Přejít na výpis diskuzí
Představení novinek v technologii CryEngine 3
10.3.2012 | Petr Poláček
67 příspěvků
-
A k čemu mi to je, když to pro konzole stejně ořežou a pak mi ještě ten hnus přeportují do PC.
-
dneska už pomalu i v bazaru
-
To je všechno krásny ale kde na to mam vzít dobrej komp *13*
-
Je pravda, že se dnes dá celkem ušetřit za PC, ale druhou stranu nesmíme zapomínat na fakt, že dříve toto bylo elegantně řešeno postupným stahováním posuvníků detailů (a že jednotlivých nastavení bývávalo desítky, dnes se dá často změnit pouze rozlišení *8* ) a tímto způsobem se dříve dalo setrvat na stále stejné úrovni grafiky po dobu několika let.
Dnes:
Rozdíl je v tom, že dříve to byla volba majitele PC a nikoliv nutnost a když si někdo chtěl opravdu užít parádní grafiky měl tu možnost, dnes ji nemá, resp musí si hru podomácku upravit sám aby ji měl.
Co se týče samotné tvorby, jsem si jist, že na netu je nesčetně tutoriálů "krok za krokem", které postačí na pochycení základů, osobně nemám zkušenosti s Cryenginem, ale jeden čas jsem sem tam modeloval ve 3dMaxu a nesetkal jsem se s ničím, co bych někde nenašel. Takže bych to nevzdával pro nic za nic *4* -
realna simulacia vody je pri sucasnom HW nemozna.. mozno o 10-15 rokov... skusal som v blenderi, nasimulovat jednoduchy 10 sekundovy splech v slusnom rozliseni a moj komp (i950@3.6ghz) to pocital asi 10 hodin !!!
-
Tak dělej .... www.mycryengine.com
-
páč to dobře vypadá a hýbe se to to taky dobře takže nejspíš dobrá optimoška,nejspíš díky tomu že to dělali tedka i na ty konzole )
-
Ale to hraješ na nějakém starém mobilu, když to má 320x240, ne? *5*
-
áno, zjemněním sítě
-
čiže pridaním polygónov :)
-
No prví udělali třeba za 3 týdny, ale druhou, třetí,desátou už přece musejí udělat rychleji pokud si říkají profíci. Vytvoří se muster, některé části jako oční bulvy se zkopírují a přebarví, jiné se upraví, další možnost je naskenovat něčí hlavu do 3D a tu pak potáhnout texturou s efekty nerovnosti a barevnosti kůže.
Já by řekl, že alespoň část problému vězí někde jinde (obdobně jako u Crysis s ultra high grafikou a Crysis 2 s osekanou) *2* -
teselací bez displacement mapy. třeba prsa bábovek v Deus Exu byly takhle vyhlazený
-
Skoro tak dobrý jako "nový engine" od bethesdy. No ne?
(Samozřejmě jen vtip). -
A jak myslis ze se zaobli objekt, nez pridanim polygonu?
-
celej cry engine je vskutku impozantní,kdyby bylo po mým tak na tom dělám celou řadu her...
-
bych řekl ze jenom tu tvář dělali tak 3 týdny *1*
proto to tam asi nedají, ale stejně jsou ty tváře dost hezký i v crysis 2 -
Milujem tie "enhanced" svetelne efekty, ktore s realitou nemaju nic spolocne a vyzeraju asi tak, ako keby som sa s kamerou, ktora ma cca 15 rokov a slaby svetelny filter pozrel do slnko ci na reflektor auta. *6* *6* *6*
-
na detaily o ktorých hovoríš sa používajú normálové mapy, skôr ide skutočne o to čo hovorí CrocoRay (predpokladám, že hovorí o zväčšení polycountu nie polygónov).
-
Také bych to rád viděl realizované v nějakém projektu a ne pouze v tech demech, je to veliká škoda nevyžít potenciál enginu.
-
Vsechny tyhle technology dema jsou krasna vec,ale dokud nevyjde poradna hra (hratelnostne) s touhle grafikou,tak jakoby to nebylo.