Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • doktorzhoror
    Samozřejmě tohle je náš pohled, v zahraničí (USA, Něměcko, Japonsko, UK...) je 50 dolaru za hru prd a vetšina lidí si tam koupí hru hned a na nic nečeká.
  • novinky tam nejsou, protože a) vývojáři jsou podělaný strachy, nebo b) vývojáři věděj, že je jejich hra sh*t
  • Princip sám o sobě ti nestačí, potřebuješ nakopnout alespoň částečnou znalostí klíče, devkitu. V drtivé většině případů tohle obstarají insideři - protože nikdy nemáš šanci uhlídat ideové, společenské, politické postoje všech zaměstnanců - s tím mají problémy nejlepší špionážní agentury, nejlepší armády, prostě všichni...
  • Veny
    Tak to nemůže nikdo. Ale v mojí situaci bude spousta hráčů ve věku 0-18, kteří jiné než pirátské hry hrát nemůžou (maximálně nějaké F2P). To není skupina lidí, která si hry nekupuje, protože nemusí, ale spíš proto, že nemůže. Od takových peníze první měsíc nikdo nedostane, maximálně zpětně, jako já, když jsem si po X letech koupil Skyrim za 3€.
  • ja keď som bol decko tak som si žiadne hry dovoliť nemohol a tak som ich mal od kamarátov na CD pekne upirátené a počas študentských čias som si ich sťahoval ale vďaka tomu sa so mňa stal hráč a teraz keď zarábam si hry kupujem, áno teraz je u nás lepšia ekonomická situácia a už aj decká kľudne tých 20-40 eur na (čo keď to teraz počítam v detstve bolo moje ročné vreckové) v pohode za hru zaplatia ale ťažko si predstavím dajaké decko s rozvojovej krajiny ako si tie hry kupuje a keď sa nebudú dať ukradnúť tak aspoň nebude závislák a nebude ich podporovať ani až vyrastie :D
  • ucho
    je fajn, že popíšeš, jak k tomu přistupuješ ty, ale těžko můžeš mluvit za všechny, navíc když prodejní čísla jasně ukazují, že nemáš pravdu. je prostě skupina lidí, která hru kupuje hned po vydání. a ta skupina je pro prodeje většiny her velmi důležitá, protože po vydání tvůrci her potřebují často peníze. a z těch prodejů na začátku lze pak vyvodit další prodeje. prostě prodej her je zdlouhavý proces. někdo koupí v předprodeji, někdo koupí hned po vyjití, někdo počká na slevu.
    uvědom si, že existuje i tuna kvalitních her, která autorům vydělala prd, ale za zahrání rozhodně stojí.
  • doktorzhoror
    Challenge Accepted
  • Vojta_Ilavsky
    Leda na tvém, Buffalo Kide.
    Jen tak na okraj, hru s DRM ochranou už jen z principu v životě nekoupím, kdežto hru bez DRM ochrany rád koupím za plnou cenu a nečekám na slevu; když je hra dobrá a vývojáři jdou vstříc konzumentům prodkutu, PROČ TAKY KU*VA NE?
  • Veny
    Haha, první měsíc je možná doba, která je pro vývojáře nejdůležitější, ale zároveň je to doba, která je pro kupující nejrizikovější.
    Existují tuny úspěšných her bez protipirástkých ochran, stejně jako tuny her, kterým svět bez pirátů k ziskům nepomůže.
    Lidi si rádi počkaj i čtvrt roku, než aby si kupovali předražený, zabugovaný a nedoladěný produkt s crackem, který je*e spíš poctivé, než piráty (což se dnes na PC stává zvykem, že, Batmane).

A pokud jde o čekání- ano, čekat na cracknuté DAI mě opravdu přestalo bavit. Až pár týdnů zpět jsem narazil na cracklou verzi se všemi DLC (které po vydání hry ještě neexistovaly), takže se čekání vyplatilo *1*
  • kdyby to bylo pro vydavatele tak uzasne jak tady tvrdite tak by tam byly novinky, jenze to bude asi jinak ze? Samozrejme ze pro hrace to je fajn, ale na to jaksi vydavatele kaslou. model gogu se v době kdy internet pripomina kopii divokého zapadu nemůže prosadit pro AAA novinky, mozna az se 99% lidi prestane chovat na internetu jako Buffalo Bill tak pak mozna..jake jsou na to sance můžete sami pozorovat na svém internetovem chovani:)
  • Na to nepotřebuješ desítky lidí, stačí jeden chytrý človíček... Který ovšem potřebuje kruťácké železo a podporu (nejlépe insidera, který vynese klíče, devkit), protože 256bit šifru bez zázemí, opory, nerozlouskneš...
  • ucho
    s tou prodejností to bohužel není pravda. některé kvalitní hry se samozřejmě prodávají dobře, ale jiné rovněž kvalitní hry už se tak dobře prodávat nemusí. je v tom mnoho faktorů. samozřejmě ochrana ty prodeje zase tolik neovlivňuje.
  • Vojta_Ilavsky
    Svědomí.
  • hned se mi vybavilo https://www.youtube.com/watch?v=7uHo-QYqkrY
  • jde o to ze to proti pirátské šifrování vytváří placené studio a zkouší ho prolomit pár nadšenců a le je už starým špionážním moudrem že každá šifra se dá prolomit stačí přijít na princip.
  • Vojta_Ilavsky
    Ukazuje že to jde jinak a dokonce i mnohem lépe, navíc s férovým přístupem..
  • A ted si polož otázku. Proč by měl někdo, kdo stahuje hry kupovat zrovna witchera bez jakýkoliv ochrany? V praxi v těch vertích není vůbec žádný rozdíl. Automaticky se ti stahují updaty a dostává se ti stejné podpory, jako u originálu. Ani nechce vědět kolik CDPR na tom ztratil peněz. Neexistuje netoda, kde by jsi uspokojil všechny.
  • hater by tomu nedal 8/10
  • doktorzhoror
    Uff, už jsem se začínal bát, že žádný Witchhater nepřijde.
  • hra desetiroci to je mozna v tvoji hlave..8/10 a vic ani prd..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit