Přejít na výpis diskuzí
Podle průzkumu máte nižší šanci dostat se na univerzitu
14.4.2011 | Aleš Smutný
66 příspěvků
-
Pirát? *8* Jak jsi na to přišel? Nejsem, můj morální kodex mi to zakazuje *1*
-
Jak na které škole. Rozhodně to neplatí pr ČVUT, Matfyz, několik oborů na UK...
-
copak Dworkin (sice děda Corwina, ale ještě proto ho nebudu obhajovat) neprokázal svůj "přehled" už tím, že vedle sebe postavil filozofii se sociologií a politologií? Z filozofie nekoukají peníze a dnes už snad ani to uznání a respekt, takže se tam nikdo s vidinou velké kariéry asi nehlásí (přičemž nepopírám, že intelektová příprava po zvládnutí studia filozofie na dobré škole je obrovská a nesrovnatelná s ostatními humanitními obory, takže se samozřejmě takový člověk prosadí, pokud bude chtít, kdekoliv)
-
To je divné, studuji Historii druhým rokem na UK, a přitom od cca 8 let aktivně hraji hry. Asi jsem výjimka, ale to se mi věřit vážně nechce... Spíš bude problém v té "studii".
-
Pracuji ve velke nadnarodni spolecnosti a podle nasich personalistu opravdu uroven ceskeho skolstvi eapidne klesa. Dnesni vysokoskolsky student je udajne na urovni maturanta pred 20 lety.
-
Tak ty jsi jeden s tech hloupych, co nema sanci. Tech 99 % bylo mysleno z mnoziny ctenaru herniho webu, nikoli cele populace. V te jsou ty procenta uplne jina.
-
hele, ses pirat nebo ne?
-
Hry hraju od svých 6let. Bude mi 27 a mám vysokoškolský diplom. Tenhle průzkum je čistá demence...
To je jako by někdo udělal průzkum a zjistil, že čím víc člověk pracuje, tím méně má času na rodinu. -
ja jsem v USA bydlel přes 2 roky a mužu potvrdit že jsem nikdy nikde neviděl takou snůžku idiotů ..... víc jak polovina lidí ani neví kde je Evropa..... a já ze svý zkušenosti mohu potrvdit že to co jsi napsal je naprostá pičovina
-
studenti oxfordu varují líbání prdele způsobuje u 80% lidí rakovinu
-
No mohu tě ujistit že to podložený nemáš. *1* Stačí se podívat na seznam nejlepších světových univerzit - to, co tam uvidíš, tě možná překvapí. Drtivá většina z nich je totiž amerických (evropských jich tam moc není, natož českých lol). Ze svý vlastní zkušenosti jinak mohu potvrdit, že americký školy jsou mnohem kvalitnější než ty český (což je i logický, protože americký školství je velmi kvalitní). Ty však budeš mít jistě zkušenosti jiný, ne?
Jinak z toho tvýho příspěvku je vidět, že továrny na dementy jsou spíš český školy *4* -
S cetbou to jde z kopce kdyby se prekladali knizky ktere maji velke nadeje na prodej jako Diablo Sin War na preklad cekam snad 5 let a porad nic
-
To, že na ty dobré školy nestačíš, neznamená, že neexistují.
-
Podle toho, jak jsi to napsal, se mi to nějak nechce věřit. *1*
-
ja studuji vyvojare a pak si jeste nekde v zahranici vystuduji eknomii
-
Studuji filosofii na UK a nesouhlasím s tím, co říkáš. Alespoň co se týče oboru filosofie. Nic se neplatí, žádná scia, nijak zvlášť velký nával. Přijímačky si dělá katedra sama a jsou dost náročné. V prvním kole máš asi pět hodin na interpretaci filosofického textu, u něhož neznáš autora (poznal jsem, že jde o Shellinga) a na překlad anglického, vcelku náročného, textu (v mém případě Platón). Když projdeš, jdeš do druhého kola, k němuž je třeba mít načtenou literaturu asi o pěti titulech. Ze všech jsi celkem detailně (v rámci možností samozřejmě) zkoušen a třeba já byl docela slušně potrápen u Descarta. Prostě a jednoduše přijímačky předpokládají nejen faktické znalosti z oboru, ale i jistou dávku intelektu. Jdou tedy proti trendu "vysoká škola je pro každého". Tedy vše je tak, jak by to u přijímaček obecně být mělo.
yenda1 to vystihl. Filosofie člověka posouvá dál, prohlubuje jeho myšlení, obklopuje všechny vědy a dává jim nový rozměr. Málokdo se omezuje jen na samotné dějiny filosofie, většinou má člověk přesah do fyziky, matematiky, popřípadě psychologie, myslí-li to vážně s etickými zkoumáními. Co se té práce týče...Nelze přeci myslet jenom na peníze. A pokud jsi schopný, práci seženeš a nemusí být přímo v oboru. -
Vem si jak jsou na tom ale zase třeba americký střední školy, to jsou prostě továrny na dementy. I u nás ty střední nejsou žádná výhra (učňáky vůbec nepočítám, to je samostatná kategorie). V te americe jsou vlastně i vysoky továrny na dementy, až opravdu ti co chcou něco dokázat chodí na těch pár prestižních kousků co tam mají. ¨
teď si nejsem jistej jestli to mám nějak podložený anebo když jsem byl mladší "vymyl" mozek Road trip, zahulime uvidíme, a podobný rádoby studentský sračky *1* -
Kolik ti je voe:D?
-
Je to past na lidi. Škola je placená od kusu, takže se na tyhle obory nabírá několikanásobně víc lidí, než kolik je trh práce schopen vstřebat. Tihle absolventi pak v pětadvaceti zjišťují, že sice vystudovali prestižní humanitní obor, ale nikdo o ně nemá zájem. Kdyby škola neměla takový zájem si je udržet, tak by si nechala jen pár nejlepších, ostatní vyházela a ti by měli příležitost zkusit něco, co jim víc sedne.
-
a i kdyby tak nam to muze bejt v cesky republice u prdele, protoze tady je uroven vysokejch skol prijimackama pocinaje na absolutni nule