Přejít na výpis diskuzí
Představení PlayStation 4 čtyřikrát jinak aneb, co člověk, to názor
24.2.2013 | Redakce Games.cz
116 příspěvků
-
*1* ROFL .... tak snad se už něco naučili a nebudou vždy začínat od píky .
Spíš bych vsadil na "nehotovost" produktu . -
Super bylo jak moc se rozpovídali o zářných zítřcích , o sociálním svázání nové konzole a skvělém sHare tlačítku .... na něco co jsme ještě neměli možnost ani zahlédnout pod okrajem stolu prostě velkolepá prezentace ;)
-
Je to jejich první hra na nový stroj. V každé generaci se hry postupně zlepšovali dokud nedosáhli maximálních možností neni důvod si myslet že tady to bude jiné.
-
no to je naprosto jiná kategorie. takový virtuální chat ve světě hry, taková ta socializace, o kterou se pokouší facebook ve svých hrách... MMO je většinou práce na full time, takže ti lidé prostě jiné hry moc nehrají. a jestli ano, tak už MMO berou jako oddychovku k zabíjení času. svou cílovku si to najde.
-
Jako nejsměrodatnější se mi jevila ukázka Killzone: Shadowfall, která velmi přiblížila, co se z nového hardwaru podaří vymáčknout. Moje očekávání ale byla vyšší. Na gameplay videu je patrný pokles frameratu se zubatými hranami a nepotěšilo ani to, že Guerrillla Games cílí na 30 fps. V době, kdy si na PC můžu ve 3D zahrát na nativní frekvenci monitoru a s rozlišením výrazně vyšším jak Full HD, bych od next-gen konzole očekával 1080@60p jako standard. Odpadly by tím i starosti s tearingem. Mobilní platforma Jaguar ale stále odpovídá jen průměrnému notebooku. Kdyby ubrali na RAM 2GB a využili výkonnější grafické jádro, myslím že by udělali lépe. Snad ale vědí, co dělají.
-
ciastocne, vysvetli potom milionovy predaj mmo
-
odted budou vsichni PCckari akorat nektery stale omezovani
-
kodovani videa gameplaye to jsem videl jiz pred NEKOLIKA LETY jako funkci grafickych karet ATI....myslim ze se to moc nechytlo asi chybelo na klavesnici tlacitko Share
-
protože většina pracujících má málo času a nevydrží u hry tak dlouho. raději sáhnou po té kratší hře s intenzivnějším zážitkem. jinými slovy takovou hru si koupí víc lidí... uhodl jsem?
-
ted uz NE konzole pro deti nam dospeli a je z nich omezene PC *3*
-
snivaj dalej, velke spolocnosti radsej vydaju za 50e hru, ktoru hrac prejde za 5-10h, ako hru ktoru by hral 40-200h...a 3x hadaj preco *3*
-
Ale muzu, protoze ji odhaduji velmi obecne. Ohaduji o neco mensi pocet hracu, coz je realny odhad, protoze konzole proste par jedincu k hrani privedly a predevsim odhaduji stejnou miru piratstvi na pc, protoze ta je na konzolich nezavisla a i u jinych otevrenych platforem, jako je android, se vyskytuje ve stejne mire. Takze je to rovnez velmi realny predpoklad. A z techto dvou realnych predpokladu jsem ucinil zaver. Dal jsem uz nespekuloval, prestoze jsem mohl. Napriklad je pravdepodébne, ze vetsina prebehliku by mohla preferovat slabsi pc, s cimz by museli pocitat vyvojari, takze vyvoj her na pc by to stejne moc neurychlilo. Ale tohle uz neni tak pravdepodobne, proto jsem od toho upustil a zustal jen u tech hodne pravdepodobnych predpokladu.
-
Vy dva jste d*ebilove velkého formátu
-
Jeste doplnim: Samozrejme, ze vse se da do urcite miry odhadnout, ale obcas dojde k urcitym udalostem, ktere clovek proste predvidat nemuze a to muze v konecnem dusledku s odhadovanym vyvojem znacne zamavat.
Stejne tak se meni ruzne trendy a co plati dnes, muze zitra byt uplne mimo, kdyz to prezenu. A to muze byt obcas tezke odhadnout.
Pro priklady clovek nemusi jit daleko. Napriklad Balmeruv vysmech Applu s jeho iphonem s tim, ze to nemuze nikdy uspet, zname "640kb ought to be enough for anybody." a podobnych prikladu by se jiste dalo najit spousty.
Ted uz opravdu posledni prispevek *15* . -
"tak vzhledem k situaci na pc a na konzolich se da dobre predvidat, k cemu by to spelo."
Nemuzes brat v potaz soucasnou situaci na pc a konzolich a na zaklade toho soudit, jak by vypadala situace, kdyby z nejakeho duvodu konzole nikdy nevznikly, protoze situace na herni scene a na pc by nejspis vypadala velmi odlisne.
A vazne musim obdivovat tvou nemalou sebeduveru v odhadovani, jak by se herni trh formoval, kdyby konzole opravdu nespatrili svetlo sveta.
Nemluve o tom, ze tebou zminovana varovani pred Hitlerem, komunisty atd(tedy odhad budouviho vyvoje) je neco uplne jineho, nez odhadovat jakym smerem by se historie ubirala, kdyby se neco zmenilo.
A skutecnost, ze se dopredu planuje (bez toho by to prece ani neslo) jeste neznamena, ze jsou vzdy odhady a prognozy korektni.
Kazdopadne je tohle uz dost OT imho, takze tohle je muj posledni prispevek na toto tema. *3* -
Dotaz znel na rozdil mezi ps4 a pc a zminovany byly ovladace. Jak jsi z toho vydedukoval, ze jde jen o vykon?
Specialni je spis zvlastni procesor na kodovani videa gameplaye, aniz by to omezovalo herni vykon, nebo treba stahovani dat pri vypnute konzoli, nebo moznost hrat hru uz behem stahovani a podobne. To podle me nejsou bezne funkce. Nejen tlacitko share, ale ktery gamepad ma touchpad nebo svetelne cidlo pro presne snimani pohybu? -
Hodne dulezite je i co se hraje. U strilecky primarne drzim palci analogy pro chuzi a rozhlizeni a ukazovacky R1/L1 pro strelbu (ale obdobne treba i v Gran Turismo nebo Dead Nation). A v tomto rezimu nemam pochopeni pro asymetricke rozmisteni analogu. U her kde se pouziva jen jeden analog a akcni tlacitka, a druhy analog ma vedlejsi funkci, treba uskoky v God of War (a asi vetsina isometrickych akcnich her) bude vic vyhovovat spise to asymetricke rozlozeni.
Konvexni kloboucky mi vyhovuji vice, zkousel jsem i konkavni a ty mi prisly v nekterych situacich nepohodlne. U trigeru souhlasim, obraceny tvar by jim prospel, ale toho lze snadno dosahnout i u dualshocku. -
Ja ti kládne podekuji, prilezitostne vyzkousim, ale pouzivat to asi nebudu, pres webove rozhrani je to jednodussi.
-
Na druhou stranu, nekterá varovali pred hitlerem, jini pred komunisty a bohuzel je nikdo neposlouchal. Precti si treba krasny fejeton od Capka "Proc nemohu byt komunistou", podivej se, kdy ho napsal a srovnej s jejich chovanim v padesatych a pozdejsich letech. Vyvoj jde odhadovat. Energetika se planuje na 40 let predem, uz ted se realne planuje, co bude v roce 2050 a podle toho se provadeji investice. Takze jde uvazovat a spekulovat i o tom, co by bylo kdyby. Ja s tim tematem neprisel, ale je-li nadhozeno, tak poskytuji sice velmi obecnou, ale zato velmi pravdepodobnou odpoved. Rozhodne neni pravda, ze se nic predvidat neda. Ono tedy kdyby konzole nebyly, tak by v prvni rade vznikly, to je v podstate nevyhnutelny proces, ale kdyz by nejakym rázenim osudu nebyly a byl bys s hranim odkazany na pc, tak vzhledem k situaci na pc a na konzolich se da dobre predvidat, k cemu by to spelo.
-
Bohužel není řeč o jeho speciálnosti, ale výkonu.
A zajímalo by mě v čem je FB, Gaikai a broadcast v dnešní době specialní :)
A specialní ovladač ? To asi ano.Moc ovladačů samostnatné tlačítko share nemá.