Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lidi strašně podceňují marketing.

Velké množství produktů se prodává jen díky důvtipu marketingových pracovníků a nikoli kvůli kvalitě. Lidi často říkají, že na ně reklama nemá žádný vliv, ale jak je pak možné, že je všude tolik reklamy a že se tolik do reklamy investuje?

Hrám se bohužel reklama též nevyhýbá a bohužel je naopak velmi vlivná a vybudovala celé herní série.
  • A já píšu, proč si myslím, že ho chtějí. Nehledám v tom kvalitu ale zvyk na toto MMO. Zvyk je podle mě primární motiv pokračování hraní tohoto MMO. Podle mě bylo tohle MMO už dávno překonáno a vyšla řada zajímavějších MMO, kterým se ale nedostalo peněz, takže v podstatě skončily ještě v době, kdy ani nezačaly. Dobrým příkladem je pro mě Age of Conan, MMO opravdu jiné, velmi vyspělé, ale nakonec zcela zapomenuté právě díky nedostatku peněz a tedy nedostatku vývoje.

Já v samospásný trh nevěřím. Trh není deformovaný jen státem ale i extrémním marketingem. Já doufám, že si nikdo nemyslí, že trh je zárukou kvality a že nejpožadovanější komodity jsou nejlepší. V tohle věří jen pár pravicových sekt (třeba ODS, ještě více ty hlavy beraní rádoby "Svobodní"). *1*
  • Četl si velmi nepozorně.

Já jsem mluvil s mnoha lidmi, co WoW hrálo, či hraje a výsledek je naprosto jasný. V drtivé většině je to zvyk, sociální vazby, už vydaná časová a peněžní investice.

Víš, co mi ty lidi říkali? "Proč bych měl zkoušet jiné MMO, když je tu nejhranější MMO WoW, ve kterém mám přátele a nahráno tisíce hodin?"

Víš, co dále říkají? "Zkusil jsem hodně MMO, ale žádné nebylo jako WoW (divné, co? a to je prý spousta WoW klonů). Jsem zvyklý na WoW (!) a nějak nemám důvod k přechodu." Důvodem není nutně kvalita ale onen zvyk.

Kromě toho jsem přesvědčen, ačkoli nemám šanci to jakkoli dokázat, že kdyby některá jiná MMO měla takové prostředky, mohla by být daleko lepší a překonat snadno WoW. Ale jak říkám, tohle nelze nijak dokázat - je to čistě má víra.
  • Nepíšu, že bych zrušil WoW. Píšu, že je potřeba, aby WoW chcíplo, aby se někam posunul MMO žánr. Jsem přesvědčen, že WoW váže spoustu hráčů kvůli navyknutí si tuhle hru hrát a že spousta hráčů podvědomě nechtějí přijmout jinou hru už z toho důvodu zvyku a dále doplňuju z důvodu velké investice času, vytvoření soc. skupin.

WoW váže mnoho hráčů a pokrucuje jejich vnímání MMO žánru. Nejsou pak ochotni zkoušet cokoli jiného, to vede k podfinancování ostatních MMO a tedy nakonec ke slabému rozvoji MMO. Uvedl jsem řadu MMO, kde přesně k tomuhle došlo/dochází.
  • Uz jdu.
  • Nerikals, ze koncis?
  • To jo no, jak prijde fanboy, co jde pres mrtvoly a pres text, zabava je pryc.
  • To je dobre, uz to zacinalo byt nudny. *3*
  • Hear and now, prostě Poslouchat a teď! ;)
  • Zrusit a Umrit jsou dve odlisny slova, nauc se rozlisovat zakladni pojmy, nymande. Koncim.
  • Ty jsi ale dutohlav. Ptas se, jestli tu nekdo psal jestli by se wow melo zrusit a sam si odpovidas ze ne, pricemz prvni veta v threadu je, ze wow by melo chcipnout. Uz chapes, ze tu akorat ze sebe delas vola?
    Btw, me neurazilo nic. To ty tu butthurtujes jak zly wowko kazi tvoje vysneny mmo, coz je pitchovina jak zvon uz z principu. *3*
  • Jo takze pana urazila hned prvni veta, ze WOW by melo chcipnout, kterou jsem ani nepsal, a dala se vylozit i tak, ze by ji meli proste lidi jen prestat hrat, a proto citis potrebu me z fleku zacit urazet ? Kvuli hre ? Prober se z ty diskoteky hochu.
  • Jojo, pise nekdo kdo si neumi precist ani prvni vetu prvniho postu v threadu. *7* Proste se s tim smir, wow je kvalitou mile pred mmo odpadem co vznika ted, jak kvalitou provedeni, tak obsahem. A uz nebrec.
  • Jelenojed: Ty patris podle toho vyblitku do kategorie "primitiv", takze na tebe ani reagovat nelze. Resime tu jenom souvislosti kvality dnesnich MMO, ale blbecci v tom hned vidi hate WOWU, takze nashle.
  • Ano. Blbečci, kteří rádi Skyrim by měli držet hubu viz. ty Veskoslave a nikde se nevyjadřovat. Nikdo nestojí o nevkusné blbečky...
  • Pise tu nekdo, ze je chyba jen ve WOW jako takovym ? Nebo ze se musi zrusit ? Ty si vsechno upravujes podle svyho, abys mohl jet porad to svoje dokola, vubec nevnimas co ctes.
  • Ale to nieje chyba WOW. Ano trh bol mensi a malo to lahsie. Lenze to je tak vsade ten co inovuje ma najviac , napodobitelia si rozdeluju ostatok. Vsetky nove MMO si naivne myslia ze bude mat za pol roka taky isty pocet ako wow, ktore tych ludi naberalo roky. Treba spravit mensie sebestacne MMO ktore uzivy aj mensi pocet ludi a to postupne rozvijat, ne spravit MEGA MMO za 200milonov ktore po 6 mesiacoch chcipne hladom.
  • A za to muze wow, ze se kazdej na ty dnesni odpady vykasle? Nebo jak to mam chapat? Vsak kdo ti brani to MMo cely zaplatit ze svojeho? Oh, wait! Ty chces aby ti to zaplatil nekdo jinej. *5*
    Sezen si dost lidi a delej si co chces, hraci wow te v tom nijak neomezujou. Tvoje logika, ze nedelaji to co ty chces a proto jsou spatni je retardovana stejne jak tvoje existence. *3*
  • Veskoslav
    Co to mektáš? To jako, když mám rád Skyrim, mám být zticha aby s prominutím blbečci jako ty byli spokojení? *7*
  • Veskoslav
    Jestliže se vrátí k WoW od nového MMO, tak je asi chyba v tom MMO, ne? Není to chyba WoW....Takže tvoje a Troldy argumentace je stále o ničem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit