Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wizardry online je tragedie, doporucuju ani nezkouset. Vzali si z te hry snad jen nazev. Po hodince nechci rict hrani spise davani sance a zkousky trpelivosti jsem tu hru rovnou smazal. Pritom Wizardry 7 a 8 jsem mel fakt rad.
  • fallanga
    Také by mne zajímalo, ale někdo mi psal, že to je ze světa Ashan což by ukazovalo na fantasy, ale zase je možné, že Ashan je jiná část té vesmírné lodi, což by znamenalo i sci-fi.
  • Taky bych rekl, ze MM3-5 byl vrchol serie.
  • Tushan
    wizardry 8 sice miluju ale ten free pohyb taky znamená že věčně musíš mít za prdelou zed jinak tě umláti kdejaká havět a to jaksi taky není dobře. člověkmísto aby prohledával a zkoumal prostředí místo toho běhá kolem zdí aby ho nahodou nesejmulo hejno mravencu. free pohyb prostě musí byt pořádně udělanej a zrovna wizardry 8 není žadnej super příklad a MaM 6-8 zase trpělo kvuli AI protože tam šli dělat pěkne prasarny (lozit na nepřístupná místa, případně kouzla Jump, Fly a podobne)
  • krokovací dungeon byl krokovací proto, že to vycházelo z PnP RPG, kdy každý krok sezaznamenal do mapy a prozkoumala se každá stěna. Jinak klidně mohly dungeony od roku 1991 vypadat jako Ultima Underworld. Ta měla zase jinak postavený systém a sázela na zpracování dokonalé jeskyně se stoupáními, mosty, roklemi ap od. Což by v krokáči projevit nešlo. Přesto i po UU vyšly Lands of Lore, Wizardry 7, Dungeon Master 2, Stonekeep, Anvil o Dawn a další krokovací dungeony, přitom mohly být zpracovávány už třeba jako Ravenloft se scollingem. Krokovací dungeon neí krok zpět, to je prostě systém. A pro mně byl 6. díl MM z počátku obrovským zklamáním, že byl scrollovací a navíc oproti MM4 graficky hnusný a musel sjem si velmi dlouho zvykat, než jsem tomu přišel na chuť a i když se mi jako hra líbil, výtky ke grafickému zpracování a přechodu na scrolling tomu vyčítám stále.
  • nostalgicke bryle uz tu dlouho nebyly...uff
  • Smesny jsi ty, podivej se na Skyrim, tam je to jeste horsi - zaseknout o nejblizsi skalu a ustrilet jsi tam mohl uplne cokoliv.
  • Krok zpátky je revoluce? Aha *7* když jsem se dozvěděl že se dělají 10tky tak můj výraz vypadal takhle *14* když jsem to zažil na vlastní kůži tak můj výraz vypadal takto *10* nevím kolik je tobě a kolik z toho dělá nostalgie, mě je 28 a éra gridbased dungeonů měla svoje kouzlo v 80tých a na začátku 90tých let páč nic lepšího nebylo takže si buď mladší a z nějakého prapodivného důvodu fanda extrémního oldschoolu a nepřítel všeho pokrokového a nebo potřebuješ sundat nostalgické růžové brýle
  • Nevíte jestli to zase fantasy/sci-fi nebo jen fantasy ?
  • U mě špatenka.
  • Ukaž mi nezabugovanou hru kde se nedají využít glitche pro snažší postup, jako vyřešit to čtverečkama je jako spravit volant u auta tak, že tam dáš klávesy s šipkama, dungeony se tak dřív dělali protože to tenkrát neuměli dělat jinak a taky tu bylo hardwarové omezení ale strkat nám to zpátky je prostě totální nesmysl vývoj má jít dopředu a ne aby jsme hrály tetris s ultraHD textrurama jak je poslední trend, navíc vizuální styl a inventář je podobný 9tkám a ty byly dost špatný předělat něco do hezčího enginu a udělat z toho "hardcore" pohybem do 4řech směrů je jasný tlak na nostalgii starších hráčů jako jsem například já ale na mě to nepůsobí já se neutápím v nostalgii a chci radši dobré moderní rpg a nebo m&m 10 s vylepšením herních mechanizmů a grafika je to poslední co mě zajímá. Tady lidem berou herní mechanizmy a oni tomu tleskají, už se nedivím proč hry stojí poslední dobou za starou bačkoru
  • Thorar
    Jak vlastně dopadlo to Wizardy Online? Měl jste někdo odvahu to vyzkoušet?
  • Janun
    No hrůůůza, Grimrock byl totiž strašnej propadák... *7*
  • fallanga
    V čem přesně je to hrůza a děs?
  • fallanga
    Aha, a co hry jak CoD, Skyrim, BF, atd... tam nejsou bugy?
  • maros.goc
    Asi je tu dovod ze take hry uz nevychádzaju.. Grid based pohyb z pohladu oci je proste hroza des...
  • maros.goc
    Lenze tu mame rok 2014 a vyvojari su v pripade 3D pohybu asi tak 1 milion krat skúsenejší ako vtedy tak urcite by sa neopakovali podobne bugy, kazdy kto si mysli opak je smiesny
  • maros.goc
    Scrolling prisiel hlavne pre to ze vtedajšie PC nedokazali rozbehat plne 3D prostredie... Bradleymu to nastastie došlo a priniesol wizardry 8 a wizards&warriors s free roam pohybom a kamerou a vsetky predchádzajúce hry strcili do vacku...
  • Krokování je právě to nejpřehlednější co může být, víš kde stojíš, víš co prohledáváš. Scrolling do dungeonu přinesl takovou zvláštní věc. Člověk to proběhává a kolem prakticky nic až na vyjímky není. Odpadlo poctivé prohledávání každého kroku. Není v podstat rozdíl, jestli krokuješ uvnitř nebo venku, žádný problém se neodhaluje, protože žádný není:-)
  • Díly 3, 4 a 5 jsou to nejlepší co v MM sérii je. MM6 byla sice fajn, ale některé věci šly kapku do extrému a ten 3D výhled nebyl taky úplně krásný. MM6, 7, 8 mně bavily hodně, ale nikdy nepřekonaly MM 3, 4 a 5

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit