů na fantasy a Sapkowskiho považuji za nějakého boha fantasy, přitom ty musíme v současnosti hledat za velkou louží, ale Sápek má rozhodně kvalitu tomu neubírám, ale konec je prostě zprasený tomu taky nikdo neodpáře - taková laciná vyvražďovačka, navíc všichni se těšili na Geralt vs. Bonhart a jak Bonhart dostane na prdeel a on to prostě takhle doslova zabil...
  • kdyby melo vsechno vzdycky bejt presne podle predlohy tak nic nevznikne
  • To samozřejmě, taky jsem fanda obojího, ale jednou tady nějaký fanboy Sapkowskiho napsal, že zaklínač je mnohem hodnotnější, protože má propracovanou lore, kterou má prý tolkien až na konci knih v dodatcích, nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo brečet. Zaklínač přes všechny svoje kvality má lore oproti středozemi ani ne co by se za nehet vešlo a u fantasy hledám jiné věci než snahu o realitu a rasizmus, který tu vyzdvihují všichni, co četli akorát zaklínače a level
  • Tvůrci jdou proti knihám, čili to nejsou blbosti, ale základní věci a pokud to někomu nevadí fajn, ale já si rozhodně postěžuji...
  • :) jasně každej má rad něco jiného, ale je pravda, že Zaklínač má o mnoho lepší hry než LOTR to je fakt...
  • Pokud jde o kvalitu TW3, tak mám vysoké nároky. Ale nehodlám si stěžovat na blbosti, které za to nestojí. To rád přenechám negativním pesimistickým tlamám, kterých je zde i beze mně dostatek.
  • Jstli to vyznělo, že nemám Tolkiena rád, tak to jsem napsal špatně. Tolkien je super čtení, ale jako předlohu na hry preferuju Sapkowskiho. Ale uznávám, že takový Silmarillion by mohl být zatraceně dobré RPG.
  • Ten močál se mi také docela líbíl, ale podle mě jsou bahna v jedničce prostě atmosferičtější. To město už ne, fakt mě to město připomíná tou levnou architekturou Skyrim, jestli nezmění Geralta, tak to já budu mít osobně velké problémy vůbec rozehrát, když člověk čte knihu, tak si vytvoří nějak představu, jak bude vypadat - nejblíže tomu byl jedničce - a teď vidí tohoto avatara, tak si pokládám otázku: Čte vůbec CD Project ještě předlohu nebo už to vše zapomněl a co je vlastně k tomu vede?
  • Vidím, že diskuze tu nemá cenu, tady i kdyby CD Project předhodil, že budete hrát za Johnyho Ramba, tak to budete kvitovat...Nesnáším lidi s nízkými nároky..
  • Tak Tolkien je samozřejmě někde jinde a jazykově už úplně někde jindem doporučuji Lotra v angličtině. Srovnávat je blbost jelikož to ani nejde, Tolkien má daleko lepší svět, jazyk, názvy, celé to vlastně vymyslel včetně rozložení - je tu i bible - Silmarilion jak to vzniklo. Že je to vznešené a krásně patetické to k tomu patří, ale svět Tolkiena je opravdu několikanásobně hodnotnější a kvalitnější než Sapkowsého a to říkám jako fanda Sapkowského tvorby..
  • Já naopak na fantasy moc nejsem, ale slovanskou mytologii jsem si díky knihám pana Sapkowského a CD Projektu ihned zamiloval.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit