Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdybych se mel ridit kazdym hloupym pruzkumem co nekdo udela, tak nevytahnu paty z baraku, nemam ani korunu a zeru korinky.
  • Ja osobne se uz o hry zajimam od svych 7 (jeste v casech kteativity a ruznorodych hratelnosti :D) na skolach jsem byl takovy jak ja rikam solidni trojkar :) ne tak snazim se byt co nejpeclivejsi jinak hraju cca 5 hodin denne a snazim se o hrach i psat (napriklad chaty nebo facebook nenavidim) mam i jine zajmy bohuzel aktivne sportovat nemohu (treba hrat hokej) cili autorum takovych vyzkumu delejte prospesnejsi clanky jako jsou sekty nebo zavislost na alkohol prosim :)
  • ultraviolence: Hm to proto, že dneska je doba, kdy je každej hotovej z ekonomie a práv. VŠE je továrna, která každoročně vyflusává desítky vychcánků, kteří si svůj titul ani nezaslouží. Spousta lidí na tu školu nejde ze zájmu o obor, ale ze zájmu o titul, jenž je v současnosti "in". Samozřejmě existují i výjimky, dvě z nich jsou mí přátelé. Ovšem o stavu této školy mám od nich info z první ruky. VŠE se dá prostě neuvěřitelně ojebat. Chci tím říct, že můžeš vylézt a bejt úplně dutej. Ale např. informatika a finance +
    účetnictví patří k těm náročnějším oborům. Matfyz prostě neojebeš...
  • Nejvýše hodnocená VŠ ČR v zahraničních měřítkách
  • Uroven ceskeho skolstvi klesa, protoze dnesni studenti nasli zpusob,jak skolu oj*bat. Ale i to tvori 'poctive' podnikatele:). Kazdopadne tvrdit,ze se dnesni ING rovna maturite pred 20lety je nemozne prehnane. Predpokladam,ze takove hlasky padaji od cloveka co titul nema. Vtipku s Matfyzakem, co dela o prazdninach VSE, se vubec nesmeji, protoze je to tvrda realita... ti lidi jsou uplne nekde jinde... takovy borec z VSE si zase o prazdinach dela treba prava v Plzni a tak by jsme mohli pokracovat dal. A pokud tu se mnou nebude nekdo souhlasit, tak je to jen typek co predal svuj zivot WOWku, nebo zakomplexovanec co skoncil po maturite a zavidi nam studentsky zivot.
  • Každý by mal robiť to čo ho baví. Keď niekto nerád športuje, on vie, že je to nezdravé, ale má svoje záľuby ako sú hry a to ho bavíííí. Preto hráme hry, lebo nás to bavíííí. A preto sa vyráabajú nové, aby sme pri nich zostali. Máme v nich SVOJ VLASTNÝ SVET:))))))
  • Protože hry, i přes svůj vývoj, mají oproti roku 1986 větší tendenci odříznout jedince od společnosti a plně okupovat jeho zájmy. *1* *1* *1* *1* *1* *1*
  • O náročnosti přijímacích zkoušek ani o náročnosti oboru samotného jsem nepsal nic. Věřím tomu, že přijímačky na filosofii jsou těžký. Věřím i tomu, že samotný obor je náročný. Já jsem psal o něčem jiném - že ten obor studuje řádově víc lidí, než kolik dovede uživit. A jak jsem řekl jinde, filosofické myšlení je užitečná věc, ale šéf ti za něj nedá ani kačku, pokud nebudeš zároveň umět ještě něco jinýho. S tím můžeš polemizovat do aleluja, ale vzpomeneš si na mě, až nebudeš ve druháku, ale v páťáku, a budeš zjišťovat, že tě nikdo nechce - nebo aspoň ne za peníze, o který by sis jako absolvent vysoké školy mohl a měl říct. Pokud máš ve štrozoku miliony a fildu děláš jenom z plezíru - fajn, nepsal jsem o tobě.
  • Tady vůbec nejde o velkou kariéru. Jde o tak samozřejmou věc, jako je práce v oboru, který jsem tři nebo pět let studoval. Tahle oblast se na těch školách cíleně pomíjí, protože co student, to dotace od státu. A studenti jsou utvrzováni právě v takových naivních názorech, jako že důležité je naučit se správně myslet a pak už člověk může dělat všechno. Ano, je důležité správně myslet, ale stejně tak důležité je vzdělat se v nějakém oboru, který mě bude živit. A to trvá řadu let. A zaměstnavatel nebude čekat, až se to filosof doučí. Zaměstnavatel přijme někoho, kdo se to učil pět let a umí to. Je třeba uvažovat prakticky, protože kdo to včas neudělá, ten spláče nad výdělkem - doslova. Jasně, pokud někdo chce žít jako Diogenes v sudu a opovrhuje pozemskými statky, má to pro něj smysl. Ale pokud si chce sáhnout na hypotéku anebo založit rodinu, tak ho střet s realitou budou hodně bolet.
  • Cahir: tak některé oboryna VŠE jsou opravdu dobré (a težké). Nicméně nemůžu nepřipomenout známé rčení: "Co dělá matfyzák o prázdninách? VŠE!" *1*
  • Drom
    vyvojare ceho? :D
  • oka... prestanme hrat hry... ale co pak budou delat ty firmy? (napr. ubisoft, crytek, EA)
    ja osobne bych se rad pobavil u her... :) a navic - v cesku je uplne jedno co mate za skolu - pokud vystudujete CVUT tak se stejne s dnesnim stavem prace stejne nikam nedostanete, neni tu moc velkych firem ktere potrebuji napr. programatory
  • *1* Ironie? Doufám.
  • ja sa radsej neholim
  • Nezapomeň na nejprestižnější školu v ČR - VŠE
  • Nesmysl, hraji cca 10 let, je mi 28 a má za sebou úspěšná studia na VS, 5 let obor, myslím že toto je naprosto zcestný "průzkum", "výzkum"...... K těm VŠ co tady řešíte, je pravdou, že některé VŠ jsou tragédie ale nejsou dle mého v převaze, je tu dosti kvalitních studijích oborů napříč různými VŠ.
  • Jo jo a když už se na univerzitu dostanete, tak pochopíte jaká dokáže být prokrastinace pěkná svině, obzvláště když ve zkouškovém vyjde nějaká dobrá hra *5*
    http://psychologie.cz/prokrastinace-jak-na-ni-vyzrat/
  • miker17 - možná to tak neni, ale mám dojem, že je to tím, že jejich vzdělávání neni tak všeobecný, je více zaměřený, jednodušše asi proto, že je nějaká Evropa a okolní svět obecně nemusí ani zajímat, jsou stále velmoc č. 1 a to jim stačí, nemusí se o okolní svět vůbec starat, to neni jako u nás kdy jsme se na základce tehdy učili historii USA celkem podrobně, z hlavy aniž bych se to nějak učil dám tak cca 40 jejich států a vedle toho jsme se učili průmysl, podnebí atd. pomalu každý zastrčený vesnice po celym světě : ) takhle to tam u nich hádám nechodí a proto ten dojem "dementnosti" který mohou vyvolávat, ale pokud to chceš posuzovat takhle, tak v mé třídě na střední kde jsme byli jen tři kluci, zhruba 90% holek na velký závěsný mapě Evropy nenašlo Řecko nebo Kypr, další země zeměpisář radši vzdal a zabalil to, dneska ty holky maji tituly nebo je to čeká.
  • Amerika má nejlepší školství? *1* Americký sociální systém, včetně vzdělávání, je na tom hodně bídně. V problémových oblastech je vzdělání absolutně nedostatečné. Když si vezmeš jejich velikost, brutálně proměnlivou kvalitu výuky v různých oblastech a počet prestižních škol, nedojdeš k příliš potěšujícím výsledkům. Ne každý má Harvard, Yale, Stanford...Obecně je americká veřejnost vypatlanější než evropská a slyšel jsem to od dvou lidí nezávisle na sobě, kteří v Americe byli.

Pokud jsi se pohyboval na území univerzity, nemůžeš soudit v celostátním měřítku

Nedělali ten tvůj průzkum ohledně prestiže škol náhodou Američani?? *1*
  • jako aspirant na vysokoškoláka čti v angličtině, ne? :-D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit