Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ja studuji vyvojare a pak si jeste nekde v zahranici vystuduji eknomii
    • Podle toho, jak jsi to napsal, se mi to nějak nechce věřit. *1*
      • Drom
        vyvojare ceho? :D
  • a i kdyby tak nam to muze bejt v cesky republice u prdele, protoze tady je uroven vysokejch skol prijimackama pocinaje na absolutni nule
    • To, že na ty dobré školy nestačíš, neznamená, že neexistují.
      • Pracuji ve velke nadnarodni spolecnosti a podle nasich personalistu opravdu uroven ceskeho skolstvi eapidne klesa. Dnesni vysokoskolsky student je udajne na urovni maturanta pred 20 lety.
        • Uroven ceskeho skolstvi klesa, protoze dnesni studenti nasli zpusob,jak skolu oj*bat. Ale i to tvori 'poctive' podnikatele:). Kazdopadne tvrdit,ze se dnesni ING rovna maturite pred 20lety je nemozne prehnane. Predpokladam,ze takove hlasky padaji od cloveka co titul nema. Vtipku s Matfyzakem, co dela o prazdninach VSE, se vubec nesmeji, protoze je to tvrda realita... ti lidi jsou uplne nekde jinde... takovy borec z VSE si zase o prazdinach dela treba prava v Plzni a tak by jsme mohli pokracovat dal. A pokud tu se mnou nebude nekdo souhlasit, tak je to jen typek co predal svuj zivot WOWku, nebo zakomplexovanec co skoncil po maturite a zavidi nam studentsky zivot.
        • Jak na které škole. Rozhodně to neplatí pr ČVUT, Matfyz, několik oborů na UK...
          • ultraviolence: Hm to proto, že dneska je doba, kdy je každej hotovej z ekonomie a práv. VŠE je továrna, která každoročně vyflusává desítky vychcánků, kteří si svůj titul ani nezaslouží. Spousta lidí na tu školu nejde ze zájmu o obor, ale ze zájmu o titul, jenž je v současnosti "in". Samozřejmě existují i výjimky, dvě z nich jsou mí přátelé. Ovšem o stavu této školy mám od nich info z první ruky. VŠE se dá prostě neuvěřitelně ojebat. Chci tím říct, že můžeš vylézt a bejt úplně dutej. Ale např. informatika a finance +
            účetnictví patří k těm náročnějším oborům. Matfyz prostě neojebeš...
          • Nezapomeň na nejprestižnější školu v ČR - VŠE
            • Nejvýše hodnocená VŠ ČR v zahraničních měřítkách
            • Cahir: tak některé oboryna VŠE jsou opravdu dobré (a težké). Nicméně nemůžu nepřipomenout známé rčení: "Co dělá matfyzák o prázdninách? VŠE!" *1*
            • *1* Ironie? Doufám.
    • Kolik ti je voe:D?
  • A co tenhle průzkum: Studenti Oxfordu mi můžou políbit prdel.
    • miker17
      studenti oxfordu varují líbání prdele způsobuje u 80% lidí rakovinu
  • Takze dneska hra hry skoro kazdy...tak ako je napisane 99.9 % ludi .... potom ake znizenie sanci? Kazdy ma stale rovnake sance az na to 0.1% co nehra hry, maju to lahsie :D.
    • Tak ty jsi jeden s tech hloupych, co nema sanci. Tech 99 % bylo mysleno z mnoziny ctenaru herniho webu, nikoli cele populace. V te jsou ty procenta uplne jina.
  • okamžite mažu z hardidku všechny hry a jdu se učit na přijímačky
  • Neboj,to jednou přijde *3*
    • Sakra,to měla být reakce na Ondatru *7*
  • Problém dneska není dostat se na univerzitu. Problém je vystudovat něco, co mě bude slušně živit. Bohužel davy mladých lidí se jako lumíci vrhají do oborů typu politologie, sociologie, filosofie apod., ve kterých stejně nebudou pracovat, nebo za naprosto směšné peníze.
    • yenda1
      Tak pokud jde někomu primárně o kariéru a peníze, tak většinou půjde na práva, ekonomii. Bohužel humanitní vzdělání jde do kopru, což se už teď ukazuje jako problém. Technokrati, kteří užitečnost měří okamžitým a dostatečně viditelným pokrokem (ziskem) by tyto "zbytečné" obory nejraději zrušili. A filosofie je krásná a přínosná, stála u zrodu všeho.
      • Je to past na lidi. Škola je placená od kusu, takže se na tyhle obory nabírá několikanásobně víc lidí, než kolik je trh práce schopen vstřebat. Tihle absolventi pak v pětadvaceti zjišťují, že sice vystudovali prestižní humanitní obor, ale nikdo o ně nemá zájem. Kdyby škola neměla takový zájem si je udržet, tak by si nechala jen pár nejlepších, ostatní vyházela a ti by měli příležitost zkusit něco, co jim víc sedne.
        • Studuji filosofii na UK a nesouhlasím s tím, co říkáš. Alespoň co se týče oboru filosofie. Nic se neplatí, žádná scia, nijak zvlášť velký nával. Přijímačky si dělá katedra sama a jsou dost náročné. V prvním kole máš asi pět hodin na interpretaci filosofického textu, u něhož neznáš autora (poznal jsem, že jde o Shellinga) a na překlad anglického, vcelku náročného, textu (v mém případě Platón). Když projdeš, jdeš do druhého kola, k němuž je třeba mít načtenou literaturu asi o pěti titulech. Ze všech jsi celkem detailně (v rámci možností samozřejmě) zkoušen a třeba já byl docela slušně potrápen u Descarta. Prostě a jednoduše přijímačky předpokládají nejen faktické znalosti z oboru, ale i jistou dávku intelektu. Jdou tedy proti trendu "vysoká škola je pro každého". Tedy vše je tak, jak by to u přijímaček obecně být mělo.

yenda1 to vystihl. Filosofie člověka posouvá dál, prohlubuje jeho myšlení, obklopuje všechny vědy a dává jim nový rozměr. Málokdo se omezuje jen na samotné dějiny filosofie, většinou má člověk přesah do fyziky, matematiky, popřípadě psychologie, myslí-li to vážně s etickými zkoumáními. Co se té práce týče...Nelze přeci myslet jenom na peníze. A pokud jsi schopný, práci seženeš a nemusí být přímo v oboru.
          • O náročnosti přijímacích zkoušek ani o náročnosti oboru samotného jsem nepsal nic. Věřím tomu, že přijímačky na filosofii jsou těžký. Věřím i tomu, že samotný obor je náročný. Já jsem psal o něčem jiném - že ten obor studuje řádově víc lidí, než kolik dovede uživit. A jak jsem řekl jinde, filosofické myšlení je užitečná věc, ale šéf ti za něj nedá ani kačku, pokud nebudeš zároveň umět ještě něco jinýho. S tím můžeš polemizovat do aleluja, ale vzpomeneš si na mě, až nebudeš ve druháku, ale v páťáku, a budeš zjišťovat, že tě nikdo nechce - nebo aspoň ne za peníze, o který by sis jako absolvent vysoké školy mohl a měl říct. Pokud máš ve štrozoku miliony a fildu děláš jenom z plezíru - fajn, nepsal jsem o tobě.
          • copak Dworkin (sice děda Corwina, ale ještě proto ho nebudu obhajovat) neprokázal svůj "přehled" už tím, že vedle sebe postavil filozofii se sociologií a politologií? Z filozofie nekoukají peníze a dnes už snad ani to uznání a respekt, takže se tam nikdo s vidinou velké kariéry asi nehlásí (přičemž nepopírám, že intelektová příprava po zvládnutí studia filozofie na dobré škole je obrovská a nesrovnatelná s ostatními humanitními obory, takže se samozřejmě takový člověk prosadí, pokud bude chtít, kdekoliv)
            • Tady vůbec nejde o velkou kariéru. Jde o tak samozřejmou věc, jako je práce v oboru, který jsem tři nebo pět let studoval. Tahle oblast se na těch školách cíleně pomíjí, protože co student, to dotace od státu. A studenti jsou utvrzováni právě v takových naivních názorech, jako že důležité je naučit se správně myslet a pak už člověk může dělat všechno. Ano, je důležité správně myslet, ale stejně tak důležité je vzdělat se v nějakém oboru, který mě bude živit. A to trvá řadu let. A zaměstnavatel nebude čekat, až se to filosof doučí. Zaměstnavatel přijme někoho, kdo se to učil pět let a umí to. Je třeba uvažovat prakticky, protože kdo to včas neudělá, ten spláče nad výdělkem - doslova. Jasně, pokud někdo chce žít jako Diogenes v sudu a opovrhuje pozemskými statky, má to pro něj smysl. Ale pokud si chce sáhnout na hypotéku anebo založit rodinu, tak ho střet s realitou budou hodně bolet.
          • hele, ses pirat nebo ne?
            • Pirát? *8* Jak jsi na to přišel? Nejsem, můj morální kodex mi to zakazuje *1*
  • Ze jsem radsi nedelal vedce... Oni berou prachy za takove picoviny *12*
  • Jozef123
    Ach toľko škody ja už som si robil zálusk na 4 doktoráty *9*
  • hram od cias PMD, Didaktiku... som velmi naruzivy hrac. Minuly rok som ukoncil doktorat a pracu mam viac ako adekvatnu k vzdelaniu. Nebrat vyskum vazne. Kto si vie stanovit priority a berie hranie ako relax, uplatni sa kde chce a spravi vysku aku chce. Kazdy dokaze, co chce. A moze popri tom trebars aj hrat 4 hodiny denne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit