Přejít na výpis diskuzí
Přehled všech edic a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
1.2.2014 | Redakce Games.cz
153 příspěvků
-
Docela pr*el. Mluvíš o objektivnosti a o preciznosti označovat informace a pak vybalíš populistickej Historickej obzor...
... nashledanou -
Jinak předem děkuji za mínuska a očekávám za každé mínusko relevantní proti argumenty k jednotlivým bodům.
Nemůžu se zbavit dojmu, že oni těch 10 bodů nějak splácali dohromady, aby jim to prostě nějak vyšlo na těch 10 bodů. Minimálně ta customizace je fakt úlet, protože v tomhle TESO bohužel není nějak nadprůměrné. -
Možná proto je v nadpisu: "informace z fanstránky The Elder Scrolls Online "
Aby každý věděl, že jsou to ... hmm ... Informace z Fanstránky. -
Vysvětlení mi příjde relevantní.
Ovšem i tak mi to přirovnání s Leninem příjde trefné. Do Historického obzoru by takového fanouška psát nenechali a kdyby náhodou ano, bylo by to ve zvláštní sekci a velmi nápadně označené. Ale vím, nejste Historický obzor. Přesto vás vnímám jako novináře a mám na vás tedy vyšší nároky. Občas si říkám, kéž by Games.cz byl jako Level.
Být to na mě, označil bych takové články nějak výrazněji, ale na mně to (možná) naštěstí není. -
Ještě k tomu článku "10 důvodů, proč se těšit na ESO":
Ad 10 Grafika, je mi líto, není nijak zvlášť nadprůměrná. Některé modely jsou velmi nepovedené. Grafika je na tom hůře než v Oblivionu, což je mnoho let stará hra.
Ad 7 Obrovský svět možná, ale rozdělený podle frakcí, takže objevíte max. 1/3 světa za svou postavu, ledaže nebudete chtít mít postavu u každé frakce - tedy nutí to hráče mít více charakterů, což mi příjde zvrácené. O způsobu otevření celého světa na max. levelu se toho moc neví, ale je to prakticky na nic, pokud nebude postava scalovat podle regionu, což zřejmě nebude.
Ad 5 To jsou s prominutím marketingové žvásty fanboyů. Souboj je dost odlišný od toho ze Skyrimu a samozřejmě bude stále záležet na gearu. Míření je omezeno jen na první zamíření a jakmile se vám povede zamířit, mob už se vaší střele prostě nevyhne, leda byste se k němu sami otočili zády. V SP hrách se mobové běžně vyhýbají střelám.
Ad 4 O velikosti herních map nic nevím. Počáteční lokace byly velké. Ovšem já bych řekl, že tolik nezáleží na velikosti herního světa jako na propracovanosti světa a v tom aspoň ve všech počátečních lokacích TESO velmi pokulhává.
Ad 3 Customizace postavy je horší než ve Skyrimu. Co k tomu dodat??? Neměla by být lepší, když je to MMO? Jak tohle mohli zmínit jako plus absolutně nechápu, když možnosti jsou naprosto stejné jako v Age of Conan a dokonce celá customizace vypadá prakticky identicky. Zase jen pár vousů, vlasů a všechno hrozně omezené. Kde jsou opravdu dlouhé vousy například?
Zbytek netřeba komentovat, neboť buď o tom není nic známo, nebo o tom nevím nic já, případně je potřeba počkat, jak se věci vyvinou. Na mysli mám crafting (nic nevím já), vývojáři (je mi to jedno), megaserver (proti tomu nemám nic, dobrý nápad), pvp (to neví nikdo), budoucí obsah (taky nikdo neví, jak to bude vypadat).
A zase pro kecaly: 15 hodin beta, sledování tohoto MMO od ohlášení, všechny díly TES kromě těch mobilních a Areny.
Proč s tím otravuju? Snaha o vyváženost, která je až zoufale malá - snaha být v určitém slova smyslu v opozici proti fanboyům, ale zase hloupě nehatovat. -
Je to zřetelně odkázanej materiál z fanstránky, navíc čistě informačního charakteru (tzn. nejde o kritickej útvar). Pokud bych použil tvoje srovnání, tak je to jako nechat do historickýho časopisu napsat souhrn od člověka, kterej se nadšeně věnuje nějaký specifický události.
Hodnocení hry tu svůj prostor pochopitelně dostane taky. -
Má smysl spolupracovat s redakcí fanboyů? Nemělo by být smyslem herního novináře informovat o hře co nejvíce objektivně? Anebo redakce games.cz dáváte přednost jakékoli informaci před vyvážeností obsahu a hodnocení hry?
Mně to připadá, jakobyste do Historického obzoru (časopis o historii) nechali psát komunisty články o Leninovi. Připadá mi to naprosto padlé na hlavu.
Neříkám, že se tu nutně musí hatovat kdejaké průměrné MMO, ale na druhou stranu byste měli více tlačit na vyváženost pohledu na hru. Nneí nutné všechno jen kritizovat, ale nekritický pohled je také naprosto k ničemu. -
Tolko hate, a to 3/4-všetci z vas tu hru ani nevideli :D nedissujte to hned, treba si počkať ako to dopadne.
-
kon, pet, atd... su uplne v pohode ako v kazdej v spec edicii MMO, este aj ten imperial sa da pochopit, ale rozbyt zoskupenie frankcii je fakt kravina, Nord medzi Vysokymi a Lesnimy elfami a mackami, bude epicky
-
Prečítal som si ten članok veci prečo hrať TESO. a toto neunosné machrovanie a ohovarianie ostatných MMORPG je až trápne. TES mám rad ale dufam že toto bude prepadák.
-
Keby pani Suzie Fordova radsej povedala preco by hru mali skusit fanusikovia serie... *13*
-
Tak technicky jsou to 4 pasivky a možnost hrát za hubenýho norda. Takže to zase tak hrozný není. Navíc i s normální edicí máš možnost si zahrát 100% hry. Osobně si myslím, že na to jaké sou tam ty bonusy, se ta digitální imp edice vůbec nevyplatí.
Kůň je stejnej jak ostatní koně, Prstýnky dávají 5% XP bonus a pet je vyloženě k smíchu ... Za to platit 25€ je imho kravina. Pokud člověk nechce tu edici se soškou a knížkou ... ta je celkem pěkná, ale to zase nemám kam dát.
Jinak jde to sehnat i za třeba 1100,- ... na oficiální stránce to je šíleně předražený. -
Vydej sh*t, připlácni na to známou značku (TES, Star Wars), do pár měsíců vydělěj, pak F2P, over a nazdar jeď k móóři. *1*
-
dalsi hra co stoji akorat za hate jako CoD
-
Tak jeden důvod je, protože to lidi chtěli. Taky tak jak to je teď to vůbec nesedí do lore TES. Jsou tam hodně multikulturní území. Ale zase je blbost to dát všem, protože je potřeba to jádro zachovat.
Teď to dostanou všichni k předobjednávkám. Pozděj to bude jen k imp. edici. -
Snad budou lidi soudni a nebudou ten trash kupovat jen kvuli mmo suchu nebo protoze je to TES.
-
mna skor fascinuje po ze po kupe tej edicie je moznost hrat za " jakoukoliv alianci s jakoukoliv rasou" tak naco tam potom maju rozdelenie RvRvR ked ti co si priplatia mozu byt hocico hocikde ?
-
Moznost hrat za imperialni rasu? Tak ze koupis si hru za 1500Kc, potom platis mesicni poplatky a jeste si musis udelat upgrade na na Imperialni edici aby jsi mohl hrat za dalsi rasu? Prave jsem ztratil veskery zajem o tuhle hru.
-
tak jsem se těšil a teď mě to štve
-
Můžete mi někdo říct, proč tam mám ban, když jsem tam v životě nebyl?
Ne, že by mě ta hra zajímala, ale tady jde o ten princip -_-