Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mozna to znit hloupe, ale me by se zamlouvalo, aby dungeony byly krokovaci po ctvercich a exteriery s volnym pohybem :)
  • Mas to skoro komplet, pokud tedy pridas serie Realms of Arkania, serie Ishar a zrejme bych sem zaradil i spickove Betrayal at Krondor a Return to Krondor.
  • v podstatě všechny díly čtverkou počínaje :) Ale nejlepší bude asi Ultima 7.
  • fallanga
    Ptáš se nepravého, já osobně hrál pouze Ultimu Online. Ty původní díly jdou mimo mne. Ale jelikož se Jon Van Caneghem (výrobce původních MaM a zakladatel New World Computing) inspiroval touto sérií a sérií Wizardry, tak jsem si na to vzpomněl.
  • aha, ta mě dost minula, chyba... jakej díl je podle tebe nejlepší z nich, co bys mi doporučil zkusit? Já zkusil ten poslední myslím, a nic moc, nebyl sem schopnej 5 minut sejít po schodech, bo sem musel bejt na pixel přesně vyštelovanej, když se mi to konečně povedlo, vyřešil sem věci v přízemí a chtěl po tech schodech vyjít ven, bylo to na dalších 5 min a to sem nerozdejchal .)
  • fallanga
    Ne, myslím udělat pokračování původní Ultimy.
  • u tý Ultimy, pokud myslíš Underworld, tak tam si remakem nejsem jistej, podle mě by to bylo moc easy... část obtížnosti plynula i z toho, že v 320*200 a malym oknu a dohledem 10m se tam hur orientovalo, v HD atd by to asi vzalo za svý a stejnej level design by ted asi neprošel, nevím..

Každopádně Ultima Underworld 1 je prazáklad všech TES a podobnejch věcí, prakticky všechny nový nápady, co byly v UU1 poprvé využity, se dodnes užívaj a všichni sou naně zvyklý a ani o nich neuvažujou. Když sem to dohrál, poprvé, asi před 3 lety, tak to celý pro mě bylo jako jeden několika denní orgasmus.

RPG hráč co nedohrál Ultimu underworld pro mě není RPG hráč.
  • Stejně sem zapomněl na Stonekeep > 50 sebemrskačskejch ran holí a ulehnout do soli to vyřeší...
  • (k)ámen!
  • já vím, ironii je těžký z textu pochopit... ten koment na kterej reaguješ ale není ten případ, sry :)
  • no vidíš, a já sem z toho pohybu po čtvercích zase maximálně nadšenej - bez ironie - já takhle prohopsal spoustu her v 90. a chybí mi to, EoB 1,2,3, wizardry 7, Lands of lore (!!!!) a podobný... Tohle je hra - když uvedu svůj oblíbenej příměr - za kterou to TPB prostě nenapíšu. Ale chápu, pokud se ti nelíbil ani Grimrock...

PS: řikal sem si že sem něco opomněl, a hle:

Dungeon Master 1
    Dungeon Master 2

Dávam 1024 otčenášů při pomyšlení že sem naně málem zapomněl :D
  • fallanga
    Mají více fanoušků, protože díly předtím byly na DOS 6-8 byly inovace, měly lepší grafiku a příběhově byly ustálenější. Devátý díl byl většinou odvrhován jelikož měl špatnou grafiku.
  • 6,7,8 boli oblubenejsie a maju omnoho viac fanusikov tak nechapem preco sa vybrali smerom mensieho zarobku
  • každý to má holt jinak :) někdo se těší, že to bude konečně tak, jako v dílech 1-5, další by chtěl 6-8. uspokojit nelze všechny :) Grimrock tě nebavil konkrétně proč? (netvrdím, že to byl majsrtštyk, ale dohrál jsem ho s chutí).
  • naprostý souhlas, vidím to úplně stejně.
  • Jsem velký fanda M&M 6,7 a 8, dohrál jsem každý z těchto dílů několikrát. Proto jsem hodně zklamaný, že desátý díl nebude vycházet z herních principů těchto tří dílů. Pohyb po čvercích v exteriérech mi připadá v dnešní době jako naprostý nesmysl a špatné rozhodnutí. Na dílech 6,7a 8 se mi právě líbilo, že si můžu vybrat buď tahový boj nebo realtime boj, podle obtížnosti a počtu nepřátel. Létání a reltime boj luky s velkým počtem slabších nepřátel měl své neopakovatelné kouzlo a dynamiku. Samozřejmě jsem si desátý díl objednal, a teď na něj čekám opravdu s velkými obavami, jestli mě bude bavit. Grimrock mě nezaujal a hraní jsem zabali hodně brzy. Přál bych si, aby ještě jednou vyšel M&M, který by byl na stejných herních principech a se stejným herním rozhraním jako 7. díl, pouze s vylepšenou grafikou podle dnešních možností. Doufám, že mě něco na desátém díle zaujme a že mně ho přesto bude bavit hrát.
  • fallanga
    Tak pokud je Ashan taky vesmírná loď, tak mohli založit Sorpigal podle předchozího vzoru.
  • Už si nepamatuju, jak přesně skončil původní svět, ale nebyl náhodou zničený? Nechápi totiž, co dělá Sorpigal v Ashanu.
  • nehratelný, peklo to je
  • Nerekl bych vyslovene propadak, bylo prijemne si zahrat zase nejaky dungeon, ale obsahove byl faky chudej oproti starym dungeonum.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit