-
V VI kapitole...
-
kdy budu hrat za tu druhou postavu?????
-
Je pravda že adventury proste brutálne ustrnuli na mieste a nie a nie sa pohnúť ďalej . Zatiaľčo kedysi to bez point n click ovládania nešlo , dnes je bez problémov možné aby hráč riešil logické problémy priamou interakciou s prostredím. Najgeniálnejšou hrou bola v tomto smere podla mňa Penumbra , kde ste hádanky neriešili absurdnými a nelogickými kombináciami predmetov na riešenie triviálnych problémov ale priamo využívali hernú fyziku a prostredie tak ako by ste to urobili v realite . Ak by toto bolo kombinované napríklad s dialógovým systémom ako bol v Alfa protocole , kde ste viedli súvislé dialógy miesto toho aby ste len preklikali všetky možnosti a nakoniec zistili že musíte postave doniesť banán aby ste sa dozvedeli to potrebné , viem si predstaviť že taká adventura by mohla byť úspešná a hlavne skvele hratelná !
-
Několika desítek věcí v inventáři jsem v Poslovi 3 neviděl a to jsem už na začátku VI kapitoly.
-
Přečti si můj koment výše, možná pochopíš, že na Games.cz to prostě chodí trochu jinak, než jak je zaběhlé z profanovaných internetových plátků... Minimálně prozatím si redakce drží svůj styl recenzí a hodnocení, což podle mě ve výsledku poskytuje lepší službu čtenáři, který přece na games.cz chodí právě proto, že chce něco odlišného oproti desítkám jiných webů ne?
Nebo tobě pomůže, když každá hra dostane 7 či 8? S takovou se tady za chvíli budou všichni mastit hlava nehlava za to, že hry nedostávají jedenáctky jak na běžícím pásu... Chce to občas myslet a ne jak bezduché stádo následovat masové trendy dnešní doby. -
A podle tebe jsou adventury natolik homogenní, že všechny obsahují to, co jsi napsal? Pokud je to tvůj nejoblíbenější žánr, je s podivem, že ti uniklo, že nešvary minulosti jako pixelhunting nebo právě všemožné nesmyslné úkoly v posledních letech v adventurách mizí - nezmizely samozřejmě úplně, ale nejsou už zdaleka tak běžné. Každý žánr se nějak vyvíjí. Proto stížnost na lovení dětí ve školce je dnes trochu mimo, nemyslíš?
A druhý odstavec - já jsem reagoval na obsah tvého komentáře. O tom, že by snad neexistovaly špatné adventury nebo že by hra neměla své chyby, jsem nic nepsal. Nevím, proč zavádíš problém jinam. Pokud máš argumenty, můžeš je vyjádřit. Za to ti nikdo hlavu neutrhne. Ale když nastavíš laťku diskuze vyjádřením, které není moc relevantní, tak se nemůžeš divit reakcím. A snažit se z toho vybruslit tvrzením, že "příznivci adventur tě sežerou za všechno" je průhledné a mluví to samo za sebe... -
Imho si pletes pojmi s dojmy... 6 je lehce nad strednim hodnocenim, ale prumerna hra ma dneska hodnoceni 7/10 takze z toho Posel vychazi jako hra lehce podprumerna a tudiz ne moc dobre...
-
Nechci ti zbytečně něco vytýkat či snad nadávat ale měl jsem namysli žánr adventur celkově.
Největší problém je v tom že jakmile si někdo opováží říct cokoliv negativního o adventurách tak jste schopný ho sežrat i botama. Jak už jsem napsal, adventury jsou můj nejoblíbenější žánr takže v tomhle není problém. -
No ty jsi zase "odborník". Nic takového v Poslovi není. To je zas vidět, kdo skutečně hodnotí hru a kdo jen plive na neoblíbený žánr/typ počítače/herní sérii atd atp.
-
To máš recht, v mých očí je Memento Mori přesná 6 ková hra, mírný nadprůměr.
-
Nechci milion předmětů milionkrát kombinovat mezi sebou, aby mi z toho vylez prut s mědeným háčkem obalenám gumovýma medvídkama na lovení dětí ve školce a nechci prokecávat pořád dokola ty samý možnosti rozhovoru jestli tam nejsou nějaké nové, to jsi to opravdu nepochopil hned napoprvé?
-
Přát někomu smrt. Hmm jo vlastně to je naprosto normální.
-
Nemyslíš Gray Matter?
-
Kdyz to bude mit prodejni uspech tak klidne udelaji dalsi dil. O tom to dnes vsechno je.
-
zda sa ti ze jeho nazor je politicky nekorektny?
-
Tak to už je vážně trochu moc.. Stejný hodnocení Poslovi Smrti 3 jako Mementu Mori??? Poslíček je tak o třídu vejš a timhle hodnocením jste mě dost na*rali
-
Když v adventurách nebudou předměty a rozhovory, tak už to asi advetura nebude, že?!
-
Ja som hral na posledy este iba 2ku, ale aj ked sa mi zo zaciatku zdal anglicky dabing Darrena trochu divny, tak neskor sa mi nezdal zly. Ta jeho akasi "povrchnost" mala nieco do seba. V jednotke bol tiez trochu divny dubbing. Ta anglictina bola moc taka "nobl". Dobrych adventur nie je moc, tak treba brat vsetko co za to stoji vsetkymi desiatimi a uzit si to. *3*
-
Největší chyba dnešních adventur je ta, že se až příliš drží předloh z let devadesátých a to se pak projevuje jako kostrbatost. Podle mě, přeplněný inventář by neměl v seriózních adventurách vůbec být, stejně tak nekonečné opakování rozhovorů. Jestli Martin Bach pohlíží na tyto hry z tohoto hlediska není se čemu divit že má Posel smrti 3 jen 6/10.
Já osobně mám adventury velice rád a nedám na ně dopustit, ale když jsem si před rokem pustil Monkey Island 1 a 2, nepřipadaly mi až tak excelentní. Věřím že kdybych je hrál v době vydání, dodnes bych je uctíval jako modlu, ale je jiná doba a hry se musí měnit s ní.
Jinak bych se rád zeptal autora recence, jestli je pro něj moderní prezentace jedním z kritérií pro udělení vyššího hodnocení. A jestli by mohl podrobněji vypsat problémy které zapříčinily hodnocení 6/10. -
No a nesnaží se snad games.cz jít proti onomu trendu poslední doby? Vždyť o tom byla kolikrát řeč ve článcích a podcastech... Já to velmi oceňuju!