Přejít na výpis diskuzí
Podle šéfky čínské skupiny bude protipirátská ochrana her do dvou let neprolomitelná
7.1.2016 | Aleš Smutný
202 příspěvků
-
Ty hry jsou sice dražší, ale můžeš je prodat.
Btw do několika let půjdou stahovat hry na PS4 stejně jako na PS3, takže to pak vyjde levnějc. *1* -
suhlasim, po pol roku alebo roku doplnit druhe ciselne hodnotenie + kratky komentar
-
predaj sa mozno aj zhorsi.
jedine ak zacny vydavat dake DEMA, inak vela ludi upirati hru len aby odskusalo ci stoji za kupu.
samozrejme ze kupa bude az neskor v zlave :)
ale takto bez odskusania si obcas hru kupia a ked dojdu na to ze to bola pii covina.
tak zacnu kupovat nakoniec este menej.
mozno som zly prorok, ale uz bolo vela "studii" kde vyplynulo ze piratenie je sposob reklamy :) -
Zaujimavych hier vychadza tolko, ze sa to neda stihat hrat.
Staci pockat na zlavy a kupit za babku. Do dalsich zliav je vystarane. Samozrejme pokial nemusia mat vsetko hned, ako to vyjde... -
Ano, to jsem tu jiz do Tisc diskuzi nekolikrat psal...
-
1) hra bez DRM - přijdu o část zisku kvůli pirátům
2) hra s DRM - musím platit licenci na DRM, ochrana mi nejspíš sežere část výkonu (což mi může odlákat některé potenciální zákazníky, až se v recenzích ukážou skutečné HW nároky). Na druhou stranu získám nějaké zákazníky z řad těch, co by hru v případě 1 stáhli.
A teď je otázkou, ve kterém z těch případů ztratím víc a jestli velká vydavatelství necpou DRM do her spíš ze zvyku (i když v případě, že hra za nic nestojí a vydavatel se to snaží zachránit marketingem, to DRM smysl mít asi bude). -
takhle daleko to nedojde, teenageři pařej na nextgen konzolích kde se nepirátí originálky co stojej jednou tolik oproti PC verzím a stejně to nějak jede
-
Jsem jeden z těch lidí, co se na JC3 docela těšil. Ale nejsem blázen, abych to koupil v prvních týdnech po vydání za 50$ + chtěl jsem to upirátit, pak nebyl crack, pak se ukázalo, že je to stejně sra*ka a už mě to vůbec netrápí. blbý bude, až nastane avizovaná doba neprolomitelných her.
hádám, že všichni, co byli zvyklí, že jediná investice je herní pc (a myslím že takových je nejvíc, třeba 12 - 17 let), si už ani nebudou kupovat ten pc, protože nebudou mít na to, aby si ještě kupovali hry. ve výsledku přestane existovat tahle skupina, která dospívá a hraje hry, a potom až začnou vydělávat, už k tomu nebudou mít vztah. Game(s) over. hm? -
At jsou ceny na steamu stejne, jako maji rusaci i pro nas a nemam problem. Trochu na hlavicku,platit stejne ceny jako zapadni evropa.
-
Az ta doba nastane, kdy opravdu nepujde nic upiratit (prestante pouzivat pojem ukrást delate ze sebe hlupaky) tak bych rád videl presny cisla o kolik se zlepsil prodej.
Myslim ze vsichni uz zname jak to asi bude vypadat. -
Zábavný fakt: náklady na Denuvo jsou vyšší než realná ztráta způsobena piráty. Do dvou let po něm neštěkne pes :)
-
Bestseller je gta. Otazne je ci by sa zaklinac v pripade vyvoja za morom vobec zaplatil.
-
Podla tych malo informacii co su o Denuvo vonku tak podla vsetkeho generuje kryptograficke kluce podla HW na ktorom je dana hra nainstalovana a budu jedinecne pre kazdu instalaciu. To jednak znemoznuje univerzalny crack/patch, jedine distribucia uz cracknuteho exe, ale na druhu stranu to moze umoznovat jednoznacne identifikovat majitela danej hry z ktorej bol vygenerovany crack. Tak isto je otazne ako sa tie kluce na zaklade HW generuju. Zatial to bolo len pri digitalne distribuovanych hrach, takze tam je mozne ze nezasifrovane exe na strane serveru (vydavatela) sa zasifruje pri poziadavke na stiahnutie/instalaciu od zakaznika. Ten posle hw identifikacne udaje a server uz posle zasifrovane exe. V takom pripade je naozaj problem jednoducho dekryptovat danu hru. Druha informacia ktora je vonku ze kontinualne Denuvo desifruje a sifruje dany kod, co znamena ze asi samotna hra, exe, ked bezi a je v pameti tak je z vecsej casti zasifrovana a desifrovany je len kod ktory sa akurat vykonava. Na druhu stranu, v takomto pripade to asi ma celkom slusny dopad na HW vykon, kedze treba kod v kuse sifrovat/desifrovat. Docela by bolo zaujimave vediet aky je tam performence hit. A teoreticky je moznost to cracknut/desifrovat. Jedna z moznosti by bolo vyuzit virtualny CPU, nieco v style heuristiky v antiviroch a takto emulovany chod zaznamenavat a z toho zrekonstruovat samotne exe, lenze to chce nejaku zaoutomatizovanu kvalitnu analyzu co je fakt problem. Tu by mohla pomoct nejaka sikovna AI *1* *1*
-
Někde jsem četl, že přichází doba, kdy by se měly hry recenzovat jednou, ihned po vydání a pak ještě jednou, pul roku po vydání, kdy budou odbugované a se spoustou "dodatečných" DLC.
-
Zisky z prodeje nejsou jen o hi-tech DRM. Zaklínač 3 byl bestseller i bez ochrany *1*
-
Pokud si někdo chce koupit hru při vydání, tak to taky udělá bez ohledu na to, jestli je na ni crack nebo ne.
Tyhle DRM existují spolu s blokováním recenzí jen a pouze proto aby nalákaly nic netušící zákazníky na průměrně kvalitní produkt, který ten měsíc po vydání už nikdo nekoupí (viz Watch_Dogs)
Další věcí je, že velkou spoustu peněz ve "vývoji" her spolkne marketing a budování (či koupení) té oné DRM ochrany. A to je hodně peněz na něco bez čeho by se obešly, kdyby to za něco stálo.
Pak tu máš cenu, 60€ za něco co hraješ 20 hodin a pak to zahodíš, jasně, že za to ty prachy lidi nechcou dát ;-) -
Tohle jsem ještě nikde snad nečetl, dobrá pointa *1*
-
Jsou i privátní torrenty, ze kterých to letí mnohdy lépe, než z toho steamu. Já už jsem starší hráč a tak koupi hry beru spíš jako poděkování autorům, pokud je hra kvalitní a těch je čím dál méně. Vždycky je to ale až po shlédnutí videí na yt a přečtení mnoha recenzí, naslepo žádnou hru nikdy nekoupím.
-
V3 zatím není ...
-
Jistě, ale pak je otázka, jestli takoví lidé pirátí stejně jako my. Já s Německým platem koupím hru hned už jen proto, abych nemusel čekat na torrentu. Ono i když hra vyjde hned ten den, bez seederů se rychlost stahování nevyrovná tomu, když to taháte třeba ze steamu, kde jste limitováni jen rychlostí sítě a disku.